Čo môžu znamenať hrčky po tele?
Ahojte. Dopredu hovorím že zajtra idem k lekárovi len sa naozaj bojím a chcem počuť od niekoho že čo to môže byť. Asi tak pred 2 mesiacmi som si nahmatala hrčku na krku úplnou náhodou keď som sa cesala. Potom som to nejako neriešila lebo ma nič nebolelo s bola malá. Nedávno som si na ňu spomenula a som sa ju snažila nahmatat či ju tam stále mám. A nahmatala som. V nedeľu som robila také civcenie na uvolnenie svalov a neviem či to s tým môže nejako súvisieť ale od vtedy ma to začalo bolieť aj bez dotyku mala som taký pocit akoby svalovice na krku a chrbte ale len na jednej strane. Predtým ma hrčka začala boliet len keď som si ju nejako moc hmatala. Včera večer som si všimla jednu aj pod pazuchou tiež na pravej strane. Hrozne ma to vystrašilo. Dnes keď som bola v práci tak ma to tiež pobolievalo akoby som mala svalovicu alebo natiahnuté svaly. Občas som mala aj taký pocit akoby pichnutia. Teraz na večer ma začala bolieť aj ľavá strana. Tie hrčky sú skôr také tvrdsie veľké asi ako hrasok možno o niečo väcsie a zdá sa mi že sa moc nehýbu ale to neviem úplne dobre posúdiť snažím sa ich moc nedotykat. Každopádne tá pod pazuchou je celkom viditeľná aj voľným okom. Obe mi prídu že sú akoby začervenane ale to môže byť tiež možno len podráždením. Neviem obávam sa najlepšieho...
@anonym_autor ''Neviem obávam sa najlepšieho...''
????
@anonym_autor ''Neviem obávam sa najlepšieho...''
????
@anonym_e57bea najhoriseho*
@anonym_e57bea najhoriseho*
@anonym_autor mozno sa moc pozorujes, mozno to je len podkozny tuk ...ak mas pochybnost, smer lekar.
@anonym_autor mozno sa moc pozorujes, mozno to je len podkozny tuk ...ak mas pochybnost, smer lekar.
@anonym_e57bea to si nemyslím nemala som to tam predtým
@anonym_e57bea to si nemyslím nemala som to tam predtým
@anonym_autor take hrcky mam aj ja v pazi, tam mas aj lymfaticke uzliny, mam hrcky aj na stehne ked zatlacim aj na bruchu, aj na prse vsade.
@anonym_autor take hrcky mam aj ja v pazi, tam mas aj lymfaticke uzliny, mam hrcky aj na stehne ked zatlacim aj na bruchu, aj na prse vsade.
@anonym_e57bea ale bolestivé?
@anonym_e57bea ale bolestivé?
@anonym_autor ano ked si to silnejsie stlacim, tak bolia.
@anonym_autor neboj sa mozno to budu iba tukove hrcky.
@anonym_autor neboj sa mozno to budu iba tukove hrcky.
@domkakvet tiez si myslim
Ja mám na krku (vľavo pod uchom) asi od 17-tich rokov hrčku a nič sa tým nedeje. Zväčšená uzlina. Mám 50 r. a žiadne problémy mi to nerobí. Ale k lekárovi choď, aby si mala istotu, že nič vážne.
Ja mám na krku (vľavo pod uchom) asi od 17-tich rokov hrčku a nič sa tým nedeje. Zväčšená uzlina. Mám 50 r. a žiadne problémy mi to nerobí. Ale k lekárovi choď, aby si mala istotu, že nič vážne.
@anonym_e13e60 ďakujem pôjdem určite
@domkakvet tiez si myslim
@anonym_e57bea kiezby len ma to celkom desí že sa mi objavila nová pod pazuchou a tá na krku mi príde tvrdá a taká že s ňou ani neviem hýbať preto ma to dosť desí
@anonym_e57bea kiezby len ma to celkom desí že sa mi objavila nová pod pazuchou a tá na krku mi príde tvrdá a taká že s ňou ani neviem hýbať preto ma to dosť desí
@anonym_autor ale my ozaj nevieme co to je, takze smer lekar.
Su to lymfaticke uzliny. Nachadzaju sa aj na krku vzadu, aj v podpazusi. Nebola si teraz niekedy chora? Mne zvyknu takto vybehnut na krku a v podpazusi a obcas aj boliet, ked som chora, pripadne po ockovani. Niekedy staci len, ze ma trochu skrabe v krku a uz su hmatatelne. Minule mi na krku vybehla taka ako vlassky orech. To ma tiez trochu vydesilo. Za dva dni zmizla.
Skor su to lymfaticke uzliny. Mne sa jedna pravidelne zapaluje na krku a boli ako cert.
Su to lymfaticke uzliny. Nachadzaju sa aj na krku vzadu, aj v podpazusi. Nebola si teraz niekedy chora? Mne zvyknu takto vybehnut na krku a v podpazusi a obcas aj boliet, ked som chora, pripadne po ockovani. Niekedy staci len, ze ma trochu skrabe v krku a uz su hmatatelne. Minule mi na krku vybehla taka ako vlassky orech. To ma tiez trochu vydesilo. Za dva dni zmizla.
@anonym_2f6814 nebola práveže. Mám toho taký zvláštny pocit lebo doktorka mi povedala že to pravdepodobne nič vážne nie je ale že sa mám ešte ukázať. Ale ja neviem na Tom krku to už mám dlhšiu dobu čo ma najviac desí a zároveň má začala aj oblievať hlava taká ostrá pichlava bolesť a občas tlak. Samozrejme ju nechcem podceňovať ale desí má to

Nestresuj dopredu,ale k dr.choď.