Čo na bolestivé afty pomáha?
Ahojte, potrebovala by som poradiť co na afty. Cca pred dvoma tyzdnami sa mi vytvorila jedna menšia na jazyku, tu mam doteraz, neskor sa mi vytvorila na líci taka velka a na koniec na mandlí, neviem co s tym mam absolútne robit nic nezaberá, kloktam šalviu, tinkturu propolisovu, striekam si na to ten glimbax a nič. Mam pocit ze sa len ta fáza na lici zväčšuje.
Doplniť vitamíny skupiny B a zinok
@ema98777 jednoznačne riboflavín-vitamín B2
@ema98777 mavam s tym casto problem aj ja a tiez som skusala vsetko a u mna zabralo preplachovat rano vecer ustnou vodou Corsodyl zozeniete bud v lekarni alebo aj v DMke som kupovala a k tomu na vatovu tycinku dat olejcek Cannadent a podrzat co najdlhsie priamo na afte..toto combo mi zabralo stale 😉
@123miaa123 to nebude nieco ako ta fialova vodička?
@123miaa123 presne, toto je velmi efektivne, syn mava obcas afty, vselico mu davali v lekarni, toto je jedine, co realne zabera a je to lacne dokonca.
@ema98777 nie, ta fialová je metylrozanilinumchlorid - gencianova violeť, úplne niečo iné ako gingivalis. 🙂
Urgo vodicka 👍
3% peroxid vodíka - vyplachovať ústa, probiotiká, skús obmedziť lepok a pridaj zinok (tekvicové semená ...)
Prvá pomoc od bolesti je výplach so sódou bikarbónou, zníži Ph v ústach.

@ema98777 ja nedám dopustiť na tincturu gingivalis (hnedooranžova vodička) z lekárne. Za mňa top na afty