Čo pomáha na bolestivé afty?
Dobrý deň rada by som sa spýtala či neviete poradiť čo na afty, mám jednu na pere zvnútra skoro pri dasne a neskutočne to bolí keď jem alebo pijem už som z toho na mindraky vopred ďakujem za odpovede a pekný deň ! 😁
@misulka19494 Tiež mam jednu aktuálne, kúsok za vrchnou perou a bolela ako hrom, už sa hojí. Najlepšie mi zaberá Tea tree olejček. Dám si kvapku na paličku do uší a pridržím na afte. Štípe to ale pomáha. Ak nemáš ten, tak mozno ak máš malé dieťa tak Kamistad krémik (ten mi dala Dr na afty u dcéry).
Tantum verde kloktadlo, ked chces okamzitu ulavu. Salviovy caj. A potom uz len trpezlivost… ja cim viac veci na to davam, tym dlhsie sa hoji 🤷♀️
@misulka19494 Toto je uplne genialna pasta na velmi bolave afty. Natries a posobi liecivo a zaroven ako leukoplast proti bolesti. A pomedzi to rano a vecer vytriet tinkturou gingivalis.
No ja musím povedať že nás zachránil sprej Neocide. Je to na dezinfekciu ústnej dutiny, je dosť nechutný ale dcérka má často afty, raz mala 5 naraz, a vtedy si povedala že to ozaj skúsi a za 3 dni boli vyliecene. Našla som ho v Benu lekarni.
@misulka19494 mne vždy pomáha Herbadent, potieram si s nim afty a doplnam vitamin B.

Gencianova violet. Namiesaju v lekarni.