Čo očakávať pri CT mozgu a angiografii?
Ahojte , zajtra mám ísť na ct mozgu a angiografiu ciev majú mi dať niaku kontranstu latku dosť sa bojím…máte stým niekto skúsenosť ?
@rachel36a aké to je ? sú tam niake nežiadúce účinky ?
@jennifer235 nič, len musel niekto prísť pre mňa, keby mi náhodou bolo zle...ale nič mi nebolo
@rachel36a a cítili ste aj niake teplo pri tom ?
@jennifer235 popravde, ani neviem...pichali mi to pomaly, mala som povedať keby mi bolo nevolno
@jennifer235 ano pri podavani tejto kontrastnej latky vam ostane teplo ale to po kratkom case prejde a moze prist aj pocit na mocenie ale to tiez prejde..vsetko ma neziaduce ucinky ale nemusite sa bat 😊
@lenocka8894 veď aj ja si hovorím že všetky lieky majú nežiadúce účinky 😀len ja mám úzkosti tak preto sa bojím …
Tak úprimne, bola som 2x na CT inej časti tela, dostala kontrastnú látku, prvý krát ma trochu bolela hlava, druhý x som celý deň preležala so silnými bolesťami hlavy, nevoľnosťou, zvracaním. Nechcem strašiť, každé telo na to reaguje inak, tak aby si bola pripravená aj na to a podľa možnosti si naplánovala radšej oddych...
@jennifer235 píše sa to NEJAKÉ. Prajem ti,.aby si mala NIJAKÉ nežiaduce účinky čiže žiadne.
Denne podávajú mnohým pacientom kontrastnú látku a väčšine nič nie je. Ber to tak, že si v nemocnici. Tam si s tým poradia aj keby si nejaké nežiaduce účinky mala.
@jennifer235 niaka niaku neexistuje, ja som mala a nikdy som žiadnu reakciu nemala
@jennifer235 ahoj ja som bola tiež na ct ale mne teda žiadnu latku nedávali 😅 tak neviem že podľa čoho sa rozhodujú komu ju dajú a komu nie 🤷🏽♀️

Ano, nie je sa čoho bat