icon

Čo očakávať pri EEG vyšetrení a ako sa pripraviť?

22. júl 2026

Čaká ma EEG a neviem, čo si pod tým úplne predstaviť. Viem, že dávajú elektródy na hlavu, ale trochu ma stresuje, či je vyšetrenie nepríjemné a ako dlho tam človek musí ležať.

Ako ste to zvládli vy? Treba sa na to nejako pripraviť?

ivik4
22. júl 2026

Nie netreba, pohoda

biba_18
22. júl 2026

zvládnu to aj malé deti ...
a či sa treba pripraviť - to ti mali povedať pri objednávaní - kedy a ako umyť vlasy a čo nepoužívať ...

anonym_141013
22. júl 2026

robili mi prve v 6 rokoch, je to uplne bezbolestne, neinvazivne vysetrenie.

anonym_ee74cc
22. júl 2026

moja dcéra s diagn to bežne vydrží. Ty si dospelá osoba - vydržíš určite. Všetko je v poriadku, je to pomerne rýchle a bezbolestné vyšetrenie.

anonym_e63fe4
22. júl 2026

@anonym_autor tu mas YT video (s dietatom), ako to funguje... nech mas predstavu...

https://www.youtube.com/watch?v=p38nzOGJZtI
anonym_315aac
22. júl 2026

Daju ti na hlavu ciapku, leziz. Povefia, otvor oci, zatvor oci, vlasy sme museli umyvat brezovym samponom. Priprav sa, ze ti daju gel na vlasy,takze po skonceni budes mat gelove mokre vlasy.
To je cele a vsetko. 🙂

dory11
22. júl 2026

@anonym_autor čo ja viem za mňa je to v pohode ale postupujeme to cca 1,5 roka života pravidelná e do 20 rokov a bolo. To okej .
Len si musíš mať čerstvé umyté vlasy najlepšie ráno pred vyšetrením. Dajú ty akú čiapku a gél na hlavu a keď ti povedia otvoriť oči zatvoriť oči a tak a leží je to vedcisnu pár minút nôž záleží aký dlhý za záznam to musí byť .
Už má dcéru aj ona chodí od 15mesiacoch a pohode zvládne to bežné kontrolné čo je krátke cca 5/10 minút ale problém má pri dlhšom keď jej robil 20minutove ale moje celkovo vadí ťa čiapka a tie káble vo vedú ku prístroju a že nemôže. Behať .