Čo pomáha pri zvládaní panických atakov?
Čo vám pomohlo zmierniť panické ataky? Ako sa ich zbaviť?
Vzdy ked prisiel atak ,alebo som citila,ze mi zacina byt zle ,som isla nieco robit a hovorila som si nic mi nie je ,citim sa ok a po chvilke to preslo . Tu je dolezite hlavu zamestnat ,az nwrozmysla nad tym ,ze je zle .
Zhlboka dýchať. To vypína stresovú reakciu.
@anonym_177b08 🥴to práve nie je rozumné. Hyperventilácia nastane, lebo dýchanie zrýchlené, hlboko a prekysličuje, čo zase naštartuje paniku. Dýchať do sáčku, aby si vdychovala menej kyslíka a telo dostalo signál, že nie je v stave paniky, ale kľudu.
@anonym_177b08 to mne nepomahalo skor viac prehlbovalo atak ..u mna naozaj zabera ,ze mysel zaxnem sustredit inym snerom . Napr zacnem umyvat riady a aj si to komentujem 😅. A do par minut je atak prec .
@anonym_177b08 to mne nepomahalo skor viac prehlbovalo atak ..u mna naozaj zabera ,ze mysel zaxnem sustredit inym snerom . Napr zacnem umyvat riady a aj si to komentujem 😅. A do par minut je atak prec .
@anonym_a2e64f tak to je taký mini atačík, keď sa to zvláda presmerovaním mysle inam 🤔Ak je to ozaj atak. Tak dýchať do sáčku, pri hyperventilácia a na pohotovosť, nech pichnú diazepam do zadku, alebo mydokalm, alebo dačo. A samozrejme brat anxiolitika priebežne. ( Lexaurin, frontin, neurol) a riešiť s psychiatrom s AD.
@anonym_177b08 🥴to práve nie je rozumné. Hyperventilácia nastane, lebo dýchanie zrýchlené, hlboko a prekysličuje, čo zase naštartuje paniku. Dýchať do sáčku, aby si vdychovala menej kyslíka a telo dostalo signál, že nie je v stave paniky, ale kľudu.
@anonym_76f63f áno môj otec má tetániu a lekári mu poradili dýchať do sáčku. Pomáha to. Aj magnézium mu podarili. Ale to Mg už nesúvisí s úzkosťou, ale s tou tetániou.
@anonym_76f63f áno môj otec má tetániu a lekári mu poradili dýchať do sáčku. Pomáha to. Aj magnézium mu podarili. Ale to Mg už nesúvisí s úzkosťou, ale s tou tetániou.
@anonym_738ded keď je rozbehnutý atak, tak telo absolútne zrýchlené dýcha, akoby až lapá po dychu, človek má pocit, že mu dych nestačí, že má málo vzduchu, ale práve naopak, treba ubrať kyslík, to pomáha. Je to nesmierne ťažké a veľmi nepríjemné, dýchať do sáčku, ale základ je ubrať kyslík a dýchať krátko a málo. Alebo urobiť krátky nádych a hlboký výdych, je to extrémne nepríjemné, telo sa bráni, lebo je v stave paniky a potrebuje silno dýchať. Inak aj pri pôrode, nesmie žena podľahnúť v panike a dýchať plytko a rýchlo, alebo veľmi rýchlo, lebo jej príde zle.
@anonym_a2e64f tak to je taký mini atačík, keď sa to zvláda presmerovaním mysle inam 🤔Ak je to ozaj atak. Tak dýchať do sáčku, pri hyperventilácia a na pohotovosť, nech pichnú diazepam do zadku, alebo mydokalm, alebo dačo. A samozrejme brat anxiolitika priebežne. ( Lexaurin, frontin, neurol) a riešiť s psychiatrom s AD.
@anonym_76f63f moje ataky boki extremne silne . Aj 5x v tyzdni som skoncila v nemocnici ,kym som nezistila ,ze mi realne nic nehrozi a ked som uz citila,ze mi zaxina byt zle ,okamzite som isla nieco robit . Toto je vsetko v hlave . Cim viac clovek rozmysla nad tym ako mu je zle ,tym dlhsie a tazsie to znasa .
Aj mne radili dychat do sacku ,ale to mne len zhorsilo stav bakolko som sa na to nevedela suatrefit a atak sa ptehlboval ,mala som aj neurol predpisany ,ale ked som pochopila o co ide ,zvkadla som to bez liecby ....preto ja odporucam to co mne realne pomahalo . Ataky som uz nemala niekolko rokov a trpela som tym niekolko rokov .
mne radili nádych na 4, podržať chvíľu a dlhu výdych na 6… nepomáha mi zamestnať sa niečím iným, hlava mi stále ide v režime ohrozenia a je mi len horšie… mala som to zatiaľ len 4x, už som objednaná ku dr, ale je to veľmi nepríjemne… väčšinou to na mňa príde večer alebo v noci sa zobudim a automaticky mnou prejde strach…

Vzdy ked prisiel atak ,alebo som citila,ze mi zacina byt zle ,som isla nieco robit a hovorila som si nic mi nie je ,citim sa ok a po chvilke to preslo . Tu je dolezite hlavu zamestnat ,az nwrozmysla nad tym ,ze je zle .