icon

Čo pomáha proti ekzému na ruke?

jamsim
1. aug 2026

Poraďte, čo konkrétne vám pomohol na ekzém.

Mám ekzém na ruke, príčinu nepoznám, ale pomaly sa rozširuje.
Na presušenie pluzgierikov používam zinkovú masť a hydrocortisol z lekárne, na premastenie a obnovu kože zas krémy z dm s ureou a panthenolom, alebo bepanthen sensiderm.
Občas to pomáha, no buď sa ekzém rozširuje alebo mi puká suchá koža.

Čo ste skúšali vy a čo vám pomohlo?
Viete mi poradiť konkrétne mastičky, resp. kozmetiku a drogeriu? Myslím mydlo, praci prostriedok, šampon, keďže sa všetko dotyka ruk…

Poprosila by som reálnu skúsenosť a názvy konkrétnych produktov, ďakujem vám!

elenka74
1. aug 2026

@jamsim Mne pomohla jedine návšteva kožnej lekárky. V lekárni mi urobili nejaké mastičky, netuším presne, čo to bolo, ale pomohlo mi to. A bežne používam sprchový gél z Biodermy, obyčajné z drogérii mi veľmi vadia.

anonym_83b3cc
1. aug 2026

@jamsim pri mori mi ekzem mizne pred ocami pi navrate sa drzim aj mesiac. Mne pomaha sustavne premastovanie, viac kremov naraz. Bepanten sensiderm, nechtikova vazelina z DM a namacanie v repikovom caji . Iba to zmiernujem. Podla mna moze pomoct strava, vynechanim vsetkeho polotovaru a sladkosti - zial to nedokazem

anonym_b2cf85
1. aug 2026

Skus este Indulona Atopiredu, mne sa osvedcila. A na dokladne premastenie a regeneraciu Infadolan z lekarne, ale asi by bolo treba uvazovat o navsteve kozneho

naily
1. aug 2026

Skús dcére pomohol.

anonym_7564ae
1. aug 2026

Dievčatá, som len ja taká trafená, že som sa normálne, kým som si prečítala názov diskusie, zľakla že čo to je za obrázok na ploche a na prst to teda rozhodne nevyzeralo? 😂

nastaaa
Odpoveď bola odstránená