icon

Čo pomáha proti ekzému na ruke?

jamsim
Dnes o 06:28

Poraďte, čo konkrétne vám pomohol na ekzém.

Mám ekzém na ruke, príčinu nepoznám, ale pomaly sa rozširuje.
Na presušenie pluzgierikov používam zinkovú masť a hydrocortisol z lekárne, na premastenie a obnovu kože zas krémy z dm s ureou a panthenolom, alebo bepanthen sensiderm.
Občas to pomáha, no buď sa ekzém rozširuje alebo mi puká suchá koža.

Čo ste skúšali vy a čo vám pomohlo?
Viete mi poradiť konkrétne mastičky, resp. kozmetiku a drogeriu? Myslím mydlo, praci prostriedok, šampon, keďže sa všetko dotyka ruk…

Poprosila by som reálnu skúsenosť a názvy konkrétnych produktov, ďakujem vám!

elenka74
Dnes o 06:37

@jamsim Mne pomohla jedine návšteva kožnej lekárky. V lekárni mi urobili nejaké mastičky, netuším presne, čo to bolo, ale pomohlo mi to. A bežne používam sprchový gél z Biodermy, obyčajné z drogérii mi veľmi vadia.

anonym_83b3cc
Dnes o 07:43

@jamsim pri mori mi ekzem mizne pred ocami pi navrate sa drzim aj mesiac. Mne pomaha sustavne premastovanie, viac kremov naraz. Bepanten sensiderm, nechtikova vazelina z DM a namacanie v repikovom caji . Iba to zmiernujem. Podla mna moze pomoct strava, vynechanim vsetkeho polotovaru a sladkosti - zial to nedokazem

anonym_b2cf85
Dnes o 08:03

Skus este Indulona Atopiredu, mne sa osvedcila. A na dokladne premastenie a regeneraciu Infadolan z lekarne, ale asi by bolo treba uvazovat o navsteve kozneho

naily
Dnes o 08:43

Skús dcére pomohol.

anonym_7564ae
Dnes o 09:07

Dievčatá, som len ja taká trafená, že som sa normálne, kým som si prečítala názov diskusie, zľakla že čo to je za obrázok na ploche a na prst to teda rozhodne nevyzeralo? 😂