Čo pomôže na depresiu?
Liecim sa 2.5 roka nejak to stale nie je dobre beriem 6 druhov liekov. Co by mi mohlo pomoct nejake hitaminy doplnky homeopatika ? Co mam este skusit brat ?
Väčšinou keď sa nasadia lieky a padnú danému človeku,že mu pasujú tak depresia ustúpi. Ak dlho máte takto depresiu, prípadne ak stav sa vôbec nezmenil treba hľadať príčinu prečo to tak je.Co stále podporuje depresívne stavy , niečo čo beží vo Vašom živote . Neverím,že ak beriete správne lieky od lekára,že by to bolo stále na jednej vlnovej dĺžke. Ako konkrétne sa prejave Vaša depresia teraz a pred 2,5 rokom, čo iné , čo je lepšie a čo horšie .
Môže to byť aj celkovo Vašim pohľadom na život, daco osobnostné ,ako vnímate svet, život ,seba , môžete byť vulnerabilnejsia - zraniteľnejšia osobnostné, máte taku výbavu,že si budete veci negativisticky vysvetľovať.
Aký máte typ depresie , reaktivny napr. Že depresiu Vám spustila udalosť nejaká životná?
Úplný stav šťastia má iba dalajlama , alebo mnísi v kláštoroch. Vždy tu bude niečo,čo na nás útočí. Kedy ste spokojná Vy s Vašim životom.
Ako podporu skúste zensen, materská kasicka, to je na dodanie energie. Lubovnik bodkovaný , medovka lekárska je antidepresivum. Na pečeň
Pomáha otužovanie, farby - pestré,nie krikľavé, vône levanduľa,marhuľa,čokoládová vôňa, svetloterapia - veľa slniečka,alebo kúpiť lampu tuším horské svetlo či ako sa to volá.
Okrem vyššie spomenutého - novú lásku 😁
@lulaby1982 na pečeň ostropestrec lekársky lebo zaťažujeme pečeň , jesť ľahšiu stravu, veľa vlákniny ja používam aj psyllium , tešiť sa z malých veci, neporovnavat sa s druhými , prijať sám seba, necitat odporúčania celebrít ale odborníkov , dbať na zdravý životný štýl, mať sa rád ,mám vysokú sebaúctu, mať dobrú sociálnu sieť - rodina,kamaráti, kolegovia, partner, pochopiť svoje kapacity a neísť outer limit za hranice, nebyť smutný nadtym čo nemám,keď to nemôžem dosiahnuť, závidieť susedovi iba ak to má rastový potenciál,inak je toxické
@lulaby1982 ako som spominala vyssie lepsie je to v tom ze uz sa nechcem zabit. Vyskytlo sa to po druhom porode odvtedy bojujem
To mi je luto ze bojujes s depresiou. Okrem liekov je viac faktorov ktore by ti mohli pomoct,ako uz vyssie dievcata poradili. No ja by som este pridala magnezium, rano a vecer. Nedavno som citala studiu kde to testovali pri depresii a malo to uspech. Samozrejme zavisi to od stadia,a vyliecit to nevylieci ale mozno trosku utlmi.
Urcite zavisi to aj od mnozstva a davkovania aby to zabralo (ak zaberie, kazdy sme iní) ja beriem rano aj vecer,.depresiu nemam, beriem na ine tazkosti. Za skusku nic nedas.
@julka828 dobre nechcete sa zabiť to je pozitívne, ešte niečo? Čo sa ešte zmenilo? Ja chápem pre Vás je to vela, to je velky pokrok, v rámci svojich možností ešte porozmýšľať čo ešte je iné , stavať na pozitívnom ,dá sa? Ešte sa v Tom porypkat?
Hovoríte ,že ste mala popôrodné blues a odvtedy to mate. nepretržité,že bábätko je tak vyčerpávajúce pre Vás,že máte reaktivnu depresiu? Čo si o Tom myslíte,vidíte sa v Tom?Čo som písala?
Ja nie som dr ,ale 6 liekov to je dosť ,podľa mňa, nech to prehodnotí lekár ,čo vlastne beriete,hovoríte ,že to okrem toho, že sa nechcete zabiť nič nezmenilo ,že je to rovnaké?Tam musí byť nejaká galiba, niečo sa deje buď máte zle nastavené lieky,alebo niečo tam beží čo Vám uniká vo Vašom živote
Inak ste zdravá , trpíte nejakou internou chorobou ,to ľúbi pomáhať depresii, secko ako má byť interne, pri depresii chýba serotonin.
Kto Vám pomáha s babom,alebo zvládate všetko sama,je to pre Vás ok? Čo doma otec dieťaťa,aký máte vzťah, vzťahy s rodinou aké sú?To vplýva na afektívnu poruchu resp.depresiu .Ako fungujete ako matka,ako Vás rodina podporuje?
@julka828 6 druhov liekov sa mi zda dost, ci ta uz vlastne aj tie lieky nejako masivne neutlmuju a neotupuju. Mozno by som skusila konzultovat este s inym psychiatrom.
Potom samozrejme rozne vysetrenia - stitna zlaza, hormony...to si absolvovala?
@lulaby1982 neviem co mi unika ja vobec neviem dovod a pricinu toho velkeho smutku. Doma je vsetko fajn mam pomoc velku od manzela od mojho ocka vztahy v rodine su velmi fajn. Iny zdravotny problem nemam som zdrava takze ja naozaj neviem v com je problem chodim ku psychiatricke aj za knazom nejak nic nepomaha
@marianarem hormony ani stitnu zlazu mi nevysetrovali chcela ma poslat k neurologicke ale nejak od toho upustila
@julka828 Tak zbehni ku gynekologovi na hormony a zakladne vysetrenie na stitnu ti moze spravit aj obvodak, aj gynekolog. U mnohych zien je za depresiami po porode prave ona.
@marianarem uz som volala obvodnej tak ze sa musi pozriet kedy naposledy som mala prevenciu ze to nemozem len tak si vyziadat tak mam zavolat o 10 minut
@marianarem ze som mala prevenciu ored rokom a robi sa kazde dva roky ale ze ked mam tazkosti mam rano prist tak poviem ze to chcem kvoli tej depresii ?
@julka828 Jasne, kvoli tomu a povedz, ze ti velmi nezaberaju AD. Ak obvodna odmietne, stale moze ten gynekolog.
@marianarem dakujem no tak dufam ze bude chciet
@julka828 nájdite si terapeuta,kt Vám pomôže sa zorientovať vo Vašom živote .Tak potom ako si vysvetľujete,že ste sa nikam neposunula a okrem toho,že sa nechcete zabiť ,je to rovnaké?Tak je to osobnostného charakteru,ste citlivá.

@julka828
Pokial si liecena u psychiatria, urcite aj psychoterapie a riesit pricinu vzniku tej depresie.
Okrem toho ako "doplnkovo" je super:
- kvalitna zddrava strava, ziaden junk food, sladkosti
- sport, pohyb, cvicenie, tanec
- mat vlastne konicky
- stretavanie sa s priatelmi, rodinou
- vyhybanie sa toxickym ludom