Čo pomôže pri nádche, horúčke a prechladnutí, ak kojím?
Môžete mi prosím poradiť čo všetko by som si mohla dať ..aké lieky, bylinky, čajíky a podobne.... Je mi už fakt hrozne....Vďaka za rady...
Na nádchu môžeš kvapky Pinosol, tie sa smú užívať, aj keď kojíš.
Na horúčku môžeš Paralen, Ibalgin iba výnimočne. No s ohľadom na vek tvojeje dcérky, by som to nevidela až tak zle. Predpokladám, že kojenie je už iba ako doplnok inak plnohodnotnej stravy. Takže to nie je také tragické, ako keď máš napr. mesačné bábo.
Dokonca môžeš počas obdobia, keď kojíš, brať aj ATB, samozrejme, je potrebné lekára upozorniť, že si dojčiaca matka. 😉
Bylinky - lipovým čajom napr. iste nič nepokazíš, ani akýmkoľvek čajom - šalvia je dobrá na kloktanie, napr. pri bolestiach hrdla.
Výborné je pri nádche naparovanie nad slanou vodou. Jednoduché, ale účinné. 😉
Rovnako by si mohla Bioparox. Aj do nosa, aj do hrdla.
na teplotu paralen.a mne v lekárni poradili čaj pre kojace maminky,že vraj obsahuje nejaké bylinky ktoré napomáhajú vykašliavaniu.a sú dobré aj homeopatika od firmy boiron(sú aj pre tehotné)ja mám doma sirup stodal-na kašel,homeogene9-tabletky na bolesť hrdla,zápal mandlí a drosera compose kvapky-na dráždivý a dusivý kašel.a ako čítam tak sú dobré ešte aj paragrippe tabletky-pri plno rozvinutom chrípkovom stave(bolesť hlavy,svalov,kostí)
na vykašliavanie a nádchu Sinupret kvapky, to môže aj malá, keby to chytila, čaj Teekane proti nachladnutiu, vitamín C 3 x 1000 mg, vitamín D, zinok - táto kombinácia na 100% zaberie.
okrem homeopatik co spominala @ gubcikova, mozes na teplotu Paralen, na bolave hrdlo cibulovy caj (vyvarit cibulu aj so supkou cca 15 minut) alebo cibulovy sirup (najemno posekanu cibulu zasypat cukrom a nechat odstat, zliat stavu co cibula pusti a 1 lyzicu si dat 3x denne). A tiez je dobry cesnak - prirodne ATB. Kloktat slanou vodou. Šalviou mozes kloktat, @heni79 ale salviovy caj radsej nepi - znizuje tvorbu mliecka.
Vincentka sprej aj minerálka je dobrá na odhlienenie. Na prechladnutie si uvar šálku horúcej vody s medom a citrónom a pi aj tri za deň. 🙂 Skoré uzdravenie.
Ahoj ja ak mozem poradit...mne v lekarni na to poradili...Mulerove pastilky na cmulanie...a na nadchu som brala Pinosol co bohuzial ine som vtedy brat nemohla...a proti horucke samozrejme paralen 500 ale len 1 tbl denne.
Po 3 dnoch som bola fit.

klasicky Paralen, zazvorovy caj (vyraba aj Klember, kupis v beznom obchode), vitamin C mozes bez obmedzeni, podla navodu. Tvoja dcerka je uz dost velka, jedava uz urcite aj normalne jedlo, takze si mozes dat uz aj normalnejsie "lieky" (hot drinky, sprej do nosa), ved si to daj vtedy ked nebudes v nasledujucej dobe kojit, napr. rano po nakojeni, do vecerneho kojenia sa ti to odbura.