icon

Čo robiť po porezaní a kontakte s mačacím trusom?

faelyn
Dnes o 20:02

Ahojte, starám sa o túlavé mačky a dnes keď som otvárala konzervu som sa na nej porezala, nieje to hlboké ani veľké, krvacalo to asi 2-3 min a potom prestalo, ale o pol hodinu keď som čistila mačacie záchody sa mi do toho dostal mačací trus, cez celú ranku. Umyla som to, vydezinfikovala a tým by to aj končilo, ale rodina ma straší, že môžem dostať tetanus alebo niečo podobné a mám to okamžite riešiť, ale príde mu zbytočne ísť kvôli tomu na pohotovosť🤷🏼‍♀️ ale tiež ako tak čítam google, celkom mám stres, čo by ste robili ?

anonym_783eb9
Dnes o 20:05

Ja som zaočkovaná,takže nič.
Na Slovensku je očkovanie povinné a dospelí by sa mali preočkovať každých 10 až 15 rokov

futbalista27
Dnes o 20:12

@faelyn ahoj a ako si prosim ta otvarala tu konzervu ti usla ruka pri otvarani bola to konzerva na ten hacik alebo nie je to dost neprijemne ja som sa tiez uz kolko krat porezal lebo praca v gastronomii je aj o tom ze clovek sa raz za cas poreze a ja by som isiel na tvojom mieste aby si nedostala nejaku infekciu otravu krvi

futbalista27
Dnes o 20:16
@anonym_783eb9

Ja som zaočkovaná,takže nič.
Na Slovensku je očkovanie povinné a dospelí by sa mali preočkovať každých 10 až 15 rokov

@anonym_783eb9 ockovanie je dost nebezpecne a nemyslim teraz len proti korone ako som pisal telo si samo vytvara protilatky a nie tam si pichat nieco co ani nevies co je v tej injekcii a skodi to celemu organizmu ludia ockovani su castejsie nachylnejsi na rozne choroby ako neockovani ludia snad po tomto mojom pre niektorych prvom rozumnom prispevku si najdem nejaku priatelku

anonym_7411ad
Dnes o 20:18
@futbalista27

@anonym_783eb9 ockovanie je dost nebezpecne a nemyslim teraz len proti korone ako som pisal telo si samo vytvara protilatky a nie tam si pichat nieco co ani nevies co je v tej injekcii a skodi to celemu organizmu ludia ockovani su castejsie nachylnejsi na rozne choroby ako neockovani ludia snad po tomto mojom pre niektorych prvom rozumnom prispevku si najdem nejaku priatelku

@futbalista27 neviem, ci si na zaklade tohto konspiracneho prispevku bez jedinej ciarky ci bodky najdes frajerku, ale zvazujem, ze budes moj prvy, ktoreho si tu zablokujem 😃

faelyn
autor
Dnes o 20:19

Ranka vyzerá zatiaľ takto 🤷🏼‍♀️ trus bol po celej rane

minenkaa
Dnes o 20:26
@faelyn

@faelyn nič ti nebude ale chod sa dať zaočkovať je to zadarmo

anonym_ea3041
Dnes o 20:32
@faelyn

@faelyn tetanus sa dostane len do hlbokej rany bez pristupu kyslika. Ked si ranu vydezinfikujes, roztiahnes, malo by to byt ok. A preco by si mala z macacieho hovna dostat prave tetanus? Macky su voci tetanusu odolne, prenasaju ho skor hospodarske zvierata

anonym_985575
Dnes o 20:34
@futbalista27

@futbalista27 aké je tvoje vzdelanie?

futbalista27
Dnes o 20:36
@anonym_985575

@futbalista27 aké je tvoje vzdelanie?

@anonym_985575 stredoskolske s maturitou

anonym_985575
Dnes o 20:43
@futbalista27

@futbalista27 tak preco sa stále vyjadruješ k témam, o ktorých nič nevieš?

futbalista27
Dnes o 20:46
@anonym_985575

@futbalista27 tak preco sa stále vyjadruješ k témam, o ktorých nič nevieš?

@anonym_985575 a ktore presne temy mas na mysli prosim ta myslim si ze o tejto teme som celkom vedel

anonym_985575
Dnes o 20:48
@futbalista27

@anonym_985575 a ktore presne temy mas na mysli prosim ta myslim si ze o tejto teme som celkom vedel

@futbalista27 nevieš nic o očkovaní a ani si neštudoval medicínu

patrike
Dnes o 20:49
@futbalista27

@futbalista27 Tebe fest kvalitne prepina. Mas nejaku F diagnozu ?
Co sa ockovani tyka, tak povedzme pred 150 rokmi viac menej ziadne neboli a detska umrtnost bola 50%. Cim to len bude ?

patrike
Dnes o 20:50
@futbalista27

@futbalista27 Aka skola ? Uciliste, kde to davaju za ucast ?

pallacinka29
Dnes o 21:33
@patrike

@futbalista27 Tebe fest kvalitne prepina. Mas nejaku F diagnozu ?
Co sa ockovani tyka, tak povedzme pred 150 rokmi viac menej ziadne neboli a detska umrtnost bola 50%. Cim to len bude ?

@patrike V kazdej teme je nasackovany... tento tromfne aj toho zberaca kovosrotu...

marianarem
Dnes o 21:35

@faelyn Zavolala by som veterinarovi, skus najst nejaku pohotovost, kde by ti aj teraz zdvihli. Manzela raz takto doskrabala macka z ulice a tiez si nebol isty, co mu hrozi, tak volal a veterinar mu poradil.