icon

Čo robiť pri vykašliavaní krvi u blízkej osoby?

13. jan 2024

Ahojte chcem sa poradiť čo robiť. Ide o našu babku. Veľmi často vykašliava hlieny. Zverila sa mi ale s tým, že teraz tam mala aj krv. Neviem či to niekomu povedať. Ako leží tak jej to ide do krku. A utiera to do kapesníka. O tomto som sa dozvedel len dnes. Nikdy predtým to nespomenula.

pribinak
•
13. jan 2024

Tu asi niet inej rady ako v pondelok nalozit babku do autá a ísť s ňou k doktorke

noami12
•
13. jan 2024

Otec kašle, niekedy aj krv ale mal podráždene alebo popraskané cievky bol aj na rtg pluc, má zapal pluc.

autor
•
13. jan 2024

@noami12 To mi je ľúto. Skoré uzdravenie želám.

noami12
•
13. jan 2024

Ďakujeme, ja tiež želám babke veľa zdravia, hlavne nech to rieši.

mogaa
•
13. jan 2024

môže to byť len zo zápalu, že pri neustálom kašlaní praskne cievka a je tam prímes krvi , ale rovnako to môže byť rakovina plúc....ale na to dá odpoveď len lekár, ktorý urobí minimálne RTG plúc, možno bude treba ísť k plúcnemu a priniesť vzorku z toho čo vykašle, následne robia ďaľšie vyšetrenia ale o tom aké, rozhodne len lekár.....

vlastnynazor
•
13. jan 2024

Zober ju co najskor k lekarovi. I pri plucnej embolii sa moze vykasliavat krv, alebo ako ti vyssie pisali rakovina atd. Nechcem strasit, urcite by ju mal vidiet a vysetrit lekar.

autor
•
14. jan 2024

Dakujem baby určite s ňou pôjdeme. Len máme obavy ked je teraz veľa ľudí chorých. Aj strašne zima vonku je. A ona väčšinou len leží. Prejde aj po dome ale viac prespí. To RTG bude určite treba. Dakujem ste zlaté.

sima_simka
•
16. jan 2024

Niečo také má aj moja priateľka, stále kašle a hlavne večer keď leží tak vtedy začne tak vykašľavať a do servítky to vykašle. Ja som si to iba všimla minulý týždeň keď som upratovala po nej v izbe 😅 Ona fajčí IQOS, ja som mala napríklad doma stop ceresit a podľa nej že to má z toho ale ja si myslím, že nie. K lekárovi nechce ísť tak čo mám robiť.

13matka17
•
17. feb 2024

@sima_simka a kolko to uz trva?

autor
•
18. feb 2024

Nakoniec je to inak baby. Vraj jej ide krv ked si dá hašlerku. Možno jej to tak oderie v ústach.

sima_simka
•
22. feb 2024

@13matka17 už sa to jej nejako napravilo, už to nemá ale mala chrípku tak z prechladnutia v hlienoch to mala