icon

Čo si vziať do nemocnice a čo očakávať po hysterektómii?

madamzel123
Včera o 15:11

Žienky, tie, ktoré ste absolvovali toto peklo, prosím, co všetko je potrebné vziať do nemocnice?
Ak ste mali klasický rez, ake boli bolesti? Znesitelne? Porovnane s cisárskym rezom?
Ďakujem všetkým ❤️

volterra
Včera o 15:50

@madamzel123 prečo budeš mať klasický rez? Sú aj iné metódy.

janka2501
Včera o 15:54

@madamzel123 mne budu laparoskopicky robit, o 3 tyzdne, ale dali mi papier kde su informacie co si vziat

madamzel123
autor
Včera o 15:59
@volterra

@madamzel123 prečo budeš mať klasický rez? Sú aj iné metódy.

@volterra pretože mam zrasty po cisárskom, tak rozhodol lekár 😔

madamzel123
autor
Včera o 15:59
@janka2501

@madamzel123 mne budu laparoskopicky robit, o 3 tyzdne, ale dali mi papier kde su informacie co si vziat

@janka2501 a nemôžete mi ho poslať?

janka2501
Včera o 16:00
@madamzel123

@janka2501 a nemôžete mi ho poslať?

@madamzel123 ano skusim do ss

anonym_35dff9
Včera o 16:03

Ja som bola nedávno, laparoskopicky a úplná pohoda, keď to porovnávam s cisarakom.
Dve hodiny po operácii ma postavili a normálne som sa osprchovala, druhý deň ráno prepustili z nemocnice.

volterra
Včera o 16:03
@madamzel123

@volterra pretože mam zrasty po cisárskom, tak rozhodol lekár 😔

@madamzel123 ach tak to ma mrzí, je to samozrejme na rozhodnutí lekára. Ale je to škoda, že ti to nemôžu urobiť laparoskopicky, prip. LAVH , je to skoro bezbolestné.

anonym_35dff9
Včera o 16:04

Berú ti všetko? Mne vaječníky a krcok nechali.

anonym_35dff9
Včera o 16:05
@volterra

@madamzel123 ach tak to ma mrzí, je to samozrejme na rozhodnutí lekára. Ale je to škoda, že ti to nemôžu urobiť laparoskopicky, prip. LAVH , je to skoro bezbolestné.

@volterra ty máš tiež hysterektomiu za sebou?

anonym_35dff9
Včera o 16:06
@janka2501

@janka2501 to je super, že ti dali odporúčanie, čo si zobrať. Ja som mala kopec zbytočných vecí

janka2501
Včera o 16:09

Ved to, neviem kolko tam budem, a mne vyberu vsetko,zial

volterra
Včera o 16:10
@anonym_35dff9

@volterra ty máš tiež hysterektomiu za sebou?

@anonym_35dff9 áno, už pár rokov.

anonym_35dff9
Včera o 16:19
@volterra

@anonym_35dff9 áno, už pár rokov.

@volterra a brali ti všetko? Prepáč za debilne otázky, ale neviem, či čakať menštruáciu alebo nie. Moja gynekologička hovorila, že nie, chatgpt tvrdí, že možno a po operácii som sa nepýtala. Vaječníky krcok mám. Išla preč len maternica
Ty si to mala ako?

evkamotka
Včera o 16:24

Ja by som si vzala maly vankusik pod hlavu, tie nemocnicne vankuse byvaju des

madamzel123
autor
Včera o 16:31
@anonym_35dff9

Berú ti všetko? Mne vaječníky a krcok nechali.

@anonym_35dff9 ano všetko. Mam 46r tak aj vaječníky, aby som prípadne nemusela znova. Mam strach, čo bude nasledovať 😔

madamzel123
autor
Včera o 16:34
@janka2501

Ved to, neviem kolko tam budem, a mne vyberu vsetko,zial

@janka2501 môžem sa opýtať koľko máte rokov?

anonym_35dff9
Včera o 17:08
@evkamotka

Ja by som si vzala maly vankusik pod hlavu, tie nemocnicne vankuse byvaju des

@evkamotka áno. Mala som, dobre mi padol

anonym_35dff9
Včera o 17:09
@madamzel123

@anonym_35dff9 ano všetko. Mam 46r tak aj vaječníky, aby som prípadne nemusela znova. Mam strach, čo bude nasledovať 😔

@madamzel123 máš tam nejaký nález? Niečo zlé?

madamzel123
autor
Včera o 17:54
@anonym_35dff9

@madamzel123 máš tam nejaký nález? Niečo zlé?

@anonym_35dff9 lekárovi sa nezdal myom, ktorý tam mam. Minulý rok mal 6cm, nevravel nic, onkomarkery ok, cyto tiež. A tohto roku po preventívnej sa mu niečo nezdalo, ze je zle uložený, asi ho na usg nevidel dobre alebo co..od minulého roka nepodrastol znova 6cm, onkomarkery ok a cyto tiež.

anonym_a1eed6
Včera o 18:48

Hlavne si na seba zober dlhú sukňu, čo má v páse gumu, aby si si ju pri odchode z nemocnice obliekla tak, že gumu budeš mať až nad bruchom. Ja som takú chválabohu mala. Obe moje spolupacientky mali nohavice a ani jedna sa do nich nedokázala zapnúť.

anonym_35dff9
Včera o 19:19
@anonym_a1eed6

Hlavne si na seba zober dlhú sukňu, čo má v páse gumu, aby si si ju pri odchode z nemocnice obliekla tak, že gumu budeš mať až nad bruchom. Ja som takú chválabohu mala. Obe moje spolupacientky mali nohavice a ani jedna sa do nich nedokázala zapnúť.

@anonym_a1eed6 to je dobrý postreh, teraz v lete sú super aj dlhé šaty.

anonym_35dff9
Včera o 19:21
@madamzel123

@anonym_35dff9 lekárovi sa nezdal myom, ktorý tam mam. Minulý rok mal 6cm, nevravel nic, onkomarkery ok, cyto tiež. A tohto roku po preventívnej sa mu niečo nezdalo, ze je zle uložený, asi ho na usg nevidel dobre alebo co..od minulého roka nepodrastol znova 6cm, onkomarkery ok a cyto tiež.

@madamzel123 hmm, ja som mala 10cm myom, tiež zle uložený, zle prístupný, tak išiel von aj s maternicou. Mne aj anesteziolog hovoril, že je to takto lepšie, že samotné myomy veľmi krvacaju a je to horšia operácia, ako keď to ide celé von.
Ale asi majú u teba podozrenie na niečo horšie. V tom prípade, radšej nech to ide rýchlo všetko von.

kukinka55
Včera o 19:38

@anonym_35dff9 mne vzali maternicu po porode,všetko ostatné mi zostalo. Menštruáciu nemám ale špinim, cca každý mesiac. Trvá to približne dva tri dni,a nie silno,ozal len malé spinenie a nieje to to krv ako pri kramoch.
Lekárka mi na to povedala že je to prirodzené že sa sa čistí krcok.

madamzel123
autor
Autor odpoveď zmazal
madamzel123
autor
Včera o 20:42
@anonym_35dff9

@madamzel123 hmm, ja som mala 10cm myom, tiež zle uložený, zle prístupný, tak išiel von aj s maternicou. Mne aj anesteziolog hovoril, že je to takto lepšie, že samotné myomy veľmi krvacaju a je to horšia operácia, ako keď to ide celé von.
Ale asi majú u teba podozrenie na niečo horšie. V tom prípade, radšej nech to ide rýchlo všetko von.

@anonym_35dff9 tak dúfam, ze az to najhoršie to nebude 😔 neviem, ci mi urobí najprv hysteroskopiu alebo co..v pondelok idem za nim, tak uvidím čo povie. Tebe aké problémy spôsoboval myom?

emjee
Dnes o 00:16

Nechcem ta vystrasit, ale skus si precitat moj pribeh https://www.modrykonik.sk/blog/emjee/article/novorocna-hruska-o4fjn5/