icon

Čo spôsobuje potrebu žmúrenia očí?

Včera o 20:46

Ahojte už si pripadám ako debil. Behám po lekároch riešim si x vecí mimo toho aj to že už druhý týždeň nedokážem mať poriadne otvorené oči a vkuse zmurim. Jasne štve ma to aj kvôli tomu ze takto sa mi urobia skôr vrásky a po 30 to už žena berie inak. Bola som na očnom. Očný tlak zrenice všetko v poriadku. Oči čisté fungujúce bez dioptrií fakt prečítam aj mikro písmo a do diaľky vidím super tiež. Nevidím nijak inak zle než bežne. Len behom dňa to príde viackrát že nedokážem mať otvorené oči a musím zmurit a častejšie mrkat. Pocitovo sú akoby suché ale reálne nie sú keď zmurknem tak vždy z nich čosi vyjde aj slzy normálne mám. Nemalujem sa nepoužívam iný očny krém ani nič. Akoby mi do nich fúkal vzduch je to nepríjemné. Nie je to ani únavou ani vplyvom svetla. Niekedy čítam v pohode inokedy príde tá únava oči. Niekedy varím normálne inokedy už zmurim lebo sa mi zle pozerá. Denne sa to stane možno 10x trvá to pol hodinu a potom je to zas normálne. Očná na to nepovedala nič. Bola som na neuro kde mi robila kompletné vyšetrenia a toto s tym vraj nesúvisí. Moja obvodna to tiež nerieši. Nepočúvajú ma. Prioritne som s nimi riešila toto ale vôbec to neberú v úvahu. Čo teraz ako? Čo robiť?

venom19
Včera o 21:36

Ahoj, zmurkas dost? Ludia casto malo zmurkaju, potom moze byt toto. Mne sa to tiez stava. Skus kvapky na suche oci, aj ked sa ti zda, ze suche oci nemas.

biba_18
Včera o 21:49

ja keď som unavená alebo keď je blbý tlak sa mi deje toto …
vtedy neviem zaostriť…

anonym_d08eb8
Včera o 22:36

Ja to riešim s dcerou,ale ona nosí okuliare..očná jej dala kvapky-kortikoidove má týždeň a stále zmuri.Uz to trvá 3 mesiac ..ona silno zmuri a robí to cely deň!! Ja somuz rozmýšľala nad mini záchvatmi ako epi-ale cely deň.Ona povie, že ju aj tie oci štípu , bolia a že sa zdajú suche..ja som tiež zúfalá ako aj dcera..ona touz robí ako zlozvyk..možno skúsime tu neurologiu..aké vam tam robili vysetrenie??

anonym_100681
Dnes o 10:27

Umele slzy bez konzervacnych latok

rozculena
Dnes o 15:14

Možné príčiny pri normálnom očnom aj neurologickom náleze:

Funkčný blefarospazmus
– nadmerná aktivita svalov viečok
– nutkanie žmúriť, častejšie žmurkanie
– epizodický priebeh

Syndróm suchého oka – nestabilný slzný film
– subjektívny pocit sucha bez objektívnej suchosti
– reflexné slzenie
– bežné vyšetrenie nemusí odhaliť

Dysfunkcia meibomských žliaz
– slzy sú, ale rýchlo sa odparujú
– pocit pnutia, rezania, „prievanu“

Autonómna nervová dysregulácia
– porucha regulácie bez organického poškodenia
– kolísanie ťažkostí počas dňa

Prechodná hyperexcitabilita nervov
– zvýšená dráždivosť bez trvalej diagnózy
– môže vzniknúť aj bez jasného spúšťača

Funkčný tik viečok (nie neurologická choroba)
– zhoršuje sa sústredením
– v pokoji alebo spánku mizne

ankare
Dnes o 15:26

@anonym_autor Minule som kdesi čítala,že problémy so stitnou žľazou sa začínajú prejavovať na očiach. Skús si dať skontrolovať aj štítnu žľazu.
Držím palce!