icon

Čo spôsobuje svrbenie a olupovanie kože na pätách?

pdlenka
14. feb 2025

Ahojte maminy a dievčatá. Viete mi niekto poradiť čo to mám na päte? Aj to svrbieva a keď mi ta koža zaschne tak ztvrdne a olupujem si ju a potom to mám krvavé. Nestretli ste sa niečim takým. Už som vyskúšala rôzne mastičkily ale veľmi nepomáhajú. Ďakujem za odpovede

mamina7070
•
14. feb 2025

plesen riadna treba si kupit v lekarni antimykoticku mast

kittykat22
•
14. feb 2025

chod k lekarovi - ved to ta musi boliet. Dostanes na to priamo lieky a za par dni budes fit. Kupis nieco v lekarni co nema ucinnu latku ako potrebujes a bude s tym chodit dalsi mesiac. Ak je pravda, co napisala hore mamina, tak plesen je naklazliva a mozes to posunut vsetkym clenom domacnosti.

momo00
•
14. feb 2025

Presne. Najskôr lekár a až potom maste. Vôbec to nemusí byť iba pleseň. Spravia ster. A ak chceš aby si to nemala také vysušené, tak by som si kúpila aspoň vazelínu pre zjemnenie pokožky. Ale lieky iba od doktora, ktorý určí čo to je.

momo00
•
14. feb 2025
lasona
•
14. feb 2025

Tie červené loziska vyzerajú ako mykoza koze. Plus keď to svrbí. Smer kožná a dobrá pedikerka. Ošetriť chodidlo, dat dole hyperkeratozu. Ponožky oprat na vysokej teplote s normálnym praskom(žiadne orechy, pracie mydla) ponožky prezehlit, vydezinfikovat obuv, papuče, v strave obmedziť cukor...

pdlenka
autor
•
14. feb 2025

@pdlenka Takto to vyzerá keď to mám natreté krémom

bg92
•
14. feb 2025

mne sa take podobne robi v zime na ruke a zabera na to fungicidin ale tak ja som s tym bola u lekarky. necakaj kym ti zlezie cela pata

h2
•
14. feb 2025

NEOLUPOVAŤ!!!