Čo spôsobuje svrbiace vyrážky po celom tele?
Neviete prosím čo môže byt toto? Priateľ to ma už takmer dva týždne , skoro po celom tele, svrbi to. Je to na miestach kde nenosí oblečenie.. zo slnka to byt nemôže, pracuje vnútri
@palicka Brrrr ale ten sifilis vyzera veru podobne... teraz som pozrela na nete.
@oliolijanka pozrela som si aj ja… zvedavosť…brrrrr. Ale stále sa prikláňam k svrabu…
Kontaktná alergia sa zlieva, akoby do jednej veľkej… tvoj priateľ ma, približne si to, bodku vedľa bodky… ak by to aj bol svrab, nehovorí to o ňom nič zle… je to pliaga, ktorú kože chytiť a preniesť dotykom v autobuse, kluckou na dverách…je to parazit… žiaľ, zbaviť sa ho bude chcieť trpezlivosť. Ak ti smiem poradiť, v lekárni sa tuším dá nábožní kúpiť sirova mast. Poškodiť mu nepoškodí… kým príde domov, možno sa to zlepší…a žehlit, zehlit, zehlit
Dcérka mala podobné pri alergii na múku - niečo z nej. AKoby pluzgierik na pluzgieriku a širilo sa jej to kade tade. Diéta pomohla. Ono je aj kožná forma celiakie - dermatitis herpetiformis Duhring. Ak zmenil prudko stravu na veľa pečiva, tak môže byť aj to. U mňa podobne vyzerala aj kontaktná alergia na kov. Aspoň mne z foto príde, že tam má menšie pľuzgieriky na kope. Ploštica vyzerá ináč. Svrab som nevidela a ani sifilis. Ani sa mi to nechce pozerať. Ale to sú nápady 🙈 . Chudák chlap.

@oliolijanka ja som uz naživo videla aj aj… toto ploštíc nie sú… štípance po ploštici sú v radoch… toto je podľa mňa svrab….a ten som už videla tiež naživo viackrát….