icon

Čo vám pomohlo pri psoriáze?

michaela412
14. mar 2023

Ahojte, môj muž má psoriázu (lupienku), chodil ku kožnej a nijak mu to nepomáha, už som mu kúpila aj rôzne prípravky a stále nič. Robia sa mu chrasty väčšie a väčšie. Jedine keď ideme k moru na dovolenku, tak sa mu chrasty nerobia, pekne mu odpadnú, ale ostanú mu také červené fľaky. Ďakujem

Strana
z2
bambula626
Dnes o 07:46

Ahojte všetci, čo sa trápime so psoriázou. Prosim docitaj do konca, sama som velmi prekvapena, co mi nakoniec pomohlo, nechcem zakriknut.

Mala som psoru od cca 12-13 rokov ( hormony, puberta), celotelovy vysyp, mapy vo vlasoch -Teraz uz len chodidla, trochu nohy zboku a kolena, lakte. Kedysi to byvalo velmi horsie. V podstate cely rok robim toto: 1. Pijem alkohol velmi striedmo a nefajcim, po
akcii kde sa pije ma svrbi koža. Ale ja som dost party woman. Tak sa pijem do nalady.
2.Snazim sa ist k moru v lete aspon 2- 3 tyzdne ideal. (. Najprv sa mi to tam zhorsi- akoby vsetko vylezie, po tyzdni lepsie a 3. tyzden uplne vyhladi) Ten efekt mora trva doma mesiac max dva.
3. Cez rok uz ked je velmi zle dam si Enstillar- kortikoid., inak denne na premastenie len Indulona Atopiredu ( DM) . Sprchovy gel len
Linola Fett z lekarne- mydla mi vseobecne robili zle, toto je olej. Zvykla som si robit kupele so solou z mrtveho mora plus linola fett.

ASI MESiAC DOZADU SOM SI KUPILA u nas v zelovoci PROPOLISOVU TINKTURU 80% sprej, nejaky domaci vcelar im asi dodava, ze budem mat na osetrenie rany ked sa cosi stane. A kedze mi zase vznikli bolestive ranky trhlinky na chodidlach, ktore bolia niekolko dni- len tak som skusila dat tu tinkturu aby sa rychlejsie zahojilo. a pri tej prilezitosti som si nastriekala aj loziska na nohach. A ten ucinok je neuveritelny. Akoby to potlacilo to nadmerne tvorenie koze, prestalo ma uplne svrbiet, nie je hruba ale tenka a svetla, hladka. Efekt vidno po par dnoch ak nie hned. Skuste si zohnat aj vy takuto vec mozne niekde v zdravych potravinch alebo na nete. ja mam 80% propolis tinkturu domacej vyroby. Nebudem nikomu zhanat ani predavat, toto je nejaky lokalny maly vcelar. Verim, ze viete take zohnat aj vo vasich mestach, na nete. A budem rada za spatnu vazbu ci aj Vam to tak zabera. V prirode je podla mna odpoved na vsetko. Drzim nam palce.
@michaela412
@michaela412

stvura
Dnes o 11:14

@michaela412 no neviem aku ju ma velku...ja mam len na nohach na hankach, cca polomer 2cm - more jednoznacne a velmi mi pomaha aloe vera - normalne rozrezem rastlinku, tou gelovou castou na kozu, cez noc necham posobit, asi 2-3x opakovat na noc a je to uplne super...pekne zjemnie, ako pri mori

Strana
z2