Čo vám pomohlo pri psoriáze?
14. mar 2023
Ahojte, môj muž má psoriázu (lupienku), chodil ku kožnej a nijak mu to nepomáha, už som mu kúpila aj rôzne prípravky a stále nič. Robia sa mu chrasty väčšie a väčšie. Jedine keď ideme k moru na dovolenku, tak sa mu chrasty nerobia, pekne mu odpadnú, ale ostanú mu také červené fľaky. Ďakujem
Predošlá
Strana
z2
@michaela412 no neviem aku ju ma velku...ja mam len na nohach na hankach, cca polomer 2cm - more jednoznacne a velmi mi pomaha aloe vera - normalne rozrezem rastlinku, tou gelovou castou na kozu, cez noc necham posobit, asi 2-3x opakovat na noc a je to uplne super...pekne zjemnie, ako pri mori
Predošlá
Strana
z2

Ahojte všetci, čo sa trápime so psoriázou. Prosim docitaj do konca, sama som velmi prekvapena, co mi nakoniec pomohlo, nechcem zakriknut.
Mala som psoru od cca 12-13 rokov ( hormony, puberta), celotelovy vysyp, mapy vo vlasoch -Teraz uz len chodidla, trochu nohy zboku a kolena, lakte. Kedysi to byvalo velmi horsie. V podstate cely rok robim toto: 1. Pijem alkohol velmi striedmo a nefajcim, po
akcii kde sa pije ma svrbi koža. Ale ja som dost party woman. Tak sa pijem do nalady.
2.Snazim sa ist k moru v lete aspon 2- 3 tyzdne ideal. (. Najprv sa mi to tam zhorsi- akoby vsetko vylezie, po tyzdni lepsie a 3. tyzden uplne vyhladi) Ten efekt mora trva doma mesiac max dva.
3. Cez rok uz ked je velmi zle dam si Enstillar- kortikoid., inak denne na premastenie len Indulona Atopiredu ( DM) . Sprchovy gel len
Linola Fett z lekarne- mydla mi vseobecne robili zle, toto je olej. Zvykla som si robit kupele so solou z mrtveho mora plus linola fett.
ASI MESiAC DOZADU SOM SI KUPILA u nas v zelovoci PROPOLISOVU TINKTURU 80% sprej, nejaky domaci vcelar im asi dodava, ze budem mat na osetrenie rany ked sa cosi stane. A kedze mi zase vznikli bolestive ranky trhlinky na chodidlach, ktore bolia niekolko dni- len tak som skusila dat tu tinkturu aby sa rychlejsie zahojilo. a pri tej prilezitosti som si nastriekala aj loziska na nohach. A ten ucinok je neuveritelny. Akoby to potlacilo to nadmerne tvorenie koze, prestalo ma uplne svrbiet, nie je hruba ale tenka a svetla, hladka. Efekt vidno po par dnoch ak nie hned. Skuste si zohnat aj vy takuto vec mozne niekde v zdravych potravinch alebo na nete. ja mam 80% propolis tinkturu domacej vyroby. Nebudem nikomu zhanat ani predavat, toto je nejaky lokalny maly vcelar. Verim, ze viete take zohnat aj vo vasich mestach, na nete. A budem rada za spatnu vazbu ci aj Vam to tak zabera. V prirode je podla mna odpoved na vsetko. Drzim nam palce.
@michaela412
@michaela412