icon

Čo vám zabralo na zápal šľachy na päte (plantarna fasciitida) ?

klaudi86
13. jan 2020

Kocky stretli ste sa s touto diagnózou prosím?ja sa s ňou už rok trápim a je to hrôza,nič nepomáha...vybrala som niekoľko druhov protizápalových liekov,dostala som obstreky,mám špeciálne vložky do topánok,ale žiadna úľava😭neviete mi poradiť,čo by mohlo zabrať,lebo ja ledva chodím a neviem fungovať pri dvoch malých deťoch...dakujem

Strana
z3
adinka55
21. nov 2023

ja som bola na tých bezbolestných 7x 30eur a bolesť stále, ale mensia

adinka55
21. nov 2023

Bola som ešte aj na tomto prístroji, myslim ze mi pomohol najviac, len zrejme by to chcelo ist viackrat...
https://www.ortorehabclinic.sk/vykonny-indukcny...

denisaaairdacova
21. nov 2023

@timczak dakuejm

veronique1988
9. jan 2024

Ahojte prosím čo vam nakoniec pomohlo na tu plantarnu fascitidu? Ja to momentálne riešim ale žiadna ulava ...

adinka55
9. jan 2024

@veronique1988 bojujem s tym už tretí rok. od laseru, razova vlna, ožiare + vyššie uvedený prístroj - stale bolesť cítim, ale už v podstate chodím dobre. Ešte by som doporučila aj cvičenia na zosilnenie svalov na nohe - cvičia to hlavne tí po operácii kolena - to si myslim, že mi tiež pomohlo. Plus teda mam vložky do topanok robene namieru.

ivkaamiska
11. dec 2024

@klaudi86 môžem poprosiť kontakt na toho maséra?

daniel_lajmo
Dnes o 08:54

Ahojte, zažil som intenzívny zápal šliach na rukch, aj na nohách. Som klavirista a cvičil som osem hodín denne s minimálnou regeneraciou. Zápal šliach trval 9 mesiacov v stave, že som bol silovo úplne na nule. Museli ma kŕmiť, umývať mi zuby, ako keby som mal namiesto šľachy ostnatý drôt. Vyskúšal som za týchto 9 mesiacov desiatky prípravkov, diklofenakové maste, dolgit, fastum, flektor. To všetko aj vo forme tabletkovej. Vobenzim tiež nepomohol. Aulin som jedol ako cukríky, pretože jedine ten mi trochu utlmil bolesť. Chodil som ku ortopédom po celom Slovensku, keď už sme boli zúfalí, skúšali sme aj alternatívne cesty. Väčšinou to skončilo tak, že si zapýtali veľa peňazí, 20 minút mi rozprávali (múdrosti) povedali, čo si mám kúpiť za prípravky a výsledok nulový. Po deviatich mesiacoch, keď som bol v úplnej apatii, že toto musím riešiť v 20 rokoch, jeden známy mi odporučil prejsť na stravu, ktorá je zložená výhradne zo zeleniny a ovocia. Píše o tom Antony Wiliam vo svojich knihách, pointa je v tom, že konzumujete potraviny, ktoré sú veľmi ľahké na trávenie a majú vysoký obsah vitamínov a prospešných veci pre náš organizmus. Táto strava má pomôcť telu nabudiť imunitu, ktorá potom sama dokáže vyriešiť zápaly v tele. Na raňajky som začínal 1 liter citrónovej vody, potom 1 liter šťavy zo stopkoveho zeleru, potom som si pomixoval 4x baby špenát z lidla s paradajkami, uhorkou a cesnakom. Toto bol základ + celý deň som od hladu jedol jablká, melón, banány, zeleninu, takže vynechal som úplne všetko okrem zeleniny a ovocia v surovom stave, pretože vtedy majú najviac užitočných živín pred tepelným spracovaním. Na tejto strave som bol 5 mesiacov, bolo to veľmi náročné, pretože obľubujem chutnú gastronómiu a hlavne mäsové a hutné jedla, takže si vyžadovalo veľa silnej vôle, ale inú možnosť som nemal. Doktori si mysleli, že mám lupus, alebo reumu, keď som mal taký stav. Výsledky na tieto choroby boli negatívne, ale bolesti pretrvávali. Takže záver je, že vďaka tejto strave som sa z toho dostal, ale samozrejme zdravie ma 4 hlavné piliere - spánok, strava, pohyb, život bez stresu. Toto všetko sa snažím v rámci možnosti naplniť a teraz som v stave, že začínam robiť rôzne koncerty a vrátil som sa späť do života. Píšem Vám tu toto všetko, aby som Vám dal nádej, pretože ja som celých 9 mesiacov vkuse chodil na tieto fóra a hľadal riešenie, žiaľ nenašiel som. Prajem Vám pevné zdravie a keby ste potrebovali poradiť, môžete sa mi ozvať na dannylajmon@gmail.com

Strana
z3