Čo zaberie na baktériu enterococcus feacalis v močovej rúre?
Ahojte, od 01/2022 bojujem s touto bakteriou, vzdy po styku ju mam v mocovej rure(v moci nie je). Ani v posve, kultivacie su ok. Vzdy sa potvrdi len vyterom z mocovej rury.
Mali ste niekto podobny problem ? Co okrem atb, ktore nezabrali by pomohlo ?
Velmi pekne vam dakujem😊🙏
@sashko24 ahoj stale po styku ma zacne palit mocova rura, mierne palenie nic hrozne ale strasny diskomfort
V prvom rade asi preventíva. Baktérie sa Ti do močovej rúry dostanú pravdepodobne z konečníka. Pred stykom je potrebné dodržať hygienu intímnej oblasti, rovnako aj po a vhodné je sa vycikať po styku, to vyplaví baktérie.
Často k premnoženiu pomáha aj nedodržiavanie pitného režimu.
Ak by predsalen došlo k infekcii, nech Ti pri vyšetrení moču vyšetria aj citlivosť baktérie na antibiotika, podľa toho určia správnu liečbu, ktorú môžeš podporiť pitím urologického čaju, prípadne vhodnými doplnkami z lekárne s obsahom výťažkov z brusníc.
@sashko24 vsetko dodrziavam a aj tak ju tam stale mam:/ moze mi ju prenasat aj partner ? Naposledy som brala medocipirin podla tejto kultivacie ale necitim rozdiel :(
ahoj, atb nitrofurantoin na SVK lekár nepredpíše, pomôže ciprofloxacin, ale musí ich brať aj partner
@stannika dakujem brala som cipro ale nezabera a bolela ma z neho strasne noha…partner nebral ale poslala som ho na vysestrnie…ziaden urolog sa nevie vyjadrit ci ma byt prelieceny aj on …som zufala
obidvaja si dajte vyšetriť moč na klinickej mikrobiológii - INFEKCIE UROGENITÁLNEHO TRAKTU, tam zistia podľa kultivácie aké atb. zaberú na baktériu, ale musí aj partner, inak sa nikdy nevyliečiš a zbytočne poješ kvantá atb. Obvoďak Ti vypíše žiadanku, alebo súkromne, si zaplatíš vyšetrenie v labáku Unilabs napr.
@stannika moc mam praveze v poriadku, len v mocovej trubici je bakteria, partner ide na kultivaciu aj mocu aj vyter z trubice
fajn, že ide aj partner, držím palce, nech si čímskôr fit, skús aj babské rady : viac tekutín ako máš bežný príjem a domáca tinktúra z kapucínky po kvapkách vraj pomôže
@stannika ked si tak vezmem odkedy sme spolu mam tento problem, atb som brala uz asi 12 krat, jemu nikfy nedali:/
Prislo sa na nieco respektive zabralo cosi ? Tento zmetek je tiez u mna v rure po dobrati atb nemam dojem zeby som bola ok hygiena 100% a sex s ochranou je u mna samozrejmost uz dlho a furt tuto retardsku bakteriu kdesi mam raz posva, teraz rura
@weru3ka jaa uz ani neviem co vsetko som pobrala....pijem vela zihlavoveho caju, plzen takisto velmi dobre preplachne, blokurima uro+ pijem preventivne sacok vecer, potom co sa mi zdalo ze mi dost zabralo bol mycoren...no a na striedacku kadeco kapucinka, renol, brusnice.....a na zaver mi urolozka dala vyplachy kyselinou hyaluronovou...a tie myslim tiez dost pomohli.....

Z akého dôvodu Ti realizujú výter? Aké máš ťažkosti?