Čo znamená červená čiara na ruke?
Neudrel som sa nikde, nemal som žiadny úraz. Keď to hľadkám tak ma to bolí. Čo to môže byt? Čítal som že sepsa ale nemal som úraz ani nič. Čo to môže byt podla vás?
Nechcem strasit, ale mna takto zral jeden parazit. Ze vpich a ciara. Ale ta ciara bola krivolakejsia.
@ciernysokol a čo to bol z parazit??
@ciernysokol To mi napadlo tiež ako prvé pri pohľade na foto. Kamarát niečo podobné riešil pár rokov dozadu tuším po návrate z Mexika, len on to mal na nohe a tiež sa mi zdá, že to bolo viac krivolake a teda bol to tiež parazit. Ale tak, toto môže byť čokoľvek iné.
skrabanec? (ak nic zo skor spomenuteho)
@gigie24 hej hej mám tam štipanec. Prečo?
@ciernysokol čo s tým parazitom?
@caramellka čo to môže byt?
Mňa postipala včela do malicka na ruke pred par rokmi a začala sa robiť čiara a bolo to horúce. Lekárka mi dala protitetanovku a tri tyzdne silné antibiotika,že hroziaca otrava krvi.. dlahu mi dala tiež, nech to nezaťažujem.
Parazita som chytila v Brazilii. Ale pravdepodobnejsie bude ta otrava, co pise Anjelicek26
Ak je tam stipanec moze sa jednat o zapal alebo parazita, isla by som si to dat skontrolovat k lekarovi len pre istotu 😇
@anjelicek26 otrava krvi? Z čoho? Že ťa niečo poštipalo?
@gigie24 a čo s parazitom?
@gigie24 zápal? O aký zápal?
@anjelicek26 začínam sa báť. Teraz som douzival antibiotiká. Nechcem ďalšie brat. Mna mohlo postipat komár ale vcela alebo osa určite nie to by som cítil. A z čoho ta čiara tam?
@ciernysokol otrava? Na čo otrava?
Mna poštípala osa a tiež mi šla takáto čiara, ale mala som aj teploty - na pohotovosti mi pichli tetanovku, potom myslim že este nejake lieky - bola som dieťa vtedy.
@alandra ja zatiaľ nemám teploty
@alandra jj tak zo vcelou uplne podobny scenar som mala... zacalo to byt horuce na dotyk, sa mi to nezdalo, lekarka vravela, ze dobre, ze ste dosli nacas...
@anjelicek26 dobre zasa vcela je vcela mňa postipal komar
Zajtra k lekarke, to co ta postipalo bolo nejake infekcne. Mne zatial stacili kortikoidne maste, ditiaden. Nepodcenovat, vie sa to riadne skomplikovat, a podla toho aka dlha uz je ta ciara, tak si to pestujes par dni.
Je uplne irelevantne, ze "co", tam ide o tie spory (napriklad tetanus) , co to zviera malo na sebe a dostalo sa ti do rany a do krvneho obehu...
@maris5 ale keby by to bolo niečo vážne tak ta čiara by mala posúvať ďalej nie?.
@anjelicek26 čo mám teda robiť
Pojdes zajtra k lekarovi a on uz uvidi, co s tym. Toto cim neskor pojdes, tym horsie to moze byt, nepotrebujes dostat celkovu sepsu ci volaco tomu podobne. Nie som expert, ale aj mne tu bili kontrolky, ze ta ciara v poriadku urcite nie je.
@anjelicek26 nemôže to byť škrabanec?
@anjelicek26 presne aj nám to vtedy povedala, ja som to mala na ľavej ruke čiže hneď blízko srdce - a čiaru som mala už nad lakťom - ze keby prídeme neskôr už je to v celom krvnom obehu.... Ja som mala 10 rokov vtedy , mňa tá osa štipla rovno na žilu v zápästí (mne ich tam dosť vidno)
Mne to príde ako škrabanec.... ale pre pokoj by som možno šla k dr. Ono tá začínajúca otrava - tá čiara čo som mala ja napriklad, tak tam bolo vidno ako postupuje smerom hore.
@alandra ja mám na pravej ruke
@alandra a z čoho otrava krvi

Na konci tej “ciary” je ustipnutie alebo je to znamienko? Je ciara umiestnena priamo v linii zily ale nie?