icon

Čo znamená plávajúca stolica?

jerrynus
Dnes o 13:16

Ahojte, brucho ma neboli ale mam posledny1,5 tyzdna plavajucu stolicu na hladine… farba je hneda, taka normalna. Len vzdy plave.
Krvne vysledky na pecen a pankreas mam v poriadku. Brucho ma vobec neboli.

Viete mi poradit co to moze byt?

Dakujem krasne

Strana
z2
stellarstar
Dnes o 13:17

Prosím, aká je tá plávajúca stolica?

jerrynus
autor
Dnes o 13:19
@stellarstar

Prosím, aká je tá plávajúca stolica?

@stellarstar plava na hladine vody… nespadne dole…

crazy_cat_lady
Dnes o 13:21

Nejedla si vlakninu alebo nieco podobne?

biba_18
Dnes o 13:25

no že pán hankey chce ostať s tebou 😂
ale nie, zvyčajne je to z narušenej črevnej mikroflóry, alebo nejakej poruchy, ja som to mala keď som mala komplikácie so syndromom dráždivého čreva ...
takže ak to bude pretrvávať dlhšie alebo sa pridružia aj iné problémy s trávením - smer lekár

pinkgirl
Dnes o 13:26

@jerrynus stolica "pláva" keď obsahuje viac tukov. To je že si napríklad jedla nejaké mastnejsie jedlo ako skvarky, chlieb s masťou, pečený bôčik a podobne. Nič zlé neznamená.

jaskolka
Dnes o 13:28

Že je "mastná"po konzumácii mastných tukových jedál.Skus popremýšľať, aký bol tvoj jedálniček v tých dňoch .

biba_18
Dnes o 13:34

@pinkgirl nie vždy ... niekedy to zlé veru znamená ...

anonym_b98bb6
Dnes o 13:34

@jerrynus väčšinou sa objavuje pri zvýšenej plynatosti a malabsorbcii. Pridaj do stravy probiotické potraviny (obsahujú enzýmy a probiotika na podporu trávenia a lepšej absopcii živín do tela), aj potraviny s vyšším obsahom vitamínu C podporuje vstrebávanie živín.

anonym_e60470
Dnes o 13:53

@jerrynus ved ma plavat, ma to byt plavajuci banan. to ze mas hovno tazke znamena ze je mastne. a to je zle. co sa ti nepaci na plavajucej stolici? ludia preco ? to ozaj riesis stolicu ked nemas ine potiaze? a kebyze sa dovtipis, hodne zavisi od toho co si jedol a kolko si vypil tekutin? cakam ze aj zajtra a pozajtra bude pankreas zas spomenuty. ako kazdy den.

este aby si sa zmudril na dnes, hovno nema byt zlte a nema byt hnackoidne.

anonym_e60470
Dnes o 13:55
@pinkgirl

@jerrynus stolica "pláva" keď obsahuje viac tukov. To je že si napríklad jedla nejaké mastnejsie jedlo ako skvarky, chlieb s masťou, pečený bôčik a podobne. Nič zlé neznamená.

@pinkgirl mastna neplava, mastna krasne padne na dno a este zanecha aj mastnu stopu. mastna stolica je tazka. klesa ku dnu ako Titanic

anonym_0b0f5e
Dnes o 13:58

Tieto témy tu niekedy 🙄🙄🙄🙄🙄

yelena159
Dnes o 14:05

Ja som si myslela že stolica má plávať.

zuzinka888
Dnes o 14:17

Stolica ma plavat hore. Ak bobkujes ci spadne dole mas malo vlakniny.

danielad9
Dnes o 14:31
@jerrynus

@jerrynus u mňa to bolo príliš veľa tuku a mastnoty v strave
A tiež som si myslela že stolica ma plávať až kým ma lekárka neupozornila na opak

viestta
Dnes o 16:13
@jerrynus

@jerrynus vela tuku v potrave

marca12
Dnes o 16:22
@anonym_e60470

@jerrynus ved ma plavat, ma to byt plavajuci banan. to ze mas hovno tazke znamena ze je mastne. a to je zle. co sa ti nepaci na plavajucej stolici? ludia preco ? to ozaj riesis stolicu ked nemas ine potiaze? a kebyze sa dovtipis, hodne zavisi od toho co si jedol a kolko si vypil tekutin? cakam ze aj zajtra a pozajtra bude pankreas zas spomenuty. ako kazdy den.

@anonym_e60470 Trosku sa dovzdelaj. Na zaklade stolice odhalis mnoho ochoreni. Opatrnosti nikdy nie je dost. Zvlast,ked u nas ma vysoke percento populacie prave choroby spojene s traviacim traktom. Tvoj vysmech nie je na mieste.

anonym_e60470
Dnes o 16:24
@marca12

@anonym_e60470 Trosku sa dovzdelaj. Na zaklade stolice odhalis mnoho ochoreni. Opatrnosti nikdy nie je dost. Zvlast,ked u nas ma vysoke percento populacie prave choroby spojene s traviacim traktom. Tvoj vysmech nie je na mieste.

@marca12 mne staci si vsimat, co jem a potom zbytocne nestresujem. ake jednoduche. mne nemusis vysvetlovat nic o gastre, za posledne mesiace sme si preskali peklom. nehovorim, ze ludia nemaju riesit stolicu hovorim, ze si maju vsimat, kedy to tak maju. takisto, ak nema pridruzene priznaky, to ozaj moze byt hocico, zanedbatelne. ale aby sa po tom co ma 1,5tyzdna plavajuce hovno riesil hned pankreas, mi pride cez ciarku.

rozculena
Dnes o 18:40

@jerrynus
Plávajúca stolica v normálnej farbe – čo to zvyčajne znamená:

Najčastejšie nič vážne. Dôvody bývajú banálne:

Viac plynov v stolici
(strava – strukoviny, kapusta, sladkosti, perlivé nápoje)

Viac vlákniny alebo tuku v jedle

Rýchle trávenie – stolica je „ľahšia“

Zmena stravy (aj krátkodobá)

Kedy by to už stálo za riešenie:

ak je stolica dlhodobo plávajúca

ak je mastná, lesklá, zapáchajúca

ak sa pridá hnačka, chudnutie, bolesti brucha

ak zmení farbu (bledá, sivá, žltá)

👉 Samotné plávanie + normálna farba = zvyčajne OK.

rozculena
Dnes o 18:41
@anonym_e60470

@anonym_e60470 nie,nemá plávať.

anonym_e60470
Dnes o 18:43
@rozculena

@anonym_e60470 nie,nemá plávať.

@rozculena plavajuca stolica nevadi. mastna tazka pada dole. ta je zla. hnacka je zla. hrudky su zle. smrad velky je zly, zlta cierna ci biela farba je zla.
autor neopisuje ziadne bolesti, ani chudnutie ci nechutenstvo, tak nech si odsleduje, kedy ma plavajuci banan a zapise si, po akom jedle.

jerrynus
autor
Dnes o 18:45
@crazy_cat_lady

Nejedla si vlakninu alebo nieco podobne?

@crazy_cat_lady ano zmenila som stravu za zdravsiu a jem vela bielkovin a vlakniny

jerrynus
autor
Dnes o 18:46
@anonym_b98bb6

@jerrynus väčšinou sa objavuje pri zvýšenej plynatosti a malabsorbcii. Pridaj do stravy probiotické potraviny (obsahujú enzýmy a probiotika na podporu trávenia a lepšej absopcii živín do tela), aj potraviny s vyšším obsahom vitamínu C podporuje vstrebávanie živín.

@anonym_b98bb6 co take napriklad? Dakujem 😉

anonym_e60470
Dnes o 18:46
@rozculena

@jerrynus

Viac plynov v stolici

@rozculena pardon toto som si nevsimla, ze si to zhrnula.

jerrynus
autor
Dnes o 18:47
@anonym_e60470

@anonym_e60470 dakujem za nazor. A som zena nie muz 😉

jerrynus
autor
Dnes o 18:50
@yelena159

Ja som si myslela že stolica má plávať.

@yelena159 no ja som myslela skor opak.. zmenila som zdravu stravu a schudla som lebo cvicim..preto sa pytam lebo cistala som na nete co znaci plavajuca stolica

anonym_e60470
Dnes o 18:50
@jerrynus

@anonym_e60470 dakujem za nazor. A som zena nie muz 😉

@jerrynus poplietlo ma meno, Jerry bol mysiak :D. mozem sa opytat, tebe lekarka po tom, co mas 1,5 tyzdna takuto stolicu robila pecenove aj pankreaticke hodnoty? bez toho aby si mala ine potiaze?

jerrynus
autor
Dnes o 18:52
@rozculena

@jerrynus

Viac plynov v stolici

@rozculena dakujem krasne, no nemam zlcnik… preto sa pytam.. lebo brucho sice neboli ale raz zacas citim take stipanie pod pravym rebrom

jerrynus
autor
Dnes o 18:55
@anonym_e60470

@jerrynus poplietlo ma meno, Jerry bol mysiak :D. mozem sa opytat, tebe lekarka po tom, co mas 1,5 tyzdna takuto stolicu robila pecenove aj pankreaticke hodnoty? bez toho aby si mala ine potiaze?

@anonym_e60470 ano, lebo som schudla( cvicim) ale obcas citlm take pichanie pod pravym rebrom. A minuly mesiac som bola darovat krv a tam nic sa neukazalo…
A ja ked stale pocuvam v tv o tom pankrease a peceni, ze je to tichy priebeh pri ich ochoreni tak som ju poprosila o testy ci je vsetko ok ked mi plava stolica… a stale to trva.. aj teraz vecer som bola a zase plavala

anonym_e60470
Dnes o 18:58
@jerrynus

@anonym_e60470 ano, lebo som schudla( cvicim) ale obcas citlm take pichanie pod pravym rebrom. A minuly mesiac som bola darovat krv a tam nic sa neukazalo…
A ja ked stale pocuvam v tv o tom pankrease a peceni, ze je to tichy priebeh pri ich ochoreni tak som ju poprosila o testy ci je vsetko ok ked mi plava stolica… a stale to trva.. aj teraz vecer som bola a zase plavala

@jerrynus pri pankrease chudnes neumyselne. to znamena, ze neriesis diety ci cvicenie. ked zijes ako bezne a zrazu vaha zacne klesat. na pravo ta moze pichat zlcnik napriklad. staci ze neprijimat dostatok tukov a zacne sa hromadit zlc, tak pri dietach bacha na kamene , nebodaj piesok. to uz je zivot ohrozujuci stav. na pravo zvykne pichat aj mna, nemozes to mat od chrbtice?

jerrynus
autor
Dnes o 19:00
@anonym_e60470

@jerrynus pri pankrease chudnes neumyselne. to znamena, ze neriesis diety ci cvicenie. ked zijes ako bezne a zrazu vaha zacne klesat. na pravo ta moze pichat zlcnik napriklad. staci ze neprijimat dostatok tukov a zacne sa hromadit zlc, tak pri dietach bacha na kamene , nebodaj piesok. to uz je zivot ohrozujuci stav. na pravo zvykne pichat aj mna, nemozes to mat od chrbtice?

@anonym_e60470 ja zlcnik nemam 😔

Strana
z2