icon

Čo znamenajú moje výsledky z MRI mozgu?

dada3171998
2. mar 2026

Dobrý den ,
Chcem sa spýtať čo znamenajú vysledky mojej magnetickej rezonancie?

Čo znamenajú moje výsledky z MRI mozgu?
anonym_c9fe1b
2. mar 2026

@dada3171998 pouzi chatgpt alebo si pockaj na vysvetlenie odbornikom... nikto ti tu viac nepovie

kacena4
2. mar 2026

ze teraz je to ok, nic cerstve. ale predtym sa tam nieco udialo a zanechalo to "stopy" na mozgu

billy_jean
2. mar 2026

Nález je v norme, mozog aj cievy sú v poriadku, nemáš tam nádor, ani krvácanie, ani žiadnu čerstvú mozgovú príhodu. Cievy nie sú zúžené, nie je prítomná aneuryzma ani cievna malformácia. Sú tam popisované len ojedinelé drobné ložiskové zmeny v bielej hmote vo front. oblasti obojstranne. Ide o malé jazvičky, po niečom staršom, po nejakom drobnom prekrvení alebo po prekonanom zápale?? Máš aj nejaké ťažkosti? Alebo si mala v minulosti? Viac ti povie tvoj neurológ resp. lekár, ktorý ti MR indikoval.

dada3171998
autor
2. mar 2026

Práveže iba dutiny a alergia nič iné ale mam priznaky tetanie a po rezonancii to už asi bude tetania keďže nič sa neukázalo na snímke

billy_jean
2. mar 2026
@dada3171998

Práveže iba dutiny a alergia nič iné ale mam priznaky tetanie a po rezonancii to už asi bude tetania keďže nič sa neukázalo na snímke

@dada3171998 tetánia nespôsobuje zmenu na mozgu. Je to zvýšená nervovoslavová dráždivosť a nedostatok minerálov (horčík, vápnik).

anonym_f34a1a
2. mar 2026

Rozumiem tomu len toľko ze nemáš sklerozu 😃

dada3171998
autor
2. mar 2026
@billy_jean

@dada3171998 tetánia nespôsobuje zmenu na mozgu. Je to zvýšená nervovoslavová dráždivosť a nedostatok minerálov (horčík, vápnik).

@billy_jean ja viem len ja hovorím teraz aké mam priznaky to co bolo na snímke mi neurolog povedal ze je to štandardný nález

billy_jean
2. mar 2026
@dada3171998

@billy_jean ja viem len ja hovorím teraz aké mam priznaky to co bolo na snímke mi neurolog povedal ze je to štandardný nález

@dada3171998 ok, čiže neurológ sa ti k tomu vyjadril a ty ešte hľadáš výklad tu?