Covid-19 u ľudí s nadváhou
Milé mamičky prosím Vás chcem sa spýtať tých, čo majú kilečká navyše viac či menej , ale aj tých, čo trpia obezitou aký priebeh mal u nich covid. Prípadne ako ste sa s ním popasovali. Ďakujem veľmi pekne za každý názor.
@lily2018 kamaratka s cca 25kg navyse to znasala najhorsie z rodiny. Manzel, dospely syn a dospievajuca dcera, vsetci stihli, to znasali omnoho lepsie. Ona mala 10dni vysoke horucky, s vracanim 2-3x denne. Plus bezne priznaky ako kasel.
nemyslim si nadvaha zohrava az taku ulohu. Skor asi imunita, i ked aj ta je otazna.
Poznam chlapa 40+, ktory ma nadvahu a riadne ho to skolilo - neustale vracanie, prehanky, az dehydrovany skoncil v nemocke na infuzkach (plus zacinajuci obojstranny covidovy zapal pluc). A poznam chlapa 40+, ktory zije strasne zdravo, cvici, hento toto tamto a je odpalilo ho to tiez riadne, tiez vracacky, hnacky, horucky a nevladne lezi na posteli co sa ani pohnut nedokaze.
Ja s nadvahou (vek 34) som mala viac-menej lahsi priebeh, hoci mala som priznaky kazdeho druhu, ale nie prilis tazke (2 dni zvysena teplota do 38, bolesti hlavy a tela, obcasny slaby kasel, rezanie oci, par dni hnacka, strata cuchu a chuti...). Akurat po karantene a nastupe do prace prisli problemy s dychanim a tlak na hrudi, trvalo to par tyzdnov, ale zvladla som ok, rtg a ine vysetrenia nastastie v poriadku.

Mam nadváhu a zvládla som to v pohode.