Covid a naša situácia v rodine. Viete poradiť?
Ahojte, viem že tu je milión tém na covid, ale nikde som nenašla to, čo aktuálne riešime. Žijeme s mužom a 2,5 ročným synom spolu s mojimi rodičmi v jednej domácnosti. U manžela začala byt v robote blbá situácia tým, že takmer všetci zasadne ingnorovali nariadenia. Tak sme sa rozhodli, pre istotu, že ja so synom pôjdem na čas k svokrovcom a môj muž ostane s mojimi rodičmi, keďže aj oni pracujú a sú tiež vysataveni riziku. Odišli sme 19.10. Po piatich od nášho odchodu, moja mamina stratila čuch a mala pocit upchateho nosa, nahlásila sa na testy. No na druhý deň, som nádchu dostala aj ja. No Zrovná večer predtým som pozerala telku a ostala zima, no nechcelo sa mi ísť po deku, tak som ozaj myslela že som len prechádza. Tak som sa naparovala, kvapky atď. Mamine vyšiel test pozitívny. Potom prišlo prvé testovanie, tak sme všetci šli, s tým že svokrovci negatívni a ja pozitívna.
Tak sme sa zbalili a šli späť domov, proste to je nadlho. Aby sme boli v podstate pozitívni pokope. Svokrovci ostali v karanténe. No mne po týždni nádchu a straty cuchu, nastúpilo ťažké dýchanie, nevládneš, únava atd.
Podstata problému: ležím v posteli už 10 dni totálne nevládna postarať sa o seba, nie ešte o syna. Manžel je na pandemickej PN, ktorú ale môže mat max. 14 dni, to bude teraz v piatok. A vieme, že sa tak ľahko do poriadku nedám, aby som mohla cely deň fungovať s malým. Keď len pól dňa. Manžel bol na pcr teste negativní, nemal a ani nemá žiadne príznaky.
Čo teraz? Ako môže ostať muž doma, keď v podstate už by mal ísť do roboty. Máte niekto skúsenosť? Pripadne, viete poradiť ako v tomto prípade by fungovala OČR či už na mna či keď tak na syna? Neviem. Ako vlastne môže zostať doma? Dovolenku mu nedajú, lebo nemá kto robiť, vacsina jev karanténe. Dakujem

@silceb ako udržať muža doma, niektorý ľudia by boli šťastní keby majú prácu a nie sa jej vyhýbať.