icon

Covid a potreba ísť do lekárne

nikuskaakolarova
14. dec 2021

Ahojte prosím vás ako je to keď som pozitívna a potrebujem ísť kúpiť lieky pre mňa a aj deti. 3 deň mám covid aj s priateľom a aj deti lebo mi zvracali len nemám nikoho kto by nám kúpil lieky môžem zbehnúť ja alebo nie a ešte čo najlepšie zaberá na horúčku kašeľ a zvracanie u detí a aj pre nich nejaké vitamíny ? Ďakujem za odpovede

Strana
z3
klip0
14. dec 2021

@dievcacitajucelist to máš odkiaľ že pozitívny očkovany môže chodiť do práce?

nikuskaakolarova
autor
14. dec 2021

@damaja1 ďakujem ste zlatá ♥️ 😁 henté mudrlantky si už ani nevšímam a nekomentujem 🙂

nikuskaakolarova
autor
14. dec 2021

Tak ďakujem vám pekne žienky za odpovede 😊 zajtra si zavolám do lekárne a zabehnem pre lieky ak im to v lekárni vadiť nebude ak áno tak si objednám mám ťažký priebeh takže lieky potrebujeme 🙂

evitka83
14. dec 2021

@ddaassuullaa prepac. Som nevsimava, ale bezcharakterny clovek vacsinou velmi neoplyva nejakou ohladuplnostou, takze v tomto kontexte je aj tento pojem na mieste. Vzorku davam IBA na zaklade Tvojoch nazorov, podla seba ludi nesudim nikdy 😉 ale chapem, ze sa to snazis otocit. Ludsky mozog je tak nastaveny, ale behavioralnou psychologiou Ta zatazovat nebudem , 😉 Mam v rodine velmi mudreho muza, stryka farmaceuta, ktory prichadza do kontaktu s chorymi ludmi denne, je v seniorskom veku, neockovany a prekonany. On tvrdi, ze je lepsie byt sebecky v ociach niekoho, ako v nemocnici alebo v marnici, pretoze niekto si mysli, ze jeho pravo ist si kupit do lekarne vit C a krem na hemoroidy je vyssie ako pravo choreho cloveka vybrat si lieky, aby nahodou niekoho neohrozil ( rozumej ludia bez pomoci 😉) samozrejme za dodrzania vsetkych opatreni. Nemozno s nim nesuhlasit a verim,, ze este stale zijeme v kulturnej chapajucej spolocnosti s minimom ludi s obmedzenym zmyslanim ake je badatelne v Tvojich komentaroch. 😉

evitka83
14. dec 2021

@hindakus tak snad kazdy normalny clovek upozorni personal vopred, ale podaktori ludia maju fanaticku predstavu, ze ludia s Covidom by sa mali doma zabarikadovat bezohladu na okolnosti a nevystrcit nos z bytu aj pomaly za cenu vlastneho zivota. Akoze ako sa ma taky clovek dostat k zdravotnej starostlivosti, alebo aspon k liekom, ked moznosti z vonku skratka nie su? Covid je ako akekolvek ine ochorenie respiracneho traktu, pre niekoho s lahsim, pre niekoho s tazsim priebehpm, ale v konecnom dosledku kazdy s tazsim priebehom potrebuje minimalne lieky, aby nakoniec nepotreboval aj lekarske osetrenie. Treba dodrzat vsetky opatrenia o situacii vopred informovat, ale netvarme sa, ze kazdy to zvladne s cajom a paralenom z lekarne na objednavku. A hlavne, nie ked dodavka trva 3-5 dni. Lieky bez predpisu iba po fyzickom predlozeni preukazu poistenca. Ci?

aristka
14. dec 2021

Normalne môžeš ist do lekarne ,nezabudni na bloček ak by si mala kontrolu .Hadam doma nebudete chorí bez lieciv .

ddaassuullaa
15. dec 2021

@evitka83 skoda, ze mudreho mas len v rodine a nepokracovala mudrost v genetickom prenose aj dalej. sucasne ma fascinuje, ako sa dokazes znizit pre niekoho obmedzeneho v tvojich ociach, neuveritelne a pritom plytvat tolkymi vznesenymi slovami.
nezakryjes tym to, ze ludia su sebecke individua a ako hned pod prispevkom nabitym proti mne uvadzas, citujem: "tak snad kazdy normalny clovek upozorni personal vopred, "
takze nie, nie je to tak, ludia su sebci a ako na to doplatila znama som pisala, co si zamerne odignorovala.
dalej sa pytam, preco stracat cas s niekym tak povrchnym ako si ty. ale kludne sa navazaj dalej, uz ked si si ma vybrala, davno bola pointa vycerpana. ak nemas nikoho v telefonnom zozname, kto by ti ochotne pomoho, a si na svete posledna a opustena tak si chod kam chces. mne je to...ved vies co.
ale ak mas zle dni a potrebujes sa realizovat, kludne si posluz😉 mozno ti porastie sebavedomie

maciatkolulu
15. dec 2021

Dievčatá ja neviem na jednej strane sú ma niekto s vážnym priebehom Covid len tak behať s maskou, na druhej strane toto
https://m.topky.sk/cl/10/2230595/Kosicka-nemocn...
Ja už sa na tom bavím, aj keď to je vlastne strašne..

@nikuskaakolarova a to pri všetkých tých chorobách a uzkostiach a antidepresiv si porodila už tri deti? Zaujímavé a bývaš na samote u lesa... Ok

dievcacitajucelist
15. dec 2021

@klip0 z prvej ruky...od syna učiteľka bola pozitívna ale bez príznakov a normalne chodila do roboty a taktiež na rodičovskom sama ich triedna vravela, že majú nariadenie...že aj pri pozitivite ale bezpriznakovej môžu učiť!

adula12
15. dec 2021

@klip0 však aj lekár pozitívny môže pracovať pokiaľ nemá príznaky. Však to dávno vláda schválila.

weggie
15. dec 2021

@adula12 bohuzial, vlada povedala dezolat, tak dezolat. ATB doma nemam, ATB nepapam, tak sa ma to netyka.
chapes kam tym mierim?
ja som dezolat a neockovana - a preto nalepkujem aj ja, az do takeho extremu, aby ludom doplo, ze vlada si z nas utahuje a pouziva taktiku rozdeluj a panuj.
uz chapes ?

weggie
15. dec 2021

@maciatkolulu ten bulvar si robi z ludi zarty. umyselne kameruju ako je im zle na ARO a podobne a pritom tam maju otvorene okno pri mrazivom pocasi. Nikto nepochybuje, ze je to zle, tak ako to bolo zle vzdy - mam v rodine ludi v lekarstve a hovoria, ze chyba je v systeme - vlada nezvlada riadit krajinu. Lebo ju rozkradaju a je jedno, ktora vlada tam je.
Netreba verit bulvaru, casto klamu a hrubo zavadzaju, a to aj preukazatelne, a nikdy sa neospravedlnia, len siria hoax.

maciatkolulu
15. dec 2021

@weggie lenže to robia vlády aj v iných krajinách a za oveľa tvrdších podmienok, sankcií.... Oveľa viac....

weggie
15. dec 2021

@maciatkolulu lenže to zaroven aj nerobia vlády aj v iných krajinách alebo za ovela lepsich podmienok, bez sankcií.... Oveľa menej....

maciatkolulu
15. dec 2021

@weggie nerozumiem

weggie
15. dec 2021

@maciatkolulu tj, su aj krajiny, kde nie je taky teror ako u nas.

h2
15. dec 2021

@nikuskaakolarova Nečítala som príspevky, ale keď sme mali kovid my, objednávala som lieky z pilulka.sk. Objednávala som neskoro večer, asi okolo 22:00 a na druhý deň krátko poobede prišli. Pri objednávke označíš, že ste v karanténe.

nikuskaakolarova
autor
15. dec 2021

@maciatkolulu ty čo tu meleš za hovadiny keď nevies tak radšej nič nepíš mne pp začala až dva mesiace po poslednom cisárskom a neviem kde si zobrala že bývam v lese 😂😂 ja som napísala že bývam na ranči kde na okolo sú lúky a áno je kúsok od nás pár domov ale nikoho dotial nepoznám tak sa prosím staraj o seba a nerieš mňa hej

maciatkolulu
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3