icon

Covid - domáca liečba

veronikatiki
19. feb 2021

Dibry den co ste uzivali doma co bolo ucinne ak ste boli pozitivny?

martina1201
19. feb 2021

@veronikatiki d vitamín, c vitamín, zinok, veľa piť, Paralen na teplotu a veľa oddychovať. Kým lekár nedá iné lieky toto môže dosť pomôcť.

charlottha
19. feb 2021

@veronikatiki pokial to nechces komunikovat s doktorkou, tak treba uzivat 2x vitamin C, 1x vitamin D, zinok a vela, vela tekutin. ak mas ale nekaje priznaky, teplotu napriklad, isto by som to riesila s doktorkou aby ti dala antibiotika aj. rychlejsie sa z toho dostanes.

maja170
19. feb 2021

Aj ja užívam veľa vit.C, vitamín D. Veľa tekutín a pri bolesti si dávam paralen.

lublijka
Autor odpoveď zmazal
veronikatiki
autor
19. feb 2021

@martina1201 dakujem ja ani newem ci ho mam len ma bolelo hrdlo chrbat a dnes uz yeplota 37.02 tak nevem

veronikatiki
autor
19. feb 2021

@charlottha teplota 37.02 pijem coldrex caj ,D uzivam uz roky,C tiez asi rok ,zinkorot takisto lebo mam autoim.ochorenie takze vitaminy mam kazdyy den vela a netvrdim ze mam covid len snicoho nic som ochorela a nechodim nikde tak nechapem....paralen a medypiryn si davam ked vyskoci teplota

veronikatiki
autor
19. feb 2021

@lublijka čaje pijem tiez s cesnakom a s medom aj coldrex čaj.....a zajtra mam ist na testovanie to mozem ist? A kaslem

lavender21
19. feb 2021

@veronikatiki coldrex nie je čaj, je to horúci nápoj s obsahom účinnej látky paracetamol. Užíva sa pri chrípkovom stave ako sú horúčky, bolesti svalov, hlavy. Nekombinuje sa s paralenom, keďže ten obsahuje rovnakú účinnú látku.

simsalabim
19. feb 2021

@lavender21 presne.
@veronikatiki pozor aby si sa nepredavkovala paracetamolom.

veronikatiki
autor
19. feb 2021

@simsalabim dakujem ja si dam napr. O 8.00 coldrex a o 13.00 paralen neuzivam ich naraz

simsalabim
19. feb 2021

@veronikatiki tak takto to je ok. Mala by si mat max 4x denne paracetamol. Vratane toho coldrexu, panadolu a pod.

veronikatiki
autor
22. feb 2021

@simsalabim dakujem

terka224
22. feb 2021

Mna by zaujimalo ako ste sa liecili ked nastali dychacie problemy ? Mama je uz 3 dni doma na kysliku, ledva dycha.. dnes sme jej sanitku volali, ale ze v nemocnici jej nedaju nic ine ako ma doma. Tak sa trapi chudiatko. Ma infuzie Synthophilin a to jej pomaha ale aj tak to je dost zle. A priznaky ma uz 11ty den

jenny257
22. feb 2021

@terka224 nijak ... proste iba to muselo odozniet ... a ked uz moc zle tak studeny vzduch

iveta7677
22. feb 2021

@veronikatiki coldrex neodporucaju pri covide

nela6
22. feb 2021

@veronikatiki ak by si mala. problémy s teplotami, ze sa tazko zrazaju, a silnejší kasel, je dobré sa poradiť o nasadení atb, lebo sa. mohla, môže, pridruzit bakteriálna. infekcia... mam skúsenosť pri mononukleoze, ťažko sa zrazali, atb to krásne upravili, potom sme. už len virus vyhnali...

terka224
22. feb 2021

@jenny257 dakujem, cakame... pomaha len kyslik a studeny vzduch. Ale je to strasne vidiet mamu takto sa trapit..

ajka0207
22. feb 2021

@terka224 ako doma na kysliku? To máte nejakú bombu? Prepáč že sa tak hlúpo pýtam ale netuším ako to funguje

didi2102
22. feb 2021

@veronikatiki tak ja som pozitívna s príznakmi od utorka,reakcia obvodného zavolajte mi až sa budete dusit a nezáujem,mala som nonstop nezrazitelnu horúčku,extrém zimnicu bolesť svalov-cize veľa piť,ak sa dá.lezat oddychovať,vysoké dávky vit.c,d a ja som mala aj taký speci jak multivitamin pre športovcov kde si vysoké dávky vselicoho,Paralen ... Potom mi to prešlo do zápalu dutin-zohnala.som si atb,zápal hrdla-oscilococtinum či jak ale nepomohlo no zabrali aj NATO asi atb,teraz beriem neoanhin lebo ma.stale bolí hrdlo,na nadchu-sprej do nosa,mám inhalator tak vincentku a.aj naparovanie nad ňou,dnes po týždni zase horúčky tak znovu k tomu Paralen.

terka224
22. feb 2021

@ajka0207 cely stroj. Mame to pozicane od jednej baby u nas z dediny. Podobne ako maju aj v nemocnici, len to ma mensi objem kyslika. Vlastne kyslik to vytvara zo vzduchu

beata_k
Odpoveď bola odstránená
iveta7677
23. feb 2021

@didi2102 na horucku skuste novalgin ze vraj najlepsie zabera.

krutilas
23. feb 2021

coldrex sa neodporuca..sice ulavi ale zatazuje organizmus..radsej paralen ibalgin

marekema
18. dec 2021

@terka224 môžem sa spýtať kto dával vašej mame infúzie. Podobne na tom je moja teta. A človek nevie kam sa má obrátiť. Ďakujem

terka224
18. dec 2021

@marekema no jedine po známosti.. kamoška je sestrička, čo pracuje na covide tak ona chodila. A potom ešte aj moja teta, tiež zdravotná sestra

terka224
18. dec 2021

@marekema ale nakoniec jej to aj tak nepomohlo a musela ísť do nemocnice. Kľudne volajte sanitku, možno vás odbiju ale treba viac krát volať ak je naozaj zle. Lebo ak človek nemôže dýchať je to strašné.

marekema
19. dec 2021

@terka224 Ďakujem za rada