Covid - týždeň trvajúce teploty nad 39°C
Ahojte v nedelu som dostala teploty 38,5 a cely den som vracala (prrvazne zlc kedze som mala prazdny zaludok) v pondelok mi bolo lepsie bez teplot a v utorok to zacalo znova..od stvrtka sa mi pohorsilo a teploty kazdym dnom stupaju uz mavam okolo 39,4 a mam pocit ze mi paralen prrstava ucinkovat..obvodna nedviha..v piatok som si nasadila sumamed vitaminy a isoprinosine..stale ma napina, skoro nejem aj malo pijem lebo sa mi neda..kasel skoro nemam, dycha sa ..test som si robilav stredu len doma lebo ledva prejdem do kupelne..nejake rady? Dakujem
včera som počúvala rozhovor s jednou obvodnou lekárkou, ktorá mala niekoľko stoviek pacientov s covidom a žiadny nebol hospitalizovaný. Hovorí, čo treba robiť. Pripájam link.
Už sa neliec sama.
Normálne zavolaj na pohotovosť,kde patríte a popytajsa,čo robiť. Naviguju ťa.
Netreba podceňovať oslabený organizmus a vysoké teploty.
Merate si saturaciu??dychat sa vam moze este dobre ale mozete mat zapal pluc...svokor tak a našťastie si.meral saturaciu a prisiel vcas do nemocnice.....horucky nie su dobre tak dlho ked tak striedat paralen novalgin ak.mate doma alebo acylpirin to su na teploty aj zalezi hmotnosť mate paralen 500 sa používa cca do 70kg cloveka tak mi lekarka raz vysvetlila
Podľa mňa smer urgentný prijem. Nelieči sa sama s takými teplotami. Môžeš sa dehydrovat. Meraj saturaciu.
Ahoj,áno chod do nemocnice,ja som takto presne mala rok dozadu.horúčky nie a nie dole,ale brat je doktor chodil mi pichať cecko a kalcium,a stále Paralen .treba ist
Skus si zavolať na pohotovosť keďže je víkend. Povedz ako ti je aj , ze si sa nedovolala svojej lekárke počas týždňa.
@laila22 tak mama volala na pohotovost tam jej povedali ze ma volat zachranku a zo zachranky ma kontaktovali ze je to normalne, som mlada a musim len vydrzat. Keby sa mi zhorsilo dychanie mam volat znova. Ale boli mili aspon.
Aj mojej mame volali. Mňa odbili. Mala vydržať. .... Nevydržala. Bojujte za seba! Ak sa cítite zle, bojujte o svoju záchranu!
Ja by som do nemocnice teda v takomto prípade nešla, veď to v podstate nebol ani týždeň a medzitým sa aj polepšilo, takze by som sa snažila piť, striedala lieky na teplotu a starala sa o seba, osobne som aj obyc chrípku takúto mala a to s hrozným kašľom
Nenechaj sa,odbit! Moju mamu nechali sa 'samoliecit' doma do stavu ze zomrela.
O mesiac nato moja teta skoro ten isty scenar! Na kovid ambulanciu sa nedovolala, zachranka jej vies co povedala? Ze pani ved mate silny hlas! Kkti! 2x pre nu neprisli ked volala, a v hodine H jej vybavili sanitku a odvoz. Bola mesiac v nemocnici. Nechcem ta strasit prepac ale nenechala by som sa odbit, moze ti to chytit pluca - vnutornosti. Dlhodobe teploty pri kovide nie su dobre (aspon co som odpozorovala).
@lavender273 podobne ako moja mama, ved rozpravate normalne, tak ze sanitku neposlu, a to uz aj grcala neviem ako dlho, tak ju teda otec odviezol do nemocnice, obojstranny zapal pluc, skoncila na kysliku, nastastie uz je ok
Tak k tej zachranke, nechcela prísť ani po mňa. Potom zavolal brat a prišli. Urobili v nemocnici ct poškodenie 70%pluc. Do dvoch dní sa mi v nemocnici zhoršil stav, že kyslík nestačil.... Mala som to presne ako ty.. vysoké horúčky, nevládala som jesť, ani piť, všetko som vyvrátila. Prosím Ťa nečakaj už. Nech Ťa niekto odvezie, alebo volajte ešte raz záchranku, len nečakaj. Ide víkend..
Ešte k tomu dýchaniu. Ja som vôbec necítila, že sa mi ťažšie dýcha, až v nemocnici, keď bolo veľmi zle, ale reálne som si neuvedomovala čo sa deje, až vtedy som cítila, že nedokážem urobiť nádych a výdych na počítanie do 10.. Taká som bola zoslabnuta. Saturacia klesla na 52. Ani si to neuvedomis,že sa dusis, budeš len slabnúť..
@laila22 preboha. Saturacia na 52 klesla? 😥 mojej mame tak isto uz lekar povedal ze to je nezlucitelne so zivotom, myslene asi tak ze aj keby sa dostala z nemocnice zeby uz nikdy nebola v poriadku co sa.tyka.hlavy.
@lavender273 To nemôžeš vediet. Ja som to našťastie prežila všetko bez ujmy. Nemám žiadne následky, ani neberiem žiadne lieky. Fungujem normálne ako pred tým.
@laila22 chvalabohu. Nech sa dari.
Takze mala sancu aj moja mama. Tak ju dodrbali. Az na mna dolahla ta zlost.
@laila22 saturaciu som si teraz merala mam 95..len ani po paralenie tie teploty nechcu ist dole stale 38.6 a davala som o 20..
95 je fajn. Ak klesne pod 94 smer urgent.. ale. S tou teplotou Ti neporadiim veľmi. Mne potom kázala dávať si Novalgin, ale ja si to už nepamätám, lebo tá teplota klesla len trošku nie výrazne a hneď šla hore... V nemocnici mi nasadili nejakú kombináciu kortikoidov, antibiotík a novalginu...Mňa keď prepustili tak mi znovu vyskočili doma teploty na 39 a vtedy som sa už veľmi bála... obvodná 0bodov.. Pľúcna mi zas dala kombináciu kortikoidov novalginu a neviem čo ešte až potom mi šla horúčka dolu. Počuj je problém aby Ťa niekto zobral na ten urgent? Urobia Ti CT a posúdia tvoj stav. Neriskuj prosím Ťa, radšej sa tam prevez a keď Ťa pošlú domov, aspoň s poriadnimi liekmi.. Čo je to Paralen? Nič... Neriskuj svoje zdravie!!!
A daj vedieť, ako sa ti vodí. Ak máš niekoho v domácnosti, skús zábaly, aspoň na nohy a ruky.. Sama to asi nedáš, ja som nevládala prejsť ani do sprchy.
@laila22 dakujem krasne ano zajtra volam kamoske nech ma zoberie do nemocnice ma cerstvo po..uz to snad v noci vydrzim.som sama praveze ale akurat sa snazim aspon na celo a zapastia..dakujem si moc zlata..
Akurát včera ujovi susedovi volali rýchlu, keďže skoro týždeň mal vysoké horúčky a on aj v čase necovidovom zvykol odpadávať vtedy. prišli, dali mu infúziu, a našťastie nebolo treba hospitalizovať, stav sa mu už trochu zlepšil.

Každá nemocnica má COVID ambulanciu. Zavolajte si, určite Vám poradia alebo povedia, či treba prísť a spustia Vám infúziu. Veľa zdravia!