CT alebo MR: Ktoré vyšetrenie mozgu ukáže viac pri nádore?
Co ukáže viac? Ak sa to týka nadoru
nador ti ukaze aj CT
CT tiež dokáže nádor odhaliť, ale pri samotnom hodnotení nádoru je MR preferované vyšetrenie. CT má výhodu najmä v rýchlosti a pri hodnotení krvácania, kostí či akútnych stavov. MR je podstatne detailnejšia, hlavne zobrazí mäkké tkanivá, má vyššiu citlivosť, dokáže lepšie určiť ich veľkosť, presnú lokalizáciu, rozsah a vzťah k okolitému mozgovému tkanivu.
@anonym_autor MR jednoznacne
nador ti ukaze aj CT
@anonym_2429f9
Preco komentujes ked nemas ani sajnu?
Zdiagnostikovala si si ho ty, alebo lekar? Lekar vie, kam ta poslat.
@anonym_2429f9
Preco komentujes ked nemas ani sajnu?
@anonym_67d819 preco myslis ze nemam sajnu ? ja nahodou tuto diagnozu mam (nezhubny nador mozgu) a odhaleny bol prave na CT, samozrejme potom mi uz robili kontrolne vysetrenia chodim pravidelne na MRI s kontrastom
ale tvrdit len tak taketo nieco ak sama tomu nerozumies je od teba riadne ubohe
@anonym_67d819 preco myslis ze nemam sajnu ? ja nahodou tuto diagnozu mam (nezhubny nador mozgu) a odhaleny bol prave na CT, samozrejme potom mi uz robili kontrolne vysetrenia chodim pravidelne na MRI s kontrastom
@anonym_2429f9
Ja tiez tam chodim ako na klavir a mam za sebou aj CT minuly tyzden, MR aj PET , lebo na detailne nie rychle je len MR
Zdiagnostikovala si si ho ty, alebo lekar? Lekar vie, kam ta poslat.
@anonym_dfaae9 na mr bol vidiet na ct vraj nie, tak sa zamýšľam cibtam uz bol ci len teraz ked robili mr
@anonym_2429f9 nemozem ti napísať? Máš meningiom?

@anonym_autor
MR