icon

CT alebo MR: Ktoré vyšetrenie mozgu ukáže viac pri nádore?

Dnes o 10:38

Co ukáže viac? Ak sa to týka nadoru

anonym_67d819
Dnes o 11:17

@anonym_autor
MR

anonym_2429f9
Dnes o 11:19

nador ti ukaze aj CT

billy_jean
Dnes o 11:24

CT tiež dokáže nádor odhaliť, ale pri samotnom hodnotení nádoru je MR preferované vyšetrenie. CT má výhodu najmä v rýchlosti a pri hodnotení krvácania, kostí či akútnych stavov. MR je podstatne detailnejšia, hlavne zobrazí mäkké tkanivá, má vyššiu citlivosť, dokáže lepšie určiť ich veľkosť, presnú lokalizáciu, rozsah a vzťah k okolitému mozgovému tkanivu.

anonym_f780d0
Dnes o 11:25

@anonym_autor MR jednoznacne

anonym_67d819
Dnes o 11:27
@anonym_2429f9

nador ti ukaze aj CT

@anonym_2429f9
Preco komentujes ked nemas ani sajnu?

anonym_dfaae9
Dnes o 11:27

Zdiagnostikovala si si ho ty, alebo lekar? Lekar vie, kam ta poslat.

anonym_2429f9
Dnes o 11:31
@anonym_67d819

@anonym_2429f9
Preco komentujes ked nemas ani sajnu?

@anonym_67d819 preco myslis ze nemam sajnu ? ja nahodou tuto diagnozu mam (nezhubny nador mozgu) a odhaleny bol prave na CT, samozrejme potom mi uz robili kontrolne vysetrenia chodim pravidelne na MRI s kontrastom
ale tvrdit len tak taketo nieco ak sama tomu nerozumies je od teba riadne ubohe

anonym_67d819
Dnes o 11:35
@anonym_2429f9

@anonym_67d819 preco myslis ze nemam sajnu ? ja nahodou tuto diagnozu mam (nezhubny nador mozgu) a odhaleny bol prave na CT, samozrejme potom mi uz robili kontrolne vysetrenia chodim pravidelne na MRI s kontrastom

@anonym_2429f9
Ja tiez tam chodim ako na klavir a mam za sebou aj CT minuly tyzden, MR aj PET , lebo na detailne nie rychle je len MR

2691
Dnes o 12:54

@anonym_autor jednoznačne MR

autor
Dnes o 15:51
@anonym_dfaae9

Zdiagnostikovala si si ho ty, alebo lekar? Lekar vie, kam ta poslat.

@anonym_dfaae9 na mr bol vidiet na ct vraj nie, tak sa zamýšľam cibtam uz bol ci len teraz ked robili mr

autor
Dnes o 15:52
@anonym_2429f9

@anonym_2429f9 nemozem ti napísať? Máš meningiom?