icon

Cysta v nosovej dutine

3. júl 2023

Dobrý mám cystu v max.dutine .Má niekto skúsenosti? Je to nebezpečné? Musí sa to vybrať?a keď sa to nevyberie? Ešte len idem k ORL so správou .

jata2203
•
3. júl 2023

Ahoj, ja ju mám už roky 🙂 asi závisí aj od veľkosti, mne bolo povedané že je to neškodné mám ju tam doteraz

autor
•
3. júl 2023

@jata2203 má cca 2 CM,tak neviem či ona či nosova prekážka mu spôsobuje mierne bolesti na tej strane ..a som mierne závislá na nosením spreji,Koľko CM má vaša? Môže aj sama zmiznúť?

jata2203
•
3. júl 2023

Ja mám 17x10 mm..veru ani neviem či ju stále mám, tesne pred pubertou som nejaké mala tiež v dutinách a tie zmizli 🙂 ale určite radšej zájsť s výsledkami

autor
•
3. júl 2023

@jata2203 to určite pojdem

juliacenc
•
3. júl 2023

Ahoj ja som mala v dutine pod
Okom. Lekar povedal, ze na 99% sa s tym nebude nic robit, ze to su len take akoze cisty… na dalsej
Kontrole zistil ze musi ist von 😀 lebo ze sa zvetsila… takze mi ju cez nos vybrali klasicka
Operacia v narkoze… ale v nemocnici sa cudovali preco ma poslal to vyberat ked ma to nebolelo. Takze twzko povedat uvidis co z toho bude… ale nebolo to
Nic hrozne hned som bola fit ziadne obmedzenia, asi 2 tyzdne som si spriekala sprej do nosa to bolo vsetko.

autor
•
3. júl 2023

@juliacenc ja sa operácie vôbec nebojím skôr či to nie je nebezpečné a nemôže sa urobiť nádor z toho

katka086
•
3. júl 2023

ked ta cysta nerobi problemy ( tlak, bolesti), tak sa nemusi odstranit, niekedy sa aj po odstraneni vrati, tieto cysty sa zmensuju a zväcsuju, vacsinou to byva nahodny nalez, ked na Ctcku nevyzera podozrivo ( nador, plesne) tak sa s tym nemusi nic robit

juliacenc
•
3. júl 2023

To nie je to len cista. To by
Lekar hned videl, ze je nieco nevporiadku.

autor
•
4. júl 2023

@jata2203 môžem sa opýtať ešte? Tam kde ju máte je aj trochu opuch na líci?

jata2203
•
4. júl 2023

Nie, len bolestivosť tváre..ale mám aj sinusitidu takže to je asi z toho

autor
•
4. júl 2023

@jata2203 ďakujem za odpoved

monika_ma
•
2. feb 2025

Dobrý ako ste s tou cystou vybrali vam ju? Máte nejaké príznaky ?

stellaszo
•
27. mar 2025

Mala som tiež 2 CM cystu a 2x 1cm polypy len v jednej dutine..spôsobovali mi strašné bolesti ale na oboch stranách..+ oči ma boleli.. bola som si to dať vybrať. Trošku nepríjemný zákrok ale v pohode.. 😊 nebezpečné to nie je.. po operácii ti to dajú do laboratória preveriť že aké má zloženie ta cysta ale vo väčšine prípadov to je len "neškodná cysta" 😀

monika_ma
•
30. mar 2025

@stellaszo dobrý mne ju nechcu vybrať ja mam 3cm krat 2cm nemali ste hucanie v hlave. Kde vam ju vybrali prosim ake ste mali komplikácie

stellaszo
•
11. apr 2025

@monika_ma bola som v Šaci na operacií. Mala som aj také hučanie alebo zalahnute uši ešte keď som ich mala no tých príznakov bolo dosť. Po operácii som skoro 3 mesiace dýchanie mám lepsie hlavne že tam nieje to čo tam nepatrí. A hlavne nemám bolesti a nepríjemné stavy 😊

monika_ma
•
12. apr 2025

@stellaszo a kde ste mali presne tú cystu? Mne tvrdia že to hučanie nie je z toho

stellaszo
•
13. apr 2025

@monika_ma v prínosovej dutine

monika_ma
•
13. apr 2025

@stellaszo a ake ste mali priznaky prosím

stellaszo
•
6. júl 2025
@monika_ma

@stellaszo a ake ste mali priznaky prosím

@monika_ma bolesť kosti pri dutine až do ucha, svrbenie podnebia uší, bolesť kosti pri oku, bolesť oči, bolesť hlavy, únava, ľahla som si na jednu stranu a upchala sa mi dutina na jednej strane.

monika_ma
•
6. júl 2025
@stellaszo

@monika_ma bola som v Šaci na operacií. Mala som aj také hučanie alebo zalahnute uši ešte keď som ich mala no tých príznakov bolo dosť. Po operácii som skoro 3 mesiace dýchanie mám lepsie hlavne že tam nieje to čo tam nepatrí. A hlavne nemám bolesti a nepríjemné stavy 😊

@stellaszo a to hucanie stale alebo sem tam

stellaszo
•
6. júl 2025
@monika_ma

@monika_ma hučanie som nespomínala. Nemavam

anonym_4d0247
•
15. aug 2025
@stellaszo

Mala som tiež 2 CM cystu a 2x 1cm polypy len v jednej dutine..spôsobovali mi strašné bolesti ale na oboch stranách..+ oči ma boleli.. bola som si to dať vybrať. Trošku nepríjemný zákrok ale v pohode.. 😊 nebezpečné to nie je.. po operácii ti to dajú do laboratória preveriť že aké má zloženie ta cysta ale vo väčšine prípadov to je len "neškodná cysta" 😀

@stellaszo ahoj prosim ta mala si pri tej cyste aj silne bolesti hlavy a nad okom a medzi obocim a v nose?

stellaszo
•
25. nov 2025
@anonym_4d0247

@stellaszo ahoj prosim ta mala si pri tej cyste aj silne bolesti hlavy a nad okom a medzi obocim a v nose?

@anonym_4d0247 oči má boleli aj lícne kosti. Hlava sem tam.

monika_ma
•
26. nov 2025
@monika_ma

@monika_ma ja to mam stalee