icon

Dá sa sova na ranné vtáča preprogramovať?

3. apr 2024

Ahojte. Ja som vždy bola najaktívnejšia v noci. Milovala som nočné, milovala som keď mal muž nočné, lebo som si strašne veľa porobila. A väčšinou som bývala hore do tej druhej, ráno vstávala okolo 8-9. Pracovala som v nákupnom centre asi 50 metrov od bytu, kde žijem a začínala som bud na 9, 11 alebo 14:00. Keď som prišla domov z poobednej o 21, v klude som upratovala, vytvárala, robila si nehty. Prišlo mi to ako popoludnie. No teraz mám novú prácu. Vstávam o 5:10 aby som bola na 7 v robote, ktorá je vzdialená hodinu cesty autom a musim prísť aj o polhodinu skôr, lebo keď by som vyrazila presne hodinu pred začiatkom, chytila by som zápchu a nestíhala by som to.
Síce chodim spať skôr, ale nezaspím skôr ako o polnoci. Ráno som unavená, cez den v pohode, ale prídem domov o 17 a som ako matoha. Ledva sa hýbem, nič sa mi nechce najradšej by som len relaxovala. A samozrejme večer nával energie a chuť robiť všetko, čo sa mi počas dňa nechcelo. Myslite, že sa mi ten režim prispôsobí? Zatiaľ tam pracujem tri mesiace.

janka95
•
3. apr 2024

No to by aj mňa zaujímalo ci sa to niekomu podarilo a ako áno, ako. :D Ja vstávam do dennej o 4:00 ráno lebo dochádzam a to je horor pre mňa. Už tretí rok :D
Zaspávam tiež najskôr o polnoci. To si môžem ľahnúť aj o 21 , zbytočne. Tie nočné skôr vydržím hore .
Môj partner je presný opak. Jemu ani budík netreba 5:00 vstane 5:05 prebratý funguje.

madeincssr
•
3. apr 2024

Nedospavas cez den (vikendy, volne dni)? Lebo "telo si zvykne", ale asi len vtedy, ked prijmes novy rezim (ranne vtaca) ako kazdodenny, pravidelny. Ked (niekedy) dospavas/podriemkas cez den (alebo rano cez vikend dlhsie pospis), "telo nema dovod" byt vecer unavene a zaspat v rozumnejsim case. Ale je to dlhodoby proces no.

lucka_ke
•
3. apr 2024

mne sa to samo preklopilo po 50ke, dovtedy som bola ako ty a teraz sa mi lepšie robí skoro ráno, večer zaspávam pri správach ako stará babička 🙂

ivangeline
•
3. apr 2024

Ja som na tom naopak a dalo sa to. Nočné som robila pár mesiacov a utekala do školy či do posilky. Ináč som spala a jedla. Najviac som si zvykla na také twilight smeny. Končilo sa okolo 2 tuším. Čisto nočné a ešte domácnosť,rodina by som nedala… som ranné vtáča. ;) Radšej o 5 tej hore a o 21 spať.

danniiee8
•
3. apr 2024

Ja mám presne toto isté čo ty a tiež sa toho neviem zbaviť. ,, upratovacie nočné" keď má manžel nočnú a doobedne dospavanie s ním je pre mňa top 😅 tiež sa neviem preprogramovať. Najhoršie je, že režim sova-vtaca máme aj v posteľných radovankach - jemu sa nechce večer keď sa chce mne, zato on ma zobudí kvôli tomu ráno o 6 keď ja ešte sladko spím a akurát ma tým naštve... Pomoc 😅😅

simsalabim
•
3. apr 2024

Neda, aspon mne sa to za roky, co vstavam pred 5 do prace, nepodarilo. A tento posun casu si “uzivam”.

wolf_
•
Autor odpoveď zmazal
•