icon

Dá sa žiť s pruhom? Je operácia nutná?

10. mar 2024

Ahojte,mám dlhé roky pruh nad pupkom, je to nutné operovať? Mám fóbiu z narkózy

Strana
z2
stanovelky
16. sep 2024

@maryetta veď to je to každeho to môže ináč prebiehať, tak je to na mne, ďakujem ti kus si mi pomohla stoho stresu ,ďakujem 😉🥹tak zatiaľ nejdem stim uvidím či budu niejake bolesti ,alebo zvecsovat veľmi, tá pôjdem už či chcem alebo nie 🤔🤔

maryetta
16. sep 2024

@stanovelky kamaratka teraz mala pruh. Ale neviem mozem sa opytat ci to uz vlastne riesila nejako. Len viem ze v tehotenstve mala a kvoli tomu aj sekciu mala.

michaela329
16. sep 2024

@stanovelky presne nad pupkom, jeho to dobehlo. Musel kvôli tomu dlho čakať a namiesto jednej operácie mal dve behom roka. Radšej riešiť za mlada.

stanovelky
16. sep 2024

@maryetta tá skús potom mi daj vedieť nemusíš hneď a keď to ma či sa to zvecuje ? A či má bolesti prosím veľmi ďakujem ti ❤️ veľmi sa bojim ísť ešte nechcem !

stanovelky
16. sep 2024

@michaela329 hej asi lepší Kim som mladá ale možno natiahnuť niejake roky lebo sa bojim veľmi mám 31 zatiaľ

maryetta
16. sep 2024

@stanovelky tak pise ze to riesi. Ze vo stvrtok ide na dalsie vysetrenia. A ano ze niekedy aj boli. Ona ma ale slabinovy typ.

michaela329
16. sep 2024

@stanovelky keď tú operáciu zvládol môj 70 ročný svokor, zvládneš ju aj Ty. A nebude Ťa to už trápiť. Ja som bola v narkoze už 4 krát a nikdy mi nič strašné nebolo. Neboj sa.

stanovelky
Autor odpoveď zmazal
stanovelky
16. sep 2024

@michaela329ja to zvládnem len strach mám stej miestnosti setského čo sa týka nemocnici mám to veľmi ťažké tam isť si niekedy predstavím že idem a že ležím tam už prvý deň pred operáciou a ráno že má zobudia a má odnesú a ešte že nahu len prikritu fuu. Asi ujdem večer stade 🥹

stanovelky
Autor odpoveď zmazal
lienkashcj
16. sep 2024

@stanovelky brušný pruh sa vytvorí keď je oslabená brušná stena a čím viac zásahov do brušnej steny je, tým je viac oslabená. Je to individuálne...ale odporučila by som ti ísť teraz, čím skôr to budeš mať za sebou tým skôr zabudneš. Teraz sa to už robí laparoskopicky

stanovelky
16. sep 2024

@lienkashcj veď hej ale.mam veľký strach ak mislis že čím viac zásahov je tím viac je oslabená či operácie.

lienkashcj
16. sep 2024

@stanovelky nie operácia, ale BRUŠNÁ STENA

peter8435
7. feb 2025

@colsami ale nekecaj. S pruhom sa žiť normálne da, lekári sme to riešili s pacientmi a odporučili im kvalitné bandáže. Tkanivo sa stiahne a tak drzi aj po odstránení bandaže a pri ťažkej námahe, kašli sa bandaž opäť nasadí .

peter8435
7. feb 2025

@daniela2202 nie je pravda , moze používať bandaž

peter8435
7. feb 2025

@stanovelky kup sú bandáž a nos ju. A pruh ta bolieť nebude. Potom je na tebe ci si si ho dáš operovať alebo nie. Cele je to o bandáži. Ešte ak ide o prietrz slabinovu tak tam je veľmi úspešná bandáž.

peter8435
7. feb 2025

@stanovelky kup si bandáž ak ho máš na slabine. A bude slúžiť ako podpora pre oslabenú brusnu stenu.tym pádom môžeš vykonávať všetky aktivity

stanovelky
7. feb 2025

@peter8435 to ma potešilo že s pruhom sa dá žiť ,veľmi sa bojim ísť operovať ,ja mám pruh nad pupkom. Pomôže tam tá bandáž. A čo to je. Ja mám taký pas a keď si ho dávam tak tu vydutinu zatlačíme do vnútra ,a pod ten pas podlizim ešte niečo aby to tlačilo do vnútra celý deň ,je to správne. ??

Strana
z2