Dávajú sa čípky dospelým v nemocnici?
Dobrý večer, máte skúsenosť, že sa dávajú čípky dospelým ľudom v nemocnici ? Ja som myslela, že to len deťom. Čo sa včera stalo. Navštívila som pohotovosť. Bolo mi strašne zle, teplota, vracanie – nič v sebe sa nedalo udržať, slabosť, bolesť hrdla, hlavy. Ako zombii som vyzerala. Aj si ma tam nechali. Čo ma však zarazilo, že na pohotovosti mi okrem infúzie dal aj lekár čípok (nie sestrička). Nechcela som, prišlo mi to trápne. Nakoniec ma nejako presvedčil. Dnes ráno znova ten istý scenár, že musia a nechcú ma trápiť pichaním ďalšej infúzie. Ani mi ho nedovolili si dať samej, že musí personál. Hanba na tri zimy. Máte skúsenosť, že aj toto sa deje ? Dosť ma to zarazilo a cítim sa nepríjemne.
@anavixy tak potom veľmi dobre musíš vedieť o čom píšem a keď tam pracuješ tak vieš, že čípok proste nedáva lekár ale sestra a väčšinou toto rieši pacient sám ak to zvláda.. lekár na to ani nemá čas.... a aj to vieš, že ak pacient nejaký úkon odmieta, tak to personál musí rešpektovať.
To neznamená, že sestra robí tú " špinavú prácu" ... tú robia chúďatká hlavne sanitárky a upratovačky.
V našom nefungujúcom zdravotníctve ale často aj sestričky aby to bolo zvládnuteľné, lebo množstvo pacientov na tak málo personálu je neúnosné.
Tiež množstvo práce lekára, ktorú musí zvládať pri 24 hodinovej službe je tiež na obesenie.
@anavixy no tak na gynde je čipok v zadku asi to najmenej 😅🤣🤣😍

@lenqua_12325 ja tam pracujem, dokonca na gynde 🙂