icon

Depresívne stavy zo školy: Ako ich zvládnuť?

23. jún 2024

Ahojte. Ti co studujete/študovali ste.. mate depresívne stavy zo školy? Mam pocit, ze už to prekračuje normálne chvíľkové stavy..

luccija
23. jún 2024

@ajajaj00 nie ty... premudrela @lienka.7

luccija
23. jún 2024

Autorka rob si prestávky zasportuj si, dobrý spánok 5 r si zvládla, tak už to dotiahnes.Nema význam sedieť nad knihami, keď máš mysel unavenú.A, keď už nič no tak pôjdeš neskôr.Svet sa nezrúti nebola by si jediná.A hlavne učiť sa priebežne a nenechať to všetko naraz.Nepoznam človeka, ktorý takto nestresuje pred ťažkou skúškou.25 čakám čo napíšeš🙂

veltraud
23. jún 2024

@lienka.7 moja zlata, a preste kvoli takym ako ty je dusevne zdravie stale tabuizovana tema...zial

martinna181
Odpoveď bola odstránená
autor
23. jún 2024

@nelly234 ak mám pravdu povedať, v začiatkoch som mala lepšie známky.. no čím dlhšie som na tej skole a je to čoraz ťažšie tak aj tie známky sú aké sú. K tomu keď pridám tieto moje stavy.

autor
23. jún 2024

@sweaaa áno umožňuje, len ci to pomôže 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
akvi
23. jún 2024

Autorka - úplne ťa chápem, ja som tieto stavy mala na strednej. Nad vodou ma držal akurát super kolektív, ktorý dokázal jednak podržať človeka, jednak zabaviť, odpútať myšlienky. Potom na výške som ten stres zvládala ľahšie, pretože som ho pociťovala len počas skúškového. Neskôr sa u mňa rozvinuli úzkostné stavy. My to máme aj v rodine, sme po tejto stránke proste slabší a celý život sa s tým učíme pracovať. Mne pomohli terapie, úzkosť som dokázala úplne odstrániť. Do stresu sa ale dostávam veľmi ľahko, preto som sa snažila celý život prekopať a nastaviť tak, aby som to dokázala ustáť. Na tvojom mieste sa pokúsim dokončiť školu, ale určite s pomocou terapie, začni hľadať, čo by ti pomohlo, ono si ťa niečo nájde. Ja som skúsila tri rôzne, všetky mi pomohli v niečom inom a sama sebe sa čudujem, prečo som nič nevyhladala skôr. Pomoc existuje, nemusíš na to byť sama. A hlavne nepočúvaj premudrele osoby, aj tu na MK sa už stihli prejaviť, oni netušia, čo to je alebo by sami potrebovali pomôcť.

autor
23. jún 2024

@tinalia sú predmety ktoré ma bavia a ktoré nie. Ono, aj ten predmet s ktorým mam problém má baví.. len je toho kvantum. A to celé ma odpudzuje. Niečo sa naučím, potom to zabudnem a zasa memorovat, memorovat a človek nad tým strávi hodiny.. dokonca už sa nedokážem učiť v jednej izbe. Cez cele skúškové asi 5 izieb prestriedam na učenie, pretože nedokážem spat a učiť sa v jednej a tej istej.

autor
23. jún 2024

@lavender94 pokúsim sa este zamakať a uvidím ako to s tou skúškou dopadne. Kedtak pôjdem štátnicovat o rok neskôr a počas voľná pôjdem na brigádu, medzi ludi a možno aj to mi pomôže 🙂

autor
23. jún 2024

@luccija ja skôr riešim to, ako bude zamestnavatel neskôr pozerať na čo, že som si predĺžila štúdium..

autor
23. jún 2024

@akvi čo sú tie 3 veci, ktoré ti pomohli? Popravde, ja aj 3 noci pred skúškou som na persene pretože nemôžem spať. Stáva sa mi aj že sa budím zo spánku a premýšľam nad ucivom, koľko je toho, koľko sa mi treba učiť. Ten taky podvedomy stres aj keď nad školou nepremyslam pred spaním... proste sa nato budím.

luccija
23. jún 2024

Načo si zatazujes hlavu už nad tým ako na to budú pozerať?potrebovala som oddych, nadhľad, rodinné problémy čokoľvek...nie si robot si človek.
A možno sa ťa to nikdy nikto neopýta a je toen v tvojej hlave.Dnes sa ľudia boja mať prázdne miesto v životopise pre mňa nepochopiteľné.Dnes, keď sa ľudia len tak zoberú a idú cestovať na pár mesiacov, alebo si manažéri zoberú sabbatical.
Dôležité je sa vyspať, tak choď k obvodnej pre liek na ukludnenie, spánok a kľud.Ked to nepôjde, pôjdeš o rok.Moja kolegyňa nedokončila architektúru nevedel prejsť cez jednu skúšku, až dostala alopeciu už vo vyššom ročníku.Vykaslala sa na architektúru aj zo zdr.dovodov a je úspešná a pracuje na ministerstve.
Nejako bude neboj sa.Ked si v 5 r potenciál v tebe je

akvi
23. jún 2024

Na úzkosť mi pomohla regresna terapia a na také to zvladnutie veľmi náročného obdobia som bola na terapiu prítomným okamihom, to bola úplná pecka na takú okamžitú pomoc, keď som mala pocit, že som v totálnej sracke a že to nezvládnem.

lienka.7
23. jún 2024

@lavender94 nikde som tu nezachytila, žeby sa tu autorka spytala, co by mala robiť, aby sa to zlepšilo, aby to dala...
Mimo toho, zistiť v 5.rocmiku, ze ti nevyhovuje systém štúdia, skusania a pod. je trosku fail. Nemyslis? Na to, ze to škola a systém nevyhovuje by si snáď prišla tak max.v 2.rocniku a školu teda nechala a sla študovať niečo iné, nie je to hanba
co takto milá @autorka ísť von, zaplávať si, poprechádzať sa, zacvičiť si... ísť sa prejsť do mesta na zmrzlinu a potom sa opäť vrátiť k učeniu? hm? Nie, radšej tu budeš vypisovat a hladst "utechu" aby ta lutovali aké si zrovna ty chúďatko.
A mimochodom, ako lekárka sa budeš musieť vzdelávať do konca života, stanicou to nekončí. Amen tma sa dostať k takému doktorovi ako ty🤦‍♀️ ty máš byť v budúcnosti oporou pacientovi a nie, aby si sa rucala ako prvá .

lienka.7
23. jún 2024

@lavender94 a ešte k tomu tvojmu štúdiu cez kovid a teraz. Evidentne všetko vieš, tak škoda čokoľvek tu písať. Ano, chúďatka študenti, dajme im diplomy len tak, za nic, ako sa rozdávali maturity a potom nám tu budú chodiť také tupela ako chodia. Stačí sa spýtať, aký po kovidovy "matetial" študuje teraz na VS. 👌

autor
23. jún 2024

@lienka.7 kopec vš berie študentov bez prijímaciek na základe vysvedčení, to bolo pred v case a aj po korone. Čiže nehadzte vinu na študentov🙂 to ako im štúdium ďalej pôjde je na nich, ti horší odídu a ti lepší zostanú. Kopec študentov, ktorí nastúpili so mnou do 1.rocnika už tiež daaaavno odisla, či už pred,po alebo počas koruny. Čiže takéto "mudre" názory si nechajte pre seba, keď sa do toho očividne nerozumiete 🙂

salamistka
23. jún 2024

@lienka.7 už by si mohla prestať, svojimi príspevkami len zhadzuješ samú seba a autorke nepomáhaš..choď robiť niečo, v čom budeš nápomocná, v tejto diskusii nemajú tvoje reči žiadnu úroveň

autor
23. jún 2024

@lienka.7 vždy budem lepším doktorom než by ste ním boli vy s vaším spravanim 🙂 a vždy mám tej empatie viac, stačí už len to 🙂

lienka.7
23. jún 2024

@salamistka samozrejme, keď to povieš ty, tak to musí byť pravda👌
@autorka na medicínu budu prijímačky vzdy😉 dokonca teraz už sa robia aj scio testy. Viem to, lebo susedina dcéra sa tam teraz hlásila.
A keď tu medicínu budúci rok aj úspešne skončíš, napis, ako prvá ti pogratulujem k úspechu. 👩‍🎓

autor
23. jún 2024

@lienka.7 vy sa sťahujete aký po kovidovy materiál študuje na vš, tak vám len vravím ze vš si určuje na základe čoho príjmu študentov, nie študenti.. takže opakujem sa znova priblble reči si nechajte pre niekoho iného.

lylyjana
23. jún 2024

@autorka mozem sa spytat, ide o VS? chces mat Acka vzdy? necche sa mi citat cele diskusie, tak sorry ak si to uz niekde pisala. Len ti chcem napisat, z vlastnej skusenosti: vkuse som sa ucila, chcela som mat Acka, Bcko najhorsie. Skoncila som Bc aj Mgr s cervenym diplomom. A vies na co mi to je? Na velke H***. VSADE v zamestnani a na pohovoroch sa pytaju na PRAX, co si robila popri skole. Cize za mna rada: Dokonci skolu (ak sa jedna VS), hoci aj s Eckami a popritom si najdi cim skor nejaku relevantnu brigadu alebo aspon nejake dobrovolnictvo.

lienka.7
23. jún 2024

@autorka depresia už zrazu pominula a nastúpila drzosť a arogancia, vsak? 😉 miesto toho, čo tu od rána vypisujes, si sa mohla naučiť už minimálne ďalšie 2-3 otázky, či? 👌

sisa_s
23. jún 2024

A aky odbor chces robit autorka po skole?

autor
23. jún 2024

@lienka.7 kde som bola drzá? Vy ma mate celý deň v ústach 😀😀 som vonku ako ste mi odporučili 😀 pani.. s vami ani z voza, ani na voz 😀

autor
23. jún 2024

@sisa_s ešte neviem 🙂

salamistka
23. jún 2024

Autorka, nereaguj na ňu, vidíš, že nie je normálna...prajem ti všetko dobré a nech sa ti darí vo všetkom, držím palce 👍

lavender94
23. jún 2024

@lienka.7 dobre moja… nepochopila si, nevadí. Stále tu spomínaš covid, ako keby nám počas tých dvoch rokov vychádzali úplne tupí ľudia čo nič nevedia. Každý kto cez covid študoval teraz musí viesť normálny život a nikto neprihliada na to, či bol covid alebo nie. Nešikovnému človeku nepomôžu ani covidove opatrenia, šikovný by si poradil aj bez nich. Keď už sa ideme tváriť, že tam bolo všetko len pozitívne pre študentov. Študentom, ktorí sa učia pre seba a pre svoju budúcnosť naozaj covid nijak nepomohol a bol frustrujúci. Ja ťa registrujem vo viacerých témach o študentoch a mne už príde, že za chvíľu začneš prskať ako dnešní študenti nie su nič, lebo nemusia chodiť do knižnice a písať diplomovky na písacom stroji.

lavender94
23. jún 2024

@lienka.7 inak čo ma arogancia s aroganciou? Vieš, že človek s depresiou sa nemusí topiť v slzách, ale dokáže normálne komunikovať a dokonca sa aj zasmiať? Chápem, že nemusíš vedieť všetko. Len by bolo fajn sa podľa toho aj vyjadrovať. Ja sa tiež nebudem vyjadrovať o témach o kojení, keď som v živote nekojila

autor
23. jún 2024

@salamistka ďakujem🙂