icon

Dermatitída okolo očí (na tvári): ako sa jej zbaviť?

Dnes o 07:24

Ahojte, začínam byť s mojim problémom už zúfala. Na tvári (hlavne okolo očí - viečka, pod očami), krku, za uchom sa mi robia červené fľaky, ktoré sú suché, šupinaté, neznesiteľne štípajúce a niekedy svrbiace. Je to akoby taká "hrošiakoža". Keď som si to umývala cítila som, že pokožka nie je pekne jemná ale "hrboľatá". Bola som s tým zatiaľ u dvoch kožných. Prvá mi predpísala nejaký kortikoidny krém, ktorý mi pomohol ale opäť sa to po nejakých dňoch vrátilo. Teda skúsila som ísť ku druhej kožnej a tá mi to identifikovala ako "bližšie nešpecifikovanú dermatitídu" predpísala mi jarischov roztok na potieranie a obklady, antihistaminika, najprv som dostala advantan krém, ktorý mi zabral, ale tiež sa to vracalo a teraz som dostala Ophthalmo-Framykoin comp. No ani tento framykoin mi nepomáha po dvoch dňoch je to späť. Tieto mastičky mi odporúčila používať na noc a na deň larosche tolleriane. Keď si to cez deň potriem Larosche krémom mám pocit, že mi to vôbec tie miesta nehydratuje, rýchlo to je opäť napnuté. Framykoin sa snažím pomaly vysádzať, ale nakoľko sa to stále vracia tak ho používam každý druhý deň už asi 2 týždeň. Mám pocit že som už všetko vyskúšala, ale nezlepšuje sa to. Má/mal niekto podobný problém, ako ste to riešili, čo vám pomohlo? Alebo poznáte nejakého dobrého kožného lekára? Na vyšetrenie imuno/alergologiu ešte len čakám. Na gastro som už bola tam mi nič nezistili. Ku očnej som už tiež objednaná. Najhoršie je, že je to aj pri očiach. Za každú odpoveď budem vďačná.

martinmmartin
Dnes o 07:31

@anonym_autor Ja som mal za uchom to iste. Ukazalo sa ze vlhkost je problem . Voda (stojata)paradoxne kozu vysusuje a nici ochranny film.
Mne nakoniec pomohol obycajny krem ale religiozne niekolkokrat denne . Musi to byt furt mastne hoc aj z indulony ale furt. Odvtedy nemam problem. Okolo oci mas asi ten problem s vlhkostou slz to skus roesit - mozno nadprodukcia mozno neodtekaju do nosa ako by mali - oftalmolog bude vediet lepsie ako dermatolog

veselo_neveselo
Dnes o 11:42

Nemozes to mat ako reakciu na nieco nove, alebo stres? Kozmetiku, parfem, cistiace prostriedky, nieco v strave?

anonym_e6a4f5
Dnes o 12:13

@anonym_autor mne to robila alergia, cize aerius a kvapky allergodil. Pretieram nechtikova vazelina z DM a roky pouzivam ocny krem allergika