DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@lola911 Ahoj, tie hodnoty vobec neviem, nikdy mi nic take nepovedali, akurat to AMH,...a kedze som nevedela naco sa pytat...ale dala som si robit akurat vypis z dokumentacie na tu repro.imuno tak to potom pozriem ci tam nieco najdem, comu budem aj rozumiet. Co sa tyka stimulky tak 1x som mala dlhy protokol diphereline + merional...najskor 115jedn, po par dnoch mi zvysil merional na 225 (3vajicka, ale na vklad nam ostalo len 1)...a 2x tiez dlhy protokol decapaptyl, Gonal 225jedn, a+ aj fraxiparine, mala som 4vajicka ale tiez sa vyvinuo dokonca len 1...a nic sa neuchytilo
@ria294 Tak to ano, je to rozdiel, ja sa v tom nejako envyznam len teraz co tu ciatm kus...tak to zatial necham tak, dam sa otestovat a podla toho uvidim ako sa to zmenilo. A to D3 odniekial objednavas alebo z lekarne? Minule som si chcela kupit ciste Dcko tak len A+D mi dali a tam je viac Acka...vyskusam teda. Ziadne hodnoty neviem, mne nikdy nic nepovedali a kedze som nevedela naco sa pytat (nevedela som sa v tom nejako zorientovat), tak som nic nevedela...ale dala som si kvoli tej repro.imuno robit vypist z dokumentacie z car tak to pozriem ci nieco najdem comu budem chapat...Uz ked sme sli aj 2x na ivf tak uz len rychlo rychlo nas chceli odbavit, ani ziadne nove testy nam enrobili, ani novy spg...no nic (vsetko sme mali 8mesiacov stare)...
moja ja mam AMH 0,3, to je veľmi malo, ale to tvoje podľa mňa je naozaj dobre. Preto by som ja na tvojom mieste DHEA nebrala. Začni užívať D3 na začiatok 3x5000. A vieš aké máš fsh? Mne HP robila moja gynekologička a aj AMH, fsh. Neviem prečo sa ti vytvorilo tak málo vajíčok , ale niekde bude problém , keď reaguješ nie moc dobre na stimuláciu , daj si urobiť repro.imuno a znovu HP , aby si zistila ako na tom si...
@slimko mne zistili nizke Decko priamo na imuno a teda hlavne kvoli tomu sa nam nedarilo. je to sarapata riadna
@slimko v lekarni silne Decko nekupis. opat na nete, musi mat 5000ui, ja mam od Swansonu (nie niesom ich predajkina :D a teraz idem na kontrolne testy tak uvidim.
@silvinkabb tak aspon ankoneic zistili kde je problem, ...v decembri ideme aj my an imuno, tak som zvedava...
@zus_ke a je aj lacnejsi 😀
@slimko no mam nejake veci este z hemato, takze nielen tam. ale ano, vpodstate som sa potesila
@silvinkabb to je dalsia vec 😂
@silvinkabb
@slimko ja mam imuno v utorok, tak som zvedava ako dlho budem cakat na vysledky.... a ze ci sa nieco pride...
@zus_ke na vysledky sa caka zvacsa mesiac. asi si pockas ☹
@silvinkabb och tak to sa este da, ja som sa bala, ze 3 mesiace .... takze na novy rok sa do toho mozeme pustit ;)
@silvinkabb ano zmeria ale len vtedy ked sa budes na to pytat,,, lebo ak povies ze chces hormonalny profil tak ti urobia iba fsh, lh a estradiol
@slimko no ja som mala podobne AMH ako ty posledne, a to mi pracuje len jeden vajecnik, takze zrejme preto, ale mala som vzdy kratky protokol, a zisk viacerych vajícok nez pises ty cca 6 oplodnenych vajicok. Mozno by bola dobra kombinacia gonal + merional. Gonal obsahuje ciste FSH, a preto by dobre zafungoval na pocer vajicok, a merional ma okrem FSH aj LH, ktore vplyva na dozrievanie a tym padom kvalitu vajicok. DHEA sa prirodzene tvori v naodblickach a posobi na dozrievanie vajicok vo vnutri vajecnika. Tie putuju na obal vajecnika 6-9 mesiacov. Pocas toho obdobia maju dozriet folikuly a na to vplyva pocas toho procesu putovania dhea. Cize. Realne mozes mat vajicok milion, ale len tie, ktore spravne dozreju a doputuju na obal vajecnika vypovedaju o AMH hodnote. Realna ovariarna zasoba sa meria inak, ako AMH. Ale to v centre nepovedia. ja som si to dala zistit, bolo to drahe, ale aspon viem, ako to vlastne je. Treba pracovat na kvalite vajicok. Na kvalitu a dozrievanie pocas stimulacie vplyva prave LH - luteizacny hormon. Velmi pekne na tuto temu odpoveda pan primar Texl z brnenskeho heliosu. Osobne som vyskusala 3 varianty stimulacie, tento krat idem do 11 dnovej, pri 300 UI jednotkovej stimulke, zacinam gonalom cca 5-6, postupne pridame 75 ui menopuru a ukoncim to cca 4 dni cistym menopurom. plus diphereline samozrejme.
Ja uz dheu nechcem brat, lebo sice pomohla, ale mam chrbat flakaty jak salamander skvrnity, na prsok rozne pluzgiere, zmizli az po 3 mesiacoch od vysadenia dhea, a vypadali mi dost vlasy. Preto si namiesto toho davam D3, ak ho budes uzivat nezabudaj ho uzivat s niecim tukovym, aspon zapi mliekom, lebo D3 sa rozpusta v tukoch, skladuje sa v peceni, v rezervoari a odtial si ho telo vyberie.
@dena22 ja som zacala brat dhea minuly rok v decembri,, takze uz beriem nejakych par mesiacov,, nic ziadne vedlajsie ucinky nemam az na to ze sa mi minuly mesiac na ruke vyhodili take male pluzgieriky a pred tyzdnom sa mi to objavilo aj na druhej ruke,, myslela som ze to bude nejaky ekzem,,, ale vysadzat urcite nebudem lebo sa mi zacina konecne zvysovat amh 🙂 minuly rok v decembri som mala 0.01 a teraz konecne to vyzera lepsie 0.25,,, este nam treba folikulku so zrelym vajickom 😕 mno a dalsia vec je ta ze moj estradiol je 916 pmol/L ,,, ma byt medzi 72-529 😕,,, tak som nasadila progesteron terapiu,,, beriem utrogestan co je progesteron v tabletkach,,, potrebujem si nastavit ms aby bola pravidelna,,, stale mi meska,,, teraz som cakala 50dni na mrchu,,, konecne treti den cyklu a uvidime ci nejaky folik tam bude,,, ak nejaky objavime tak pojdem na odber 🙂
@kakatulik Vysoký estrogén:
úzkosť
depresie
nespavosť
nadúvanie
priberanie
strata vlasov
únava
nepravidelný menštruačný cyklus
pokles sexuálnej túžby
bolestivé a citlivé prsníky
cysty v prsníku
rast chĺpkov na tvári
a iné…
zoznam príznakov, ktoré môžu byť spôsobené alebo zhoršované estrogénovou dominanciou: urýchľovanie procesu starnutia, alergie, bolestivá citlivosť prsníkov, cysty v prsníku, zahmlené myslenie, vyčerpanosť, padanie vlasov, rast chĺpkov na tvári, vyššie riziko mozgovej príhody, neplodnosť, podráždenosť, zhoršenie pamäte, samovoľný potrat, osteoporóza, PMS, porucha funkcie štítnej žľazy prejavujúca sa zníženou funkciou, rakovina maternice, myómy, opuchy, celulitída, ochorenia žlčníka a autoimunitné ochorenia, ako je lupus a thyroiditída.
@catherinah dakujem....nuz a co sa da robit s tym vysokym estradiolom.....ja som ho nemala az taky vysoky,ale uz sa trosku blizi k hornej hranici. Progesteron mi bohuzial nerobili,tak neviem aky je,ale asi nie patplogicky,lebo mam pravidelny cyklus,ziadne PMS,resp iba minimalne a LF trve okolo 15-16 dni...

@silvinkabb to moze byt, ze to robi aj gynekolog ale moj ani poriadne nevie co to je, ked som sa pytala...ale kazdy je iny odbornik a ma iny zaujem, tot moj takto 🙂