Diagnóza: Extrúzia disku C5-6. Možnosti liečby a skúsenosti?
Dobrý deň , dnes mi po MR vyšetrení zistili diagnózu extruzia disku v C5-6 sin (4,4mm) . Objednala som sa už na neurologiu s výsledkami, no neviem čo čakať...
Prosím vás, čo ma bude čakať ? Fyzioterapeut ? Či operácia ? Prešiel si niekto už týmto ?
Ďakujem.
@laura_97 čaká ťa velky výdaj z tvojho vrecka. Cvičiť, cvičiť, cvičiť a cvičít. Aby to malo efekt musis to zaplatiť. Cez poisťovňu to bude tak na 5% nikto sa ti nebude venovať a uz vobec nie konkrétne na tvoj problém. Rehabilitácie cez poisťovňu vziať mozes, ale necakaj od toho nic. Inak je tu toho velke množstvo, problem s platničkami snáď každý druhý.
na extruziu ti cvicenie nepomoze. to je konecny stav kedy obal platnicky praskol a vytiekol a casto tlaci na miechu. ak mas bolesti a problémy v každodenných cinnostiach s vysledkom smer neurochirurg a on rozhodne ci je to na operaciu. mas "malo" vytecenu platničku tak si treba dávať pozor s rotacnymi pohybmi aby sa nezhorsila. ja som mala 19,1mm. rovno ma isli operovat, bez šrobov takze super. neplatila som nic nesla som cez sukromne zariadenie ale nemocnicu a poistovnu. nasledna rekonvalescencia trvala cca 4 mesiacov a sup spat do prace, potom liecenie. pomohlo mi to velmi. yeraz cvicim aby sa to nezopakovalo drzim palceky
Neoperuje sa nález na MRku, ale pacient. To znamená, ze postup závisí od tvojich ťažkosti, dlžky trvania, vyčerpania iných možností. Operácia je vždy ta posledná možnosť. Takýto nález môže mať veľa ľudí aj bez príznakov.
Rehabilitácia, cvičenie, lieky môžu pomôcť.
Bola som svedkom, ze jedna zena si doslova vydupala operaciu... Aj ked jej to neurochirurg nedoporucoval. A vraj stale ma problemy...
Ja mám extruziu,tlačí na miechu. Pomohlo rehabky,zatiaľ som bez operácie,bez bolesti- občas cítim kríze pri väčšej námahe,no dávam si sakra pozor pri dvíhanie atď.....
Mám trochu strpnite lýtko a chodidlo od päty po malíček.

cvicit cvicit a cvicit (rehabilitacie a potom doma) alebo si rovno zaplatit fyzioterapeuta