icon

Divný pocit v hlave a závraty

zuzulienuska
11. sep 2014

Ahojte, ani neviem kde začať. Pred vyše rokom som prvý krát mala nastupiť do práce deň predtým mi zostalo divno zrejme stresy,bojácnosť. Pred prácou som ešte utekala ku doktorke. Divný pocit ktorý som mala mám doteraz ale nebolo to také strašné myslela som si že ak somňa stres opadne prejde mi to no neprechádzalo mi to tak som sa stým naučila žiť zvykla som si na to, dalo sa to pretože som si to nevšímala a nemyslela na to no ale ak som na to myslela bolo to strašné :(. 2 septembra tohoto roku jak som bola na prestávke s roboty znovu divný pocit ale teraz je to ešte raz také horšie. Viem že dosť presedím pri pc že by to mohlo byť krčnou chrbticou? Robím za pokladňou celý deň + doma za pc možno len stuhnuté alebo pricviknuté svaly no neviem naisto. Bola som u doktorky ktorá ma poslala na očné že či sú to neni tlaky na očiach no neboli. Hlava ani oči ma nebolia. Doktorka mi dala lieky Guajacuran ( pomáha pri úzkosti,nervozite, uvoľňuje svalové napätie) a druhé mi dala Neurol (pôsobí proti zvýšenému duševnému napätiu, proti strachu, úzkosti,depresiam a celkovo upokojuje). Je pravda že som dosť stresujúci človek ale tieto tabletky mi zatiaľ vôbec nezaberajú. Už takto nechcem žiť a dosť ma to v práci obmedzuje :((( má niekto tiež takýto problém? Neviete mi poradiť čo mám ešte robiť? ďakujem za všetky dobre rady.

volare2
11. dec 2017

@bobricek1979 ahoj ja som na tom kus lepsie zacala som cvicit sm system na chrbticu a nepripustat si ziadne choroby mam este stale aj horsie dni ked mam take zavraty ze ani z domu sa mi nechce vyjst ale vzdy to musim nejak prekonat do roboty musim chodit kazdy den.ale aj tak sa obavam ze uz to nikdy nebude take ako byvalo

volare2
11. dec 2017

@mia002 ahoj mia lieky nemam ale mam sa o nieco lepsie ako to bolo 😁

bobricek1979
11. dec 2017

@volare2 a môžem vedieť o aké xviky ide, vďaka ja beriem betahystin na uvoľnenie svalov no závrate a tlaky v hlave sú občas sem tam sa zvýši aj tlak ale to hr asi aj psychika

volare2
11. dec 2017

Su to cviky s takym lanom pod dohladom fyzioterapeuta kym sa to nenaucim dokonale aj sama pozri na nete sm cvicenie

andula77
11. dec 2017

Necitam vsetky prispevky tak mozno to uz niekto napisal...menierov syndrom - vestibularny s. - porucha rovnovahy,u mna zacala sumenim v uchu ci pretvrvava dodnes od r. 2013! Zavraty nastastie trvali cca. 6mes. Potom som otehotnela a odvtedy nebol zavrat ..
Len ucho sumi ako pri mori...4roky...u mna prici a nejasna ale krcna chrbtica s tym urcite suvisi...a mozno stres...

bobricek1979
12. dec 2017

@volare2 ďakujem 😊

blairgossip
12. dec 2017

Ten neurol je strasne navykovy... Stara mama ho zacala brat koli bolestiam chrbta a uz bez neho nedokaze zaspat..

lubiss
12. dec 2017

@andula77 aj mne sumi v lavom zacalo to po viroze..des a hruza ale uz som si volako zvykla..mne syndrom vylucili v podstate nevedia zrejme takisto krcna aj ked vraj aj to nezda sa byt ok

andula77
12. dec 2017

@lubiss ano,mne tiez vraveli ze priciny su rozne,nedoliecena viroza je jednou z nich. Ja som si na to sumenie uz tiez zvykla,vsimla som si,ze zosilnie ked som nevyspata,vystresovana. Urcite vela robi aj psychika. A dokonca strava. Dr v BA poradila najma sa chorobe nepoddat,zit dalej,nemysliet na nu,na obmedzenia...su aj horsie choroby. Ja som rada,ze zavraty pominuli,tie ma v tak den totalne vyradili z bezneho zivota,bud som lezala alebo klacala nad misou...😨 nemohla som prejst ku wc bez toho aby som sa nedrzala stien..obrazy pred ocamu mi utekali ci padali do jednej strany ...spolu so mnou...brrr.ani spominat sa mi nechce,sumenie je oproti tomu "nic"...inak vraj aj s cievami to moze mat suvis,zly prietok krvi

lubiss
12. dec 2017

@andula77 u mna bud teda ta viroza alebo ta krcna bo inac mam vsetko v poriadku aj cievy..no co uz tak su aj horsie veci aj ked na zaciatku to bolo hrozne som na narevala myslela som si ze sa z toho piskania zblaznim...ale utichlo teraz iba sumi a to sa da prezit

1technik
12. dec 2017

Precitaj si moj prispevok, aj odkazy na stranky v prispevku. Ak si mala, alebo mas mykoticke ochorenie tak sa tu najdes. Vela zdaru.

capinka1989
25. feb 2018

Je tu niekto prosím vás kto am silne zavrate.uz som zufala

mia002
25. feb 2018

@capinka1989 aj ja sa trapim so zavratami

solinkarka
25. feb 2018

@capinka1989 ja tiez niekolko rokov a skoro denno denne...na nervy strasne ma to vycerpava hlavne psychicky

mia002
26. feb 2018

@solinkarka Co ti povedal doktor?

solinkarka
26. feb 2018

@mia002 dnes som bola u lekara mam to na milion percent z chrbtice ako daaavnejsie...minuly tyzden som bola na rtg dnes pre vysledky a cele zle. Mam blok a navysse na prd platnicku plus miernu skoliozu...zajtra mi idu napravat chrbat plus rehabilitacie ale najblizsi termin o 2m ☹

bobricek1979
26. feb 2018

@solinkarka ahoj ja mám tlaky v hlave vyšší veľmi nepríjemné až závrate tiež som bola na rtg mam blok prizaklone plus niečo medzi šiestym a siedmym stavcom môže to byť toho?

laura1804
26. feb 2018

@bobricek1979 urcite tto moze byt z toho, ja sa 10 rokov liecim kvoli zavratom, a sice u mna to suvisi aj s vnutornym uchom a alergickou nadchou, ale teraz mam problemy s chrbticou a posledne dni mam zhorsene tie tlaktlaky v hlave, aj zavraty...

solinkarka
26. feb 2018

@bobricek1979 ano urcite je to z toho

bobricek1979
1. mar 2018

@solinkarka no už abby to skončilo veľmi nepríjemné

bobricek1979
1. mar 2018

@laura1804 tak dúfam sa ti polepší ja s tým bojujem ale teda moc ťažké to je keď necvičím ešte horšie

capinka1989
2. mar 2018

Ja si myslim tiez ze to je od chrbtice uvidine co pivedia

capinka1989
2. mar 2018

Ale subto strasbe stavy a este ked mate dieta

capinka1989
2. mar 2018

Je to ale velmi nepríjemné. Človek sa boji aj niekam ist.krk ma boli cely kompletne.na rtg dutin bol nález nasadila mi antibiotika na vycistenie ale aj tak si myslim ze to bude z tej chrbtice

solinkarka
2. mar 2018

@capinka1989 urcite ano treba ist na rtg chrbtice a budes mudrejsia...ja uz mam po napravovani stavcov a platnicky.trvalo to cca 20min ale bolest riadna.ale stalo to za to citim sa oooomnoho lepsie hlavne co sa tyka bolesti chrbta a spominanych zavratov

babkalenka
17. mar 2018

Aj ja som mala silné závraty, vracala som,vôbec som sa nevedela postaviť na nohy. Stalo sa mi to v robote v Nemecku. Záchranka má vzala do nemocnice,kde mi okamžite robili Ct hlavy. Našťastie vyšetrenie ukázalo, že v hlave problém nie je. Dostávala som infuzie a lieky. Týždeň som nemohla nič jesť, vôbec som do seba nič nedostala. Len infuzie a píla som vodu. Potom ma poslali na ušné a tam zistili, že som mala obojstranný zápal stredného ucha. Zmenili lieky i infuzie. Po ďalšom týždni má prepustili a už sa liečim len ambulantne. Už to trvá 3 mesiace, stav sa zlepšil, ale ešte nie úplne. Lekár mi predpísal Cavinton forte a MeniSerc , povedal,že to chce čas. Už som po 3 mesiacoch späť v Nemecku v práci. Tu som objavila kvapky na liečenie závratu Taumea, sú voľne na predaj v lekárni. V pondelok si ich idem kúpiť, vyskúšam ich a potom napíšem, či mi pomohli. Dúfam, že áno, lebo už mi to prekáža stále sa pohybovať, akoby som bola permanentne pod vplyvom alkoholu. A čo je najhoršie, ľudia mi hovoria,že "veď vyzeráš dobre, zdravo, nevidno,že by si bola chorá ".

bozulka
6. apr 2018

@zuzulienuska Konečne som našla niekoho kto presne opísal čo cítim aj ja. Už začínam byť z toho zúfala. CT som mala v poriadku, teraz idem na MR. Vy ste na tom ako s odstupom času? Prišli vám na niečo?

zuzulienuska
autor
7. apr 2018

@bozulka napísala som vám správu

mia002
8. apr 2018

@zuzulienuska aj mna by zaujimalo aku mate pricinu zavratov.mne nevedia z coho to mam

bobricek1979
9. apr 2018

Ahojte tak u mňa to už bolo fajn a vratilosa tlaky do hlavy a závrate a zhoršuje sa a cekla som to opäť pri vynechanej menstruacii myslímto bude mať súvis vtedy to tiež sa tym spustilo mala som systu praskla krami došlo a postupne to odoznievalo no je to späť tak už sa nedám odbiť na gynde