Divný vírus: Skúsenosti rodičov a detí s horúčkami
Máte to momentálne niekto tak že sa “utapate” celé sviatky v horuckach ? Čo to je zac? Ja som skapata už od stredy, stále tak 37,5 +/- teplotu mám , ale cítim sa príšerne … do toho obe deti … 😔
Prečo divný ... Chrípka, prechladnutie, každý rok to isté ... Som na tom rovnako ako ty, od 24 ležím, nevládzem, teplotujem, ale nepripadá mi to divné, bude to chrípka pravdepodobne ..
Prečo divny? Veď týždeň býva úplne normálne choroba. Ja som raz mala teploty 3 týždne. Nič nepomohlo, len vydržať a potláčať príznaky.
Chripka typu B, treba lezat, vitaminy, ak su horucky tak znizovat, do 5 dni prejde - tak nam povedala dr a tak aj bolo, u dcery tak lahla asi polovica triedy
Tu na koňovy sa tuším stále niekto čuduje nad "divnými chorobami". Neviem či sú prvý krát na planéte zem, ak nepoznajú choroby...
Ja som už druhý týždeň. Asi niečo bakteriálne, keď to trvá tak dlho. Aspoň tak povedal ujo google.
Aj moja dcéra ochorela, má 15 rokov a úplne ju to odpalilo. Od nedele večera mala teploty, dnes od rána konečne nemá. Do toho hnusný kašeľ a únava. Doobeda spala do deviatej a poobede znova 2,5 hodiny. Treba to vylezat...
Minulý pondelok starší syn 39 horúčky tri dni, odvtedy kašle a je unavený, ja od piatku horúčky,ATB lebo mám zápal priedušiek, chrchlem a momentálne mladší syn druhý deň pomaly 39 horúčky. Tento rok som ani Vianoce nemala😭😭😭
Tak u nas doma toto prebehlo a kazdy sa s tym trapil mesiac dokonca aj moj muz u ktoreho inak choroby trvaju max 3 dni a to aj kovid. Ja som uz vyuzivala aj dvoje atb.
U nas sme takto odpaleni traja..☹️ Ja som nebola chora sto rokov, nepamatam kedy naposledy.. aj kovid som mala jednodnovu zalezitost. A teraz som od stedreho dna chora, horucky, hrdlo, dusivy kasel, uplne odpalena. Takisto synovia. Je toho dost vela co pocuvam, treba to len vylezat, vyliecit.
Aj my cely december je skolkar chory. Cely. Teraz ma uz 10ty den zhorsenie kasla. U lekarky som bola s nim dokopy 4x…crp nizke ale tie sople a kasel. Prejdu prazdniny a vtedy bude fit 🙈 bojujeme 🥂
syncek 3 roky, teploty nad 39, 5 x denne… lieky proti teplote, zabaly vsetko zaberalo len trochu. ked to trvalo 5ty den a to bol dokonca 3 dni s atb, uz som citila ze sa nieco deje… isli sme na pohotovost, vysoke crp, nechali si nas tam, ze mononukleoza
Syn 6 rokov od nedele 22.12 do 27.12 silná bolesť hrdla a teplota len 37,5 iba raz mal 38 …. Ako prišlo tak odišlo, teraz to preskočilo na mňa presne to iste .. teplota zvýšená bolesť kĺbov svalov bolia ma aj vlasy a nevladzem … cize len vydržať 🙂 je toho všade teraz moc
Ahojte dievcata,
Viem, ze toto je primarne stranka o detoch, ale som zufala.
Chcem sa spytat, ci niektora z vas nema skusenost s horuckou u nas dospelych. Uz ju mam10 ty den, ale vzdy vybehne raz za den, klesne sama, je do 38.5, dva dni bola "len " do 37.5
Rano sa budim prepotena. Kaslem, ziadne ine priznaky (unava klby) nemam. 4-ty den (pondrlok)som skocila aspon do nasej lekarne kde robia crp, bolo 6. V Piatok (kedze boli sviatky nevedela som sa tam dostat skor) u Dr. Crp 3, dychanie ciste, hrdlo v poriadku. Dala len erdomed na vykasliavanie. Pravda je, ze som malo lezala, teraz si to vycitam. Stresy pred vianocami, dieta natesene, clovek tomu nepripisoval taky vyznam a teraz to mam. 😔
Dnes som si robila test na chripky a covid, negativny.
V pondelok idem zase Dr, ake vysetrenia este moze spravit?
Stresujem, ze mam raka, leukemiu, atd..toto bol hrozny rok, skola praca atd atd, malo spanku. Plus odolavala som strasne dlho, robim v skolstve, ale chora som nebola 2 roky..teraz to neviem vybojovat :/
Strasne sa bojim co sa deje..
Prosim, nemate skusenost?
Dakujem 😔
@plnenapaprika to akoby som čítala o sebe ,len Ja nemám teplotu alurat ,inak som k o kašeľ brutálny nemôžem vykasliat nič ,slabosť ,raz mi dobre potom zle ,už sa obavám najhoršieho fakt ,dutiny sa mi upchavaju,môj test je tiež negatívny a to som si myslela že na 100% mám covid ,tiež som si kúpila erdomed a uvidím že čo to ďalej mne to už trvá dlho dnes 8my deň .druhýkrát som bola fit do 2-3dní ..a som normálne mimo akoby omamena ja to ani neviem popísať toto tie pocity proste takto chorá som teda nebola ešte
@plnenapaprika A dýchanie tiež čisté čo ma teda aj prekvapilo pretože mi chrci na prieduskach divne
Jaaaj poznám. Prvá išla dcéra, potom manžel. Momentálne mladší syn a najstarší. Horúčky, hnačky, bolesť brucha, príšerný kašeľ, zimnica, krv z nosa, grcanie. Od 22.12 to máme doma. Super sviatky tento rok.
Svokra ma vraj pneumokoka, tiez horucka 39, zimnica, slabost, unava, kasel, zapal pluc. My sme boli u nej niekolko dni a nam neni nic. Ja len ze bacha na pluca
@basska_b ako zistím či mám zápal pľúc ? Jedine RTG ?
Ja mám a obe deti taký vlhký kašeľ riadny ale až ma chrbtica boli už pri tom kašli… žeby sme všetci traja mali zápal pľúc ? Alebo je normálne že pri kašli už boli aj chrbát ?
@sofia1979 a mate aj horucky? lebo to ostatne je normalne, ale take dlhe horucky vraj nie :/
Drzim palce!
@bosorkabb syn teplotoval 9dni.a presne co pises.aj krv z nosa.aj ho prehnalo. Chytilo to uz aj mna. Zimnica. 38,2. Hnacka. Vlhky kasel. U nas doma 11.den choroby. Deti, muz ok, ja som sa uz tesila, ze odolam a bum. Crp 6. Ale to o nicom nesvedci. Crp 6 sme mali aj pri mykoplazmach a streptokokovi. Deti su este dost zahlienene. Ach jaj

Ja sa pridavam ,je mi total na p,cítim sa že som mimo úplne