icon

Dlho trvajúci kašeľ

donutka99
7. aug 2023

Ahojte, takže ako začať už vyše mesiac mam strašne drsný kasel nebolelo ma ani hrdlo kúpila som si teda pastilky na cmulanie grip myslela som ze som asi nachladnutí prešlo mi to ale potom znova asi o nejaký týždeň
Tieto posledné 4 dni mam kľud uz ma tak nedusi...len ťažko sa mi prehlta cítim to v krku tak divne ako keby tam niečo v nutri mam napuchnute a keď prehltam tak ma to celkom aj boli až ako keby uzliny ja sa aj celkom bojím ci to nesúvisí zo štítnou žľazou viem ze tu skoro každý pise kvôli zlaze ale chcem sa tu spýtať ludi a zistiť či to niekto mal ako aj ja aby som vedela preco to mam qk si poviete preck nejdem facej k dr ako sa tu pýtať tak mam ist až o 2 týždne ale do vtedy chcem zistiť prečo by som to mohla mat to mam ist vlasne k endokrinológičke
Tak teda ďakujem vo pred za odpovede 🙂

donutka99
autor
7. aug 2023

@donutka99 q ešte chcem povedať ze včera som mala pocit ako keby som dačo mala v krku také zvláštne to bolo ako keby ma tam niečo steklilo a nutkanie ma to na kasel aj keď som sa sla napiť stále a až po potom to prešlo

deti95060810
7. aug 2023

bola si na ORL?

nelca0510
8. aug 2023

@donutka99 ja už by som šla k obvodnej na odbery a vytery. Dlhotrvajúci kašeľ nad 3 týždne treba riešiť.

modrymotyl8
8. aug 2023

@donutka99 môže to byť aj zaha, žalúdočné šťavy.

franica
8. aug 2023

Presne viem, o čom píšeš..ja som síce nemala veľmi silný kašeľ, ale taký suchý, také večné odkašliavanie si, šteklenie v hrdle najmä večer, ale horší bol presne ten pocit v hrdle! Ako by uzliny, niekedy fakt aj pálilo, potom už len také ťažké prehĺtanie akoby mi tam niečo vadilo, už som bola na prášky čo mi je- tiež som už myslela na uzliny, na štítnu... ja som bola u doktorky, každý týždeň, lebo proste nič nepomáhalo. Kašeľ mi celkom rýchlo prešiel, ale to hrdlo... robili mi stery- opakovane negatívne, vybrala som 2 dávky ATB, bola som na ORL- tá mi tiež povedala, že asi záha, tak i dala aj na to lieky, ale extra rozdiel to nebol...teraz cítim trochu úľavu, ale ja už ani neviem po akom čase 5-6 týždňov? Nám doniesli deti nejakú pliagu ešte zo školy, odvtedy sa s tým trápime a poznám viacero ľudí v okolí hlavne s tým dlhodobým kašľom. A ako bonus je to u nás spojené so zápalom spojiviek, už to mám ja aj deti tretíkrát...darmo preliečime, stále sa to vracia 🙄

donutka99
autor
9. aug 2023

@franica presne uplne tak isto 😩

mima172
9. aug 2023

@donutka99 Pľúcne chlamýdie a mykoplazmy vylúčené? Pred pár mesiacmi som riešila to co ty a nakoneic to bol atypický zapal pľúc spôsobený pl chlamydiami a mykoplazmami.

franica
9. aug 2023

@donutka99 mojim deťom vyšli rôzne bacily zo sterov tento týždeň, čiže si niečo odovzdávame dokola. Zajtra idem s mužom tiež, pretože všetci pokašliavame..šľak ma trafí už 😕

modrymotyl8
9. aug 2023

@mima172 prosím ťa aké vyšetrenia ti robili?

mima172
9. aug 2023

@modrymotyl8 Myslíš celkovo? Keď sa vylúčilo všetko možné, čo sa dalo zistiť stermi (robené obvodnou lekárkou a aj na orl) tak mi vzali krv na zistenie výšky tsh a na vyšetrenie prítomnosti pľúcnych chlamýdií a mykoplaziem. Výsledky na tsh boli do 2 dni, to som mala v poriadku a o 5 dní boli výsledky na chlamýdie a mykoplazmy. Cele to bolo po 2m kašľa, zápalu dutín, bolesti hrdla, hlavy, celkovej slabosti. Bola som vtedy tehotná, neveim, či by mi inak robili aj niečo iné.

lulu2014
9. aug 2023

@modrymotyl8 este sa zvykne robit RTG pluc a niekedy aj spirometria.

modrymotyl8
11. aug 2023

@mima172 U mňa ten kašel spôsobuje reflux.

modrymotyl8
11. aug 2023

@lulu2014 viem RTG som mala a u mňa je to ten reflux.

lulu2014
11. aug 2023

@modrymotyl8 ten tiez vie potrapit a hlavne vecer ci v noci