icon

Dlhodobá bolesť hrdla po prekonanej angíne: Čo robiť?

maria1023
Dnes o 04:19

Ahojte, mám dlhotrvajúcu bolest hrdla, mala som pred 2 mesiacmi aj angínu a odvtedy ma stále boli hrdlo, niekedy je to slabšie niekedy silnejšie. Keď jem nepociťujem bolest iba keď prehltam jedlo ale sliny. Raz ma boli láva mandla že nemôžem prehltnúť a potom ma boli hrdlo. Bola som aj na Orl tam mi nezistila nič v hrdle len že mám v nose chronicky zápal, preto mi stekaju aj hlieny. Dostala som sprej nasonex, ten mi dosť pomohol čo sa týka nosa hlieny už mi moc nestekaju, ale bolest hrdla je stále. Stretli ste sa s tým niektorá ?

andreatytler
Dnes o 04:23

@maria1023 Moze byt alergia. Ja mam alrgiu na pel uz 20 rokov. Vzdy to bolo kychanie, slzenie, kvapkajuci nos, ale tento rok to bolo aj bolave hrdlo. Moje 2 kolegyne presne to iste. Jedna zase kasel. Vsetko alergie. Inak sa teraz prejavuju tie alergie. Chod na testy.

maria1023
autor
Dnes o 04:47
@andreatytler

@maria1023 Moze byt alergia. Ja mam alrgiu na pel uz 20 rokov. Vzdy to bolo kychanie, slzenie, kvapkajuci nos, ale tento rok to bolo aj bolave hrdlo. Moje 2 kolegyne presne to iste. Jedna zase kasel. Vsetko alergie. Inak sa teraz prejavuju tie alergie. Chod na testy.

@andreatytler na Alergologii som už bola asi pred rokom. Tam sa nepotvrdilo nič. Tá bolest hrdla trvá už 2 mesiace s prestávkami. Niekedy neboli a niekedy neskutočne boli.

anonym_2d9a7f
Dnes o 04:50

Mne testy nepotvrdili alergiu a mám ju, lieky zaberajú. Tiež ma veľa bolievalo hrdlo.

andreatytler
Dnes o 04:55
@maria1023

@andreatytler na Alergologii som už bola asi pred rokom. Tam sa nepotvrdilo nič. Tá bolest hrdla trvá už 2 mesiace s prestávkami. Niekedy neboli a niekedy neskutočne boli.

@maria1023 Tento rok uz alergiu mozes mat. Ona pride z nicoho nic. Daj si nejaky liek na alergiu a uvidis ci sa polepsi. Vsetci kolegovia vravia ze lieky pomahaju.

maria1023
autor
Dnes o 05:06
@andreatytler

@maria1023 Tento rok uz alergiu mozes mat. Ona pride z nicoho nic. Daj si nejaky liek na alergiu a uvidis ci sa polepsi. Vsetci kolegovia vravia ze lieky pomahaju.

@andreatytler mne čo pomôže na tu bolest je Aulin že to trocha utlmí. A aké lieky na alergiu? Vieš mi nejaké poradiť ? Ďakujem

anonym_f6939b
Dnes o 05:50
@maria1023

@andreatytler mne čo pomôže na tu bolest je Aulin že to trocha utlmí. A aké lieky na alergiu? Vieš mi nejaké poradiť ? Ďakujem

@maria1023 zyrtec, zodac, claritine - volnopredajné

martinmmartin
Dnes o 05:54

Mozno laropharyngealna gonorrhoe.Vacsinou uplne Bez priznakov alebo s nespecifickymi priznakmi hrdle ktore trvaju mesiace a normalne ich nevyliecis (rezistencia na vacsinu atb)
Je to dnes obrovsky problem a rekordne velka populacia ju ma lebo je v hrdle vacsinou bez priznakov ale sirit sa moze

martinmmartin
Dnes o 06:16

se tak usídlují v zadní části krku, kde jsou hůře léčitelné. Je to dáno i tím, že zde dochází k mísení těchto bakterií s dalšími bakteriemi a vzniká zde zánět, na který je velmi složité nalézt účinná antibiotika.
Rezistence vůči bakteriím Neisseria gonorrhoea, které nemoc způsobují, nyní narůstá do obrovských rozměrů. „Od doby objevení penicilinu, který dlouho fungoval jako spolehlivý a rychlý lék, se bakterie natolik vyvinula, že je v současnosti odolná vůči téměř všem antibiotikům,”
V posledních 15 letech se změnil minimálně třikrát doporučený celosvětový způsob léčby tohoto onemocnění.
„Nyní jsme v bodě, kdy jsme s léky v poslední instanci. Bohužel již existují první případy se zcela rezistentními kmeny této bakterie, na které nefungují žádné léky,” dodává doktorka.

martam11
Dnes o 06:28

Mne na mandle a bolesť hrdla pomáha kloktať vodu s propolisom. Na cca pol deci vody si dám cca 15 kvapiek propolisu.

beruska9561
Dnes o 06:49

tiež som mala podobný problém raz v období Vianoc, bolelo ma dlho hrdlo, najmä v noci som sa na to budila, na pohľad nebolo zapálené. až po určitom čase som zistila v ústnej dutine zahnisané mandle, dostala som ATB ale po dobratí som ešte veľmi dlho cítila silnú bolesť pri prehĺtaní a presne ako píšete, že sa to striedalo raz ľavá raz pravá mandla. Robili mi opakovane ster ale bol negatívny. Skúste pravidelne kloktať propolis, ako vyššie spomínajú, prípadne si kúpte ústny sprej glimbax, obsahuje diklofenak ma analgetický a protizápalový účinok. Mne dr. poradil užívať vitamíny skupiny B - užívala som Milgamu vo vyšších dávkach. Po čase to prešlo.

anonym_c9bdb1
Dnes o 08:29

@maria1023 Podobné problémy mala dcéra a zistili jej rôzne potravinové alergie a celiakiu. Skús ísť ešte týmto smerom po lekároch.

anonym_78782b
Dnes o 09:19

@maria1023 mne pomohla chlorella, asi mi to posilnilo imunitu, alebo protizápalový účinok to malo, ale tiež má takto akoby "skriabalo" hrdlo pomaly každé tri dni a týždeň v kuse. Vyskúšaj, kúpila som v DM, taká veľká škatuľa okolo 14 eur

jajanulienka
Dnes o 18:15

Raz som mala dlhotrvajúcu bolesť hrdla a nakoniec mi zistili, že tam mám candidu - pleseň. Vypestovala som si ju z ATB, ktoré som brala asi tri druhy práve kvôli bolesti hrdla. Okrem iného som si vtedy kúpila cmúľacie probiotiká špeciálne na hrdlo a nesmela som jesť sladké.