Dlhodobá bolesť v pravom podbruší: Možné príčiny a diagnózy
Dobrý deň, stretli ste sa niekto s bolesťou alebo skôr takým tlakom v pravom podbrusi? Ja to mám už rok, vyšetrenie ktoré som absolvovala ako sono brucha či gynekologické nič neukázalo. Čo viem je že mam za ten čas stále vyššie crp vždy okolo 10, lekár vraví že to nie je nič strašné ale ja sa obávam či to spolu nejako nesúvisí. Bolesť nie je ani taká výrazná ale jednoducho tam stále cítim popichavanie alebo tlak, aj keď sa napríklad obraciam v noci v posteli. Na dotyk keď to stlačim to neboli, proste sa to samo objaví a v podstate každý deň. Máte niekto niečo podobné?
ja to mám na ľavom podbruší.. keď spravím určitý pohyb... napr zdvihnem nohu do vane, alebo sa predkloním cez tú stranu tak pocitujem také akoby som tam niečo mala také tlacenie.. ako keď máš kľúče vo vrecu a zacítiš ich proste že tam niečo máš.. gynekolog nevidí nič.. na RTG ma poslala obdovná bedier to je tiež OK ... čakám či ma na sono nepošle... gynekolog vravel že toto môžu robiť vzrasty... rodila som cisárskym rezom 9 rokov dozadu...
@anonym_autor kde presne a ine priznaky?
@anonym_7c0b99 v pravom podbrusi ako je bedrová kosť a smerom dostredu, nemám iné príznaky len proste tlak a pichánie tam, napríklad aj keď stojím tak taky tupý tlak cítim...
ja to mám na ľavom podbruší.. keď spravím určitý pohyb... napr zdvihnem nohu do vane, alebo sa predkloním cez tú stranu tak pocitujem také akoby som tam niečo mala také tlacenie.. ako keď máš kľúče vo vrecu a zacítiš ich proste že tam niečo máš.. gynekolog nevidí nič.. na RTG ma poslala obdovná bedier to je tiež OK ... čakám či ma na sono nepošle... gynekolog vravel že toto môžu robiť vzrasty... rodila som cisárskym rezom 9 rokov dozadu...
@anonym_7c0b99 v pravom podbrusi ako je bedrová kosť a smerom dostredu, nemám iné príznaky len proste tlak a pichánie tam, napríklad aj keď stojím tak taky tupý tlak cítim...
@anonym_autor mne obvodná povedala že pri pôrode sa stáva že keď sa žena otvára niečo sa nedá na miesto... preto ma dala na RTG bedier.. toto mi skôr sedí na Teba ako na mňa😀
slepé črevo alebo pravý vaječník
@anonym_autor môžu to byť aj zrasty. Nemusela si mať operáciu, stačí ak si prekonala nejaký zápal.
Boli ste na urologii? Mňa tam presne bolel zaseknutý oblickovy kameň, lekári to nevedeli zdiagnostikovat pol roka, 3x som bola na urgentne kvoly bolesti tam v kuse ma poslielali na ultrazvuky, chirurgiu, gynekologiu dokonca som skoro išla na kolonoskopiu z čoho mám bolesti až CT na ktoré má poslal urológ ukázalo zaseknutý oblickovy kameň. Nemáte krv v moči? To by mohol byť kameň.
Ja si tiež myslím, že to budú zrasty. Oni na USG nie sú vidieť. A vedia bolieť aj pri zmene počasia napríklad, pri zmene polohy (sedelo by na to to otáčanie v posteli).
po rokoch problemov a dobrych vysledkoch by som paniku nerobila. ja som mala bolesti jazvy x rokov, potom to preslo. teraz nedavno ma bolel lavy prsnik niekolko mesiacov a vsetko ok. a mohla by som pokracovat. vsak snad lekari vedia, my tu na MK ti neporadime, ci?

@anonym_autor kde presne a ine priznaky?