Dlhodobé tráviace problémy po antibiotikách: Máte skúsenosti?
Ahojte,
Brala som kombináciu dvoch silný ATB zároveň a dodnes mám podráždene črevá. Pri ATB hnačky, vracanie, no podľa Dr som ich musela dobrať napriek tomu. Je to už pár mesiacov a stále mám stolicu iba ráno trošku voľnejšiu no nie je to úplne hnačka a deje sa to iba ráno 1x maximálne 2x. Je to už o niečo lepšie časom no stále si nemyslím že to je úplne ok. Probiotiká beriem denne.
Máte niekto podobne skúsenosti? Upraví sa to ešte?
@anna_99 od docenta a riaditela nemocnice mam info, ze probiotika su viacmenej marketingovy tah. Radsej si daj nieco ucinnejsie a zaroven lacnejsie. Napriklad kombucha, fermentovana zelenina, kefir
@pudinka nemas uplne pravdu, no nevadi. Treba brat kvalitne probiotika.
@anna_99 atb mozu sposobit clostridie ale ked uz to mas tolko tak mozno toto nebude tvoj pripad. Urcite silne pribiotika , mne vyrazne pomohli pri clostridiovej infekcii. Enterol alebo protrio ale davat plne davky podla krabicky poctivo
@anonym_b70a04 takze chces povedat, ze docent, ktory uci inych lekarov, nema pravdu?
@pudinka vies, ja jem kopec zeleniny ovocia som na slnku a vies co aj fermentovane a mam nedostatok vitaminov. Tak vies, jedno je isto marketingovy tah, to beriem, no po druhe, nikdy neprijmes tak koncentrovano vitaminy a probiotika ako je to v tabletke napriklad. Mne chyba listova a Decko a pritok ozaj zeriem zelene veci kazdy tyzden a som na slnku cele dni. Nehovorim, ze to co pises ty, je zle. ale takisto netvrdim, ze probiotika su zbytocne. Aj tak je dolezite co vsetko sa v creve vobec dostane do krvneho obehu
Ked uz sme pri probiotikach, ako viete ktoré su dobre? Ktoré su iba marketingový ťah? Ktoré su gastrorezistentne teda ze všetky alebo väčšinu nezabije kyselina v žalúdku? Lebo pri každých jedných sa píše, ze práve tie su naj. Kazdy povie a chváli nieco iné. Jeden vychvali symprove ale druhý povie, ze je to iba marketing. Ja mam od gastro exhelico na helicobactera. Predtým som brala dlho biopron. Ale mam v tom kvalitný guláš. Detom by som rada dala nejake probiotika, síce su dlhodobo dojčené no moja mikroflora je nanic. V lekarni dostali nejake probio kvapky ale neviem ci su kvalitne.
@anna_99 podla mna to je v poriadku
Nemusis mat tuhy sulok kazdy boha den 🤷🏻♀️ ja uz neviem co ti ludia chcu
Ked uz sme pri probiotikach, ako viete ktoré su dobre? Ktoré su iba marketingový ťah? Ktoré su gastrorezistentne teda ze všetky alebo väčšinu nezabije kyselina v žalúdku? Lebo pri každých jedných sa píše, ze práve tie su naj. Kazdy povie a chváli nieco iné. Jeden vychvali symprove ale druhý povie, ze je to iba marketing. Ja mam od gastro exhelico na helicobactera. Predtým som brala dlho biopron. Ale mam v tom kvalitný guláš. Detom by som rada dala nejake probiotika, síce su dlhodobo dojčené no moja mikroflora je nanic. V lekarni dostali nejake probio kvapky ale neviem ci su kvalitne.
@anonym_f1f182 probiotika a prebiotika

@anna_99 od docenta a riaditela nemocnice mam info, ze probiotika su viacmenej marketingovy tah. Radsej si daj nieco ucinnejsie a zaroven lacnejsie. Napriklad kombucha, fermentovana zelenina, kefir