icon

Dlhodobé tráviace problémy po antibiotikách: Máte skúsenosti?

anna_99
7. máj 2026

Ahojte,

Brala som kombináciu dvoch silný ATB zároveň a dodnes mám podráždene črevá. Pri ATB hnačky, vracanie, no podľa Dr som ich musela dobrať napriek tomu. Je to už pár mesiacov a stále mám stolicu iba ráno trošku voľnejšiu no nie je to úplne hnačka a deje sa to iba ráno 1x maximálne 2x. Je to už o niečo lepšie časom no stále si nemyslím že to je úplne ok. Probiotiká beriem denne.
Máte niekto podobne skúsenosti? Upraví sa to ešte?

pudinka
7. máj 2026

@anna_99 od docenta a riaditela nemocnice mam info, ze probiotika su viacmenej marketingovy tah. Radsej si daj nieco ucinnejsie a zaroven lacnejsie. Napriklad kombucha, fermentovana zelenina, kefir

anonym_b70a04
Včera o 05:20
@pudinka

@anna_99 od docenta a riaditela nemocnice mam info, ze probiotika su viacmenej marketingovy tah. Radsej si daj nieco ucinnejsie a zaroven lacnejsie. Napriklad kombucha, fermentovana zelenina, kefir

@pudinka nemas uplne pravdu, no nevadi. Treba brat kvalitne probiotika.

anonym_b70a04
Včera o 05:20

@anna_99 ja som sa davala raz az skoro mesiac dokopy

anonym_9b128c
Včera o 06:00

@anna_99 atb mozu sposobit clostridie ale ked uz to mas tolko tak mozno toto nebude tvoj pripad. Urcite silne pribiotika , mne vyrazne pomohli pri clostridiovej infekcii. Enterol alebo protrio ale davat plne davky podla krabicky poctivo

pudinka
Včera o 06:19
@anonym_b70a04

@pudinka nemas uplne pravdu, no nevadi. Treba brat kvalitne probiotika.

@anonym_b70a04 takze chces povedat, ze docent, ktory uci inych lekarov, nema pravdu?

anonym_b70a04
Včera o 08:06
@pudinka

@anonym_b70a04 takze chces povedat, ze docent, ktory uci inych lekarov, nema pravdu?

@pudinka vies, ja jem kopec zeleniny ovocia som na slnku a vies co aj fermentovane a mam nedostatok vitaminov. Tak vies, jedno je isto marketingovy tah, to beriem, no po druhe, nikdy neprijmes tak koncentrovano vitaminy a probiotika ako je to v tabletke napriklad. Mne chyba listova a Decko a pritok ozaj zeriem zelene veci kazdy tyzden a som na slnku cele dni. Nehovorim, ze to co pises ty, je zle. ale takisto netvrdim, ze probiotika su zbytocne. Aj tak je dolezite co vsetko sa v creve vobec dostane do krvneho obehu

anonym_f1f182
Včera o 10:02

Ked uz sme pri probiotikach, ako viete ktoré su dobre? Ktoré su iba marketingový ťah? Ktoré su gastrorezistentne teda ze všetky alebo väčšinu nezabije kyselina v žalúdku? Lebo pri každých jedných sa píše, ze práve tie su naj. Kazdy povie a chváli nieco iné. Jeden vychvali symprove ale druhý povie, ze je to iba marketing. Ja mam od gastro exhelico na helicobactera. Predtým som brala dlho biopron. Ale mam v tom kvalitný guláš. Detom by som rada dala nejake probiotika, síce su dlhodobo dojčené no moja mikroflora je nanic. V lekarni dostali nejake probio kvapky ale neviem ci su kvalitne.

anonym_78a57a
Včera o 14:26

@anna_99 podla mna to je v poriadku
Nemusis mat tuhy sulok kazdy boha den 🤷🏻‍♀️ ja uz neviem co ti ludia chcu

anonym_78a57a
Včera o 14:27
@anonym_f1f182

Ked uz sme pri probiotikach, ako viete ktoré su dobre? Ktoré su iba marketingový ťah? Ktoré su gastrorezistentne teda ze všetky alebo väčšinu nezabije kyselina v žalúdku? Lebo pri každých jedných sa píše, ze práve tie su naj. Kazdy povie a chváli nieco iné. Jeden vychvali symprove ale druhý povie, ze je to iba marketing. Ja mam od gastro exhelico na helicobactera. Predtým som brala dlho biopron. Ale mam v tom kvalitný guláš. Detom by som rada dala nejake probiotika, síce su dlhodobo dojčené no moja mikroflora je nanic. V lekarni dostali nejake probio kvapky ale neviem ci su kvalitne.

@anonym_f1f182 probiotika a prebiotika