icon

Dlhodobý diskomfort na ľavej strane tela: Čo to môže byť?

Včera o 17:43

Dlhodobo cítim istý diskomfort na ľavej strane tela, konkrétne pod prsom, pod rebrami, ľavý bok a ľavá strana chrbta pod ľavou lopatkou. Je to ako keby tlak, slabé pichnutie, nie je to bolesť v pravom zmysle slova, je to cítiť, ale bolesťou by som to nenazývala.

Strava na to vplyv nemá, robí mi to či som hladná alebo najedená. Občas, keď si ľahnem na ľavý bok, cítiť to, inokedy nie. Niekedy sa bolesť na chrbte prenesie aj do spodnej časti, do krížov, ale stále je to len ľavá strana. Nejdem si hádzať nejaké hrozné diagnózy, ale rada by som si prečítala skúsenosti iných. Je pravda, že na ľavej strane nosím obe deti. Posledných pár dní som ich nosila na pravej ale zmenu som nezaznamenala. Minule mi to spustila úzka podprsenka, hneď ako som ju dala dole, tlačilo to polhodinu vkuse.

Trvá mi to skoro dva roky. Chodím pravidelne na krv, tá je v poriadku a som objednaná na sono. Na poslednom sone brušnej dutiny som bola pred dvomi rokmi, bolo ok.

Sú obdobia kedy to necítiť a potom sú chvíle kedy to cítim dlhšie.

Má niekto podobnú skúsenosť?

2691
Včera o 19:26

@anonym_autor daj si niekomu (partnerovi, kamarátke) prehmatat tú časť, ktorá ťa bolí a nech postupuje smermi, kadiaľ ide bolesť, možno sa dostane až k chrbtici.Alebo opačne, od chrbtice nahmatať všetky zdureniny (ja tomu hovorím "káble" a po týchto kábloch sa posúvať v smere ich bolesti.Nezabudni na tie, ktoré sú v oblasti okolo lopatky. Zároveň pozoruj, kam ti bolesť pri ich jemnom stláčaní vyžaruje.
Možno prídeš na koreň problému 🤸

rozculena
Včera o 19:53

fyzioterapeut

autor
Včera o 19:54
@rozculena

fyzioterapeut

@rozculena Takže to môže pochádzať z chrbtice?

2691
Včera o 20:16
@anonym_autor

@anonym_autor keď si inak ok, môže to byť chrbtica.Inak, naozaj je lepšie navštíviť fyzioterapeuta ako hovorí kolegynka rozculena.
Ten ťa prehmata odborne ☺️

anonym_46913f
Včera o 20:17
@anonym_autor

@anonym_autor na 99%
Fyzioterapeut pripadne aj ortoped a poriadne vysetrit. A cvicit podla doporuceni.
Mam znamu ktora mala roky bolesti na jednej strane a zistili jej o cca 1cm kratsiu nohu, dostala podpatenku do topanky a bolesti casom presli. Samozrejme chodila aj na rehabky a cvicit lebo za tie roky ked sa to neriesilo tak mala chrbticu vykrivenu.

anonym_120511
Včera o 20:24

ak to mas dva roky, a nemas to stale a nemas traviace problemy, pankreas to nebude...

rozculena
Včera o 20:38
@anonym_autor

@anonym_autor neverila by si,koľko rôznych bolestí alebo problémov je z chrbtice

veselo_neveselo
Včera o 22:35

Kedy si naposledy cvicila na chrbat? V dnesnej dobe by som najskor hladala pricinu v pohybovom aparate, a az potom robila kdejake sona a ine vysetrenia, hlavne ked nemas ine tazkosti s travenim ci vyprazdnovanim.

anonym_e67166
Dnes o 04:16

@anonym_autor ja mam na chlp presne to ,co ty. Mam herniu hrudnej chrbtice bola som na MRI.