icon

Dlhodobý vlhký kašeľ

20. aug 2023

Ahojte, nevedeli by ste mi poradiť čo to môže byť za zdravotný problém?
Ja, muž aj syn už mesiac vykašliavame hlieny, syn s mužom majú občas aj sople (deň majú potom tri dni nič potom sa zas vrátia atď). Muž bol u obvodného dal mu ATB a lieky na vykasliavanie všetko dobral a vôbec sa to nezlepšilo, ja som u doktora nebola keďže kojim lieky aj tak nemôžem užívať. Najhoršie že teraz to už chytila aj malá polročná dcéra, zajtra budem volať pediatricke len už ma to hnevá čo za mor sme to chytili všetci. Od nás sa nakazila aj svokra aj jej mama a tie isté príznaky 😕

tanyag
20. aug 2023

To isté u nás, len kašel a sople, u lekárov nič nezistili, ani ATB netrebalo, lebo nebol zápal, hrdlo čisté, priedušky čisté, RTG pľúc neukázal nič. 3 týždne a kašel neprestáva. Moja dcéra je z toho nervóznejšia, čím ďalej, tým viac. Neviem, kedy to skončí 🙄

autor
20. aug 2023

@tanyag ja zajtra posielam muža späť k obvodnému a volám pediatricke, keď som tam bola na poradni s malou povedala že máme asi nejakú infekciu a to bolo všetko... Už som z toho chorá teda všetci štyria sme chorí 🙈 nechápem čo nás to chytilo, obvodný muža pozrel povedal že má čisté dýchanie dal mu všeobecné ATB ešte s nejakými liekmi a absolútne to nepomohlo ... Aspoň dcéra nebola chorá ale teraz som dupľom nervózna keďže má pol roka a už kašle hlieny aj ona 😩

tanyag
20. aug 2023

ja sa tiež plánujem vrátiť zajtra k lekárom, lebo nič nepomáha 🙄

aiana24
21. aug 2023

Moze byt nieco v ovzdusi? Plesen, alergen, prach? Alebo psychosomaticky skuste: stalo sa daco v rodine v tom case kedy vam to zacalo? Nejaka emocna situacia, konflikt, tazkosti?

autor
21. aug 2023

@aiana24 psychosomaticky nič mi nenapadá všetko je ustálené dlhšie obdobie v rodine, prach je doma minimálne o plesni neviem a alergény netuším.. ale chytila to od nás aj babka u ktorej sme boli na návšteve čiže kebyže máme doma prach pleseň babka by to nechytila keď u nás nebola 🤷 ale inak dobrý nápad žeby to mohlo byť aj z toho... Zajtra mám termín u pediatricky s oboma deťmi tak som zvedavá čo nakoniec povie lebo obom deťom sa to v noci zhoršilo

aiana24
21. aug 2023

Mate pravdu, ak to chytila aj sirsia rodina... to asi ako virus/bakteriu teda bude treba riesit