icon

Dojčím a padajú mi vlasy, zle spím, svrbí ma koža

17. okt 2023

ahojte, chcem sa obratit s prosbou o radu u mamiciek ktore koja alebo kojili,či je v poriadku že to ma taky zly dopad na organizmus ako u mna..som 6 mesiacov po porode, malú kojím aj dokrmujem ale vsimla som si na sebe ze cim dalej tym viac som na tom zle zdravotne, padaju mi vlasy som unavena, pleť mam v hroznom stave, robia sa mi neustale kutiky na ustach zle spím a svrbí ma koza hlavne na hlave..niekedy je to hruza ..bola som aj u vseobecneho lekara ktory mi vzal krv ale ked som potom povedala ze kojim a som pol roka po porode tak ma vysmial ze to mam z toho..krvne vysledky ok a ze mam si doplnit vitaminy..ja uzivam dečko len ale neviem ci ešte nieco treba..mam 24 rokov a je to moje prve dieta..ak by niekto poradil budem vdacna

viestta
17. okt 2023

Dojcenie je narocne na ziviny aj na vitaminy. Treba mat hlavne vyvazenu stravu s dostatkom bielkovin a mineralov. Kup si nejake multivitaminy s mineralmi a zamysli sa aj nad tym co jes.

autor
17. okt 2023

@viestta vzdy som jedla zdravo tak aby mi to nezatazovalo organizmus a zeleninu mam rada robim sa aj ovocne aj zeleninove smoothie som nefajciar nepijem alkohol a nemusim sladkosti..jem ich minimalne..idealne vobec..ale je pravda ze jedine vitaminy ktore beriem je vitamin D.

autor
17. okt 2023

lekar povedal ze krvny obraz mam velmi dobry..tak neviem

viestta
17. okt 2023

A co bielkoviny, mas ich dost?

autor
17. okt 2023

@viestta neviem ale napriklad vajička jedavam kazdy den- mame domáce

taktotedanie
17. okt 2023

Bohuzial je to velka zataz..

siska53
17. okt 2023

No v poriadku to nie je! Vypadavanie vlasov, ok, to hadam.kazdej v urcitom obdobi po porode padali.. ale to ostatne.. to nie je ok.. dopln si aj vitamin B, zelezo.. pri dojde i je velka spotreba vsetkeho.. a mozno by som si radsej zaplatila za krvne testy.. napr.v medirexe a pod.. a tam sa poradila, ze co najlepsie si dat preverit a vybrala by som si podla toho.. my sme tak boli pre zaujimavost si dat na vlastne naklady spravit krvne testy.. mna, kedze nejem maso, zaujimalo, v akom stave mam zelezo a B 12.. to som mala.ok, aj vsetko ostatne .akurat vitaminu D som mala malo.. mne to u teba podla opisu sesi na nedostatok B vitaminu ako takeho a asi aj zeleza.. ale..nie som lekar..

autor
17. okt 2023

@siska53 tak krvn testy mam robene tri tyzdne dozadu a vysledky boli dobre..tak neviem kde si mam dat ešte urobit..