Dojčím a padajú mi vlasy, zle spím, svrbí ma koža
ahojte, chcem sa obratit s prosbou o radu u mamiciek ktore koja alebo kojili,či je v poriadku že to ma taky zly dopad na organizmus ako u mna..som 6 mesiacov po porode, malú kojím aj dokrmujem ale vsimla som si na sebe ze cim dalej tym viac som na tom zle zdravotne, padaju mi vlasy som unavena, pleť mam v hroznom stave, robia sa mi neustale kutiky na ustach zle spím a svrbí ma koza hlavne na hlave..niekedy je to hruza ..bola som aj u vseobecneho lekara ktory mi vzal krv ale ked som potom povedala ze kojim a som pol roka po porode tak ma vysmial ze to mam z toho..krvne vysledky ok a ze mam si doplnit vitaminy..ja uzivam dečko len ale neviem ci ešte nieco treba..mam 24 rokov a je to moje prve dieta..ak by niekto poradil budem vdacna
@viestta vzdy som jedla zdravo tak aby mi to nezatazovalo organizmus a zeleninu mam rada robim sa aj ovocne aj zeleninove smoothie som nefajciar nepijem alkohol a nemusim sladkosti..jem ich minimalne..idealne vobec..ale je pravda ze jedine vitaminy ktore beriem je vitamin D.
lekar povedal ze krvny obraz mam velmi dobry..tak neviem
No v poriadku to nie je! Vypadavanie vlasov, ok, to hadam.kazdej v urcitom obdobi po porode padali.. ale to ostatne.. to nie je ok.. dopln si aj vitamin B, zelezo.. pri dojde i je velka spotreba vsetkeho.. a mozno by som si radsej zaplatila za krvne testy.. napr.v medirexe a pod.. a tam sa poradila, ze co najlepsie si dat preverit a vybrala by som si podla toho.. my sme tak boli pre zaujimavost si dat na vlastne naklady spravit krvne testy.. mna, kedze nejem maso, zaujimalo, v akom stave mam zelezo a B 12.. to som mala.ok, aj vsetko ostatne .akurat vitaminu D som mala malo.. mne to u teba podla opisu sesi na nedostatok B vitaminu ako takeho a asi aj zeleza.. ale..nie som lekar..
@siska53 tak krvn testy mam robene tri tyzdne dozadu a vysledky boli dobre..tak neviem kde si mam dat ešte urobit..

Dojcenie je narocne na ziviny aj na vitaminy. Treba mat hlavne vyvazenu stravu s dostatkom bielkovin a mineralov. Kup si nejake multivitaminy s mineralmi a zamysli sa aj nad tym co jes.