Doplácanie za sono prsníkov: Ako to funguje?
Ahojte,
viem ze od minuleho roka poistovna toto vysetrenie nepreplaca. Lenze teraz ma poslala moja gynekologicka s vymennym listkom , nakolko rakovinu prsnika sme mali v rodine. Minuly rok som stihla este v juni a neplatila som nic. Teraz mi sestricka vravela v telefone, ze je to od 50 eur a vyssie. Ako to vlastne funguje ?
@anonym_autor tiež som mala výmenný, máme CA prsníka rozšírenú v rodine, chodím pravidelne každý rok + som mala bolesti v jednom prsníku a napriek tomu som musela zaplatiť za vyšetrenie 40€
Pri indikacii a rodinnej anamneze je to zadarmo minimalne u vszp. Ako samoplatca platis len ked chces z prevencie.
záleží od poisťovne a od zariadenia či má s s danou poisťovňou zmluvu a samozrejme akú zmluvu.....
ja som si našla hrčku (našťastie všetko ok) a tiež som šla so žiadankou od gyn. na sono, neplatila som nič (Dôvera).
Ja som bola minuly tyzden, platila som iba 10€ za objednanie. Mala som vymenny listok, CA v rodine.
Neplatila som nič, chodím každý rok s vynennym lístkom od gynekologa, mamograf, následne sono.
@anonym_autor Mne to vysvetloval MUDr. na sone. že poisťovňa neprepláca tie vyšetrenia ako pravidelné preventívne prehliadky. Doktor musí napísať na výmenný lístok nejakú diagnózu ako dôvod sonografického vyšetrenia. Ja som mala na výmennom lístku že mastodínia, čo teda nemám. Len ma chcel po predchádzajúcej mamografii poslať aj na sono.
Pri indikacii a rodinnej anamneze je to zadarmo minimalne u vszp. Ako samoplatca platis len ked chces z prevencie.
@anonym_fd2d9c to nie je pravda...
@anonym_fd2d9c to nie je pravda...
@anonym_b9da9f precitaj si to na ich stranke je to verejne a lahko dostupna informacia

@anonym_autor ja som tiez takto sla s vymennym listkom lebo mame rakovinu v rodine teraz v maji a musim chodit pravidelne kazdy rok. Hned sa ma pytali caky som pripad a ked som im toto povedala tak som to mala zadarmo