icon

Doplácanie za sono prsníkov: Ako to funguje?

3. sep 2026

Ahojte,
viem ze od minuleho roka poistovna toto vysetrenie nepreplaca. Lenze teraz ma poslala moja gynekologicka s vymennym listkom , nakolko rakovinu prsnika sme mali v rodine. Minuly rok som stihla este v juni a neplatila som nic. Teraz mi sestricka vravela v telefone, ze je to od 50 eur a vyssie. Ako to vlastne funguje ?

ar3m1s
3. sep 2026

@anonym_autor ja som tiez takto sla s vymennym listkom lebo mame rakovinu v rodine teraz v maji a musim chodit pravidelne kazdy rok. Hned sa ma pytali caky som pripad a ked som im toto povedala tak som to mala zadarmo

anonym_62729f
3. sep 2026

@anonym_autor tiež som mala výmenný, máme CA prsníka rozšírenú v rodine, chodím pravidelne každý rok + som mala bolesti v jednom prsníku a napriek tomu som musela zaplatiť za vyšetrenie 40€

anonym_fd2d9c
3. sep 2026

Pri indikacii a rodinnej anamneze je to zadarmo minimalne u vszp. Ako samoplatca platis len ked chces z prevencie.

doriiis
3. sep 2026

No normálne ti dajú termín, ty prídeš, spravia sono a zaplatíš sumu. Hotovo

mogaa
3. sep 2026

záleží od poisťovne a od zariadenia či má s s danou poisťovňou zmluvu a samozrejme akú zmluvu.....

sisska96
3. sep 2026

@anonym_autor Ja som mala zadarmo teraz v lete

anonym_32d2fb
3. sep 2026

ja som si našla hrčku (našťastie všetko ok) a tiež som šla so žiadankou od gyn. na sono, neplatila som nič (Dôvera).

earlgrey
3. sep 2026

ja som bola nedávno a neplatila som nič 🤔 kedy sa to akože menilo?

simsalabim
3. sep 2026

Ja som bola minuly tyzden, platila som iba 10€ za objednanie. Mala som vymenny listok, CA v rodine.

zuzana2910
3. sep 2026

Neplatila som nič, chodím každý rok s vynennym lístkom od gynekologa, mamograf, následne sono.

mirka0677
3. sep 2026

@anonym_autor Mne to vysvetloval MUDr. na sone. že poisťovňa neprepláca tie vyšetrenia ako pravidelné preventívne prehliadky. Doktor musí napísať na výmenný lístok nejakú diagnózu ako dôvod sonografického vyšetrenia. Ja som mala na výmennom lístku že mastodínia, čo teda nemám. Len ma chcel po predchádzajúcej mamografii poslať aj na sono.

anonym_b9da9f
3. sep 2026
@anonym_fd2d9c

Pri indikacii a rodinnej anamneze je to zadarmo minimalne u vszp. Ako samoplatca platis len ked chces z prevencie.

@anonym_fd2d9c to nie je pravda...

anonym_fd2d9c
3. sep 2026
@anonym_b9da9f

@anonym_fd2d9c to nie je pravda...

@anonym_b9da9f precitaj si to na ich stranke je to verejne a lahko dostupna informacia