icon

Dvojité videnie neustále

daniela2202
23. jún 2018
Strana
z2
daniela2202
autor
26. jún 2018

@ukulela presne, nemám ustálené videnie, raz vidím veľmi dobre, potom sa unavím a nevidím nič, a veľmi sa bojím, že mi dajú na oči nejaké popolníky s veľkými dioptriami a bude po zraku celkom. Ja nosím okuliare na jedno oko 2 a druhé 2,5.

daniela2202
autor
26. jún 2018

@zuzana76 ďakujem

ukulela
26. jún 2018

@daniela2202 ked nemas vadu ustalenu, nemozu ju riesit "popolnikmi" - lebo ak by si jeden den potrebovala dioptrie 8 a cylindre, no o mesiac ti stacia dvojky v case, ked choroba tak neudiera, tak to nie je riesenie ... nemozu ti dioptrie menit kazdy mesiac podla ataku choroby ... ono pisali, ze pomahaju slnecne okuliare, clonenie, .... daj si aj dioptricke urobit slnecne (ja tak mam, je to skvela vec). a teda naozaj si myslim, ze je to skor na tu liekovu terapi, ako okuliarmi nejako hybat ... skonzultuj svoj stav aj s inym neurologom v pohode, mas na to pravo, popytaj sa na forach, co - kde sa da ist ... aj do ciech napr na vysetrenie. aj za cenu, ze si zaplatis (ak to nebudu tisice teda) a teda urcite ries tie slnecne diptricke - ak potrebujes dvojky, je to OK (ja nosim od decka - raz dvojky, raz stvorky 🙂 ale teda nemeni sa mi to po mesiacoch, ale po rokoch a podla lekara, aktualne mam plus 2 a nepotrebujem ani cylindre, ktore som roky nosila. dvojite videnie mam najma pri namahe a unave oci, ale zijem s tym od decka, tak to nejako akceptujem. soferujem v poho napr. hlava to sustredenim vie spracovat ...

mijo53
26. jún 2018

nemôžeš mať šedý zákal /katarakta/, tam tiež niektorí pacienti majú dvojité videnie, jedna pani pri tejto diagnóze tiež videla dvoje schody, musela ísť na 15 minútový operačný zákrok, pri ktorom vymenia šošovku. Je to diagnóza starších ľudi, ale majú ju aj 40 - tnici, a aj mladší

daniela2202
autor
27. jún 2018

@ukulela ďakujem za názor, to clonenie, teda tmavé okuliare budú mať svoje opodstatnenie, pretože zle, veľmi zle sa mi pozerá do svetla, áno chcem aj iného neurológa, nedám na jedného

miroslavaa31
27. jún 2018

@daniela2202 ak nosis aj okuliare skus neovizia BA-primar piovarci,robia operacie oci,ja to mam uspesne za sebou(ale ja som nemala problem ako Ty-len silne dioptrie). Mozno ked zavolas a objednas sa na vysetrenie k primarovi,dozvies sa hadam viac o probleme.

simonette19
10. sep 2025
@daniela2202

@ukulela ďakujem za názor, to clonenie, teda tmavé okuliare budú mať svoje opodstatnenie, pretože zle, veľmi zle sa mi pozerá do svetla, áno chcem aj iného neurológa, nedám na jedného

@daniela2202 pozdravujem, podarilo sa vam tu diplopiu nastavit? Mam podobny problem s trvalou diplopiou uz od detstva, je to velmi unavne, stresujuce...

Strana
z2