icon

Existuje spôsob, ako zlepšiť životný štýl s odborníkom?

15. jan 2025

Čau, chcem sa opýtať, či existuje niečo ako životný coach, ktorý by sa venoval hlave, výžive, zdravému životnému štýlu, dával by ti rady, čo máš robiť a ako máš robiť? Mám kompletne zlý celý životný štýl a ani neviem, kde začať. Keď aj začnem, niekedy mi to vydrží až 7 dni a opäť som tam, kde som bol.
Prakticky okrem alkoholu a drog, robím asi všetko ostatné zlé. Strava, málo pohybu, fajčím, veľa kofeinu, pijem energy drinky, kolu, sladené nápoje, nejem veľa ovocia a zeleniny, 100kg mám. Nehýbem sa.
A myslím si, že tento stav ma privádza k tomu, že mám 30 a cítim sa, akoby som mal zajtra už umrieť na starobu. Teraz už to nie je len o výzore, teraz už to je aj o zdravotných problémoch, ktoré sa začínajú prejavovať vo veľkom. Chcem z toho von a neviem jak.

Rozmýšľam, či existuje nejaký taký poradca, mám na mysli niečo ako lekár (ambulantné zariadenie), plnú prdel "zaručených životných coachov, čo berú stovku za hodinu a nepovedia mi nič, čo by som ešte nevedel", si viem na Googli pohľadať aj sám.

melanta
15. jan 2025

Športový tréner, ktorý má vyštudovanú aj výživu. Urobí ti tréningový aj stravovací plán, pár hodín odcvičíš s ním, aby si sa to naučil robiť správne a aby si dodržiaval čo máš. Nemyslím žiadny fitshaker a Jany Landl online. Myslím niekoho, s kým budeš cvičiť osobne a urobí ti jedálniček na mieru po osobnom rozhovore. Ak budeš cvičiť a zdravo jesť, sám si potom už pridáš aj iné veci, ako starostlivosť o telo, myseľ a podobne, lebo jedlo a pohyb človeku robí optimistickú náladu.

Alebo potom life coach, ale taký skutočný, nie taký, ktorí sa predvádzajú na instragrame s drahou kabelkou v Dubaji či pri drahom kabriolete. Tí skutoční kouči vedia pomôcť. Samozrejme tomu, kto skutočne chce. Ale podľa mňa tvoj problém je lenivosť - preto píšem o športovom trénerovi. Pohyb a strava ti urobí v hlave silný reštart a ostatné potom pôjde samo. Keď je hlava nastavená správnym smerom, všetko ide.

Lekár asi nie, ak smer nejaké zariadenie, tak potom jedine psychológ. Začať myslieť pozitívne.

s1s4
15. jan 2025

treba si davat zo zaciatku male ciele, ak by som si dala teraz ciele ktore moj zivot otocia o 360° tak aj mna by to prestalo bavit
mala som podobny problem akurat este kopu dalsich a dalsich veci - urcite treba pomalicky
psycholog moze pomoct s motivaciou pripadne najdenim ciela ktory skutocne chces ale ani o tom nevies
prakticky musis zacat sam od seba, spisat si preco sa chces zmenit, svoje pre a proti voci veciam ktorych sa chces zbavit
poslem ti do spravy knizku- teraz si nespomeniem na nazov, bola celkom kratka ale lahko zrozumitelna, myslim ze k tomuto je velmi vystizna co sa tyka dosahovania cielov

s1s4
15. jan 2025

tak pardon neposlem 😂 anonymny prispevok, ak chces napis mi spravu - a poslem

yasina
15. jan 2025

si anonym- napis mi spravu, poradim ti, mam jedneho, dam ti kontakt ak chces

yasina
15. jan 2025

a neberie stovku za hodinu, ale menej :D

personality
15. jan 2025

Ten kouč si ty sám pre seba. Keď toto pochopíš, tak nebudeš potrebovať nikoho.

unicornlady
15. jan 2025

Musíš si najprv spísať, prečo chceš zmeniť svoj životný štýl, rozobrať si to na drobné,
napr. môžem ísť potom v lete na turistiku
- budem vládať po schodoch a nebudem mať pocit, že umieram
- lepšie bude na mne vyzerať oblečenie
- atd atd..

A zbaviť sa návykov je ľahšie, ak ich máš čím nahradiť, niekde bolo, že napr. namiesto cigariet človek niečo žúval (pelendrek, niekto škoricovú tyčinku atd..)
. Ak sa ti napr. spája fajčenie s pokecom s kolegami, tak skús s nimi pokecať vnútri a nie vonku na fajčiarskej.

autor
15. jan 2025

@unicornlady Práveže už nefajčím klasické cigarety, ale vapujem. A to je ešte horšie, lebo tu dymím doma za PC prakticky celý deň. Ráno na záchode, pracujem z domu, takže počas práce, aj potom, keď som von s deťmi... proste vždy.
A neviem, či by nahradenie napr. sladkosťami, ale cukríkmi prospelo :D

unicornlady
15. jan 2025

Nemyslela som vymeniť to za sladkosti, keďže tých máš dosť. To boli len príklady, čo som čítala.
Začať zdravšie žiť kvôli deťom nie je dostatočná motivácia?
Aby mali napr. dobrý vzor do života? Aby nerobili potom to isté?
Viem napr. že tá speváčka Adele tak schudla, že chcela byť dobrým príkladom pre syna.

autor
15. jan 2025

@unicornlady Veď to aj chcem. Lenže som na to príliš lenivý, ako tu niekto uviedol.

anika
15. jan 2025

Skoda penazi

autor
15. jan 2025

@anika Škoda peňazí na čo?

biba_18
15. jan 2025

ja by som si našla takého trénera ktorého mám teraz - je vyštudovaný, sám cvičí od mlada, fakt chlapec vyzerá brutálne dobre teda vidno že aj seba vie zmanažovať - a tým že je študovaný tréner, vie prispôsobiť cvičenie aj mojim potrebám... na škole mali aj psychológiu, aj výživu, proste je to tréner ako má byť ...