icon

Extrasystoly po Covide

18. júl 2021

Dobrý deň, po covide mi nastali extrasystoly to je preskocenie srdca, mám to občasne nemáte s tým niekto skúsenosť?

Strana
z2
luccija
18. júl 2021

Ale veď, ak sa necítis dobre chod skôr ako v auguste na kontrolu,ale toto robia úzkosti, stres...dávaj si magnézium pravidelne.A čo najmenej si meraj tlak a tep.Aj ja som mala po Covide divné búšenie a preskakovanie mala som holter, že všetko v poriadku
Obvodná Ti dá odporučeni koľko chces...veď môžeš ísť aj k 3 lekárom.skor jej povedz nech Ti predpíše liek na ukludnenie a bude lepšie.Budes vedieť porovnať či to je psychika.

lenuska9999
18. júl 2021

No ved jej povedz , že chceš ísť k inému kardiologovi a dá ti nový lístok ...
Okrem toho v KE v PO a v iných mestách po blízku nie je len jeden kardiológ v celom meste, tak keď nemáš tých 50 eur na vyšetrenie, tak chod k takému co toto nepýta

66simonka66
18. júl 2021

Aj ja som mala extrasystoly, lekár mi predpísal lieky, povedal mi že extrasystoly nie sú nebezpečné len nepríjemné. Vraj to má strašne veľa ľudí len niektorí to pociťujú viac, niektorí menej a niektorí ani nevedia že ich majú. Mne na 24hodinovom holteri namerali 964 extrasystol. Tiež mi bolo strašné zle, bola som malatna, mala som pocit že idem odpadnúť. Vždy keď to na mňa prišlo musela som si ľahnúť, otvoriť okno a z hlboka som dýchala. Časom to prešlo. Trochu som sa ukľudnila, prestala toľko stresovať (pretože čím viac som sa na to sústredila tým viac som to pociťovala a bolo mi horšie). Mne ale zistili potravinové intolerancie a po vysadení potravín mi extrasystoly prestali. Obmedzila som potraviny ktoré nemôžem a hlavne prestala toľko stresovať a pozorovať sa a zatiaľ mám pokoj už ani lieky nepotrebujem našťastie.

zibi
18. júl 2021

Skus si kúpiť klasické cecko.. Aspoň 500 s postupným uvoľňovaním. Ono že cecko pomáha aj pri fibrilaciuach predsieni. Neuškodí.
Ten tep je dosť vysoký. Je normalne, že keď ti tep stupne cítiš aj ako keby iné buchnutie. Skúsila by som taku nejakú vitamínov terapiiu. Po skus nejaký kvalitný Multi vitamín, napr.. Jamieson aby si tam mala draslík, magnezko, jód, železo, cecko, béčka.. A na uzkost po Covide môže byť, je nový doplnok laveken. Z levandule.prírodný. Zníži aj tep. Upokojí.

Ja mam zas problémy s cuchom. Všade cítim benzín a cibuľu 🤷‍♀️😩tiež žiadna výhra.
Dôležité je sa nezlaknut. Nebáť sa. To je dôležité.
A keby bolo zle stále vieš ísť do nemocky, urgent, tam pomôžu. Povedz si, že to pomaly prejde, len sa telo musí zostaviť.
A moja segra mala aj vysoký tep z nedostatku železa. Čiže všetko má príčinu.
Stitka ok?

lucymaud
18. júl 2021

Ja to mám už pár rokov.. covid som prekonala v novembri..je to nepríjemné veľmi..vždy sa zlaknem keď to pocitim..ale ja mám diagnost. Aj úzkosti poruchu.. čítala som že to môže byť zo psychiky.. a obvodnej som sa na to tiež x-krát pýtala no vždy mi povedala že je to neškodné že sa to nerieši ...tak dúfam...

autor
19. júl 2021

@zibi stitnu mám ok áno, vitamíny jem

autor
19. júl 2021

@66simonka66 no ale ja potraviny nemám žiadne intolerancie mne to nastalo po covide to viem na isto 🙂 ja som mala za 72 hodín 186 extrasystol

autor
19. júl 2021

@nelca84 to neviem

nelca84
19. júl 2021

Stokrat ti tu radili, ze si mas poriesit psychicke problemy a prejdu aj extrasystoly, aj ked sam kardiolog ti povedal, ze to nic nie je. Stale sa pozorujes a vymyslas si problemy. To, ze to sem budes dookola davat nic na veci nezmeni.

autor
19. júl 2021

@nelca84 psychiku som riešila nemám úzkosť ani stres mám aj hobby takze že to je psychika je tak 50% buď alebo

lucka_ke
19. júl 2021

@66simonka66 môžem sa pýtať na tie potraviny - ktoré si vysadila?

sisa_s
19. júl 2021

@nelca84 ani sa nesnaz, rovnako spamuje v zdravotnickej skupine a cudujem sa, ze jej este niekto radi a zabija cas

luccija
19. júl 2021

Môžeš mať vnútorný stres bojíš sa tých extrasystol a tak aj prídu.Je to nepríjemné, ale nezomiera sa na to.Ver, že keď si to nebudeš všímať budeš sa cítiť lepšie.Treba zmeniť aj myslenie, oddych...psychologická Tí pomôže...doma je všetko v poriadku, v práci?máš deti?Na skúšku by som si dala predpísať ten liek od obvodnej na ukludnenie a uvidíš ..
@66simonka66 to je strašné číslo.Musela si si užiť svoje.

autor
19. júl 2021

@luccija skúsim sa spýtať obvodnej ale ja mám AD tak neviem

66simonka66
19. júl 2021

Ono to určite časom prejde, hlavne sa netreba stresovať. Čím viac som sa na to sústredila tým horšie mi bolo. Treba si to nevšímať. Mala si málo tých extrasystol, myslím že ti asi nedajú ani lieky. Mne dokonca kardiológ povedal že ani nemusím chodiť ani na kontroly, len v prípade potreby a to som mala oveľa viac tých extrasystol a už úplne prestali. Treba sa hlavne ukľudniť a nestrachovať sa, pretože ako vravím čím viac sa na to budeš sústrediť tým viac to budeš pociťovať. Nebezpečné to nie je, len nepríjemné. Veľa pri extrasystolach zohráva aj psychika, vždy keď to na teba príde nájdi si niečo čo ti pomôže ukľudniť sa, daj si magnézium, ľahni si, pusti si hudbu alebo nájdi niečo čo ťa ukľudní, aspoň mne takéto veci veľmi pomohli.

autor
19. júl 2021

@66simonka66 áno ja som ich uz asi aj týždeň nemala od včera zas začali tak má vystrašili, mám aj minimálnu nedomYkavost chlopne ale vraj to je v priadku povedal lekár kardiolog

66simonka66
19. júl 2021

@luccija bolo to strašné, pustilo sa mi to ráno o 5tej zobudila som sa na to a hneď som volala na pohotovosť a ku kardiologovi, to bol pondelok, na kontrolu som mala ísť až v stredu a bolo to také strašné že ja som si ozaj myslela že sa už stredy ani nedožijem. 😀 Našťastie som to nejako zvládla ale skoro celý čas som len ležala lebo mi bolo hrozne zle, po kontrole som sa ukľudnila keďže mi povedali že to nie je nebezpečné a extrasystoly sa zmiernili ale stále som ich cítila, ale naučila som sa stým fungovať a už som to potom ani neriešila (bola som spokojná a hovorila si že sa mi nič nestane pretože to neohrozuje život) a po vysadení potravín na ktoré som mala intoleranciu som ešte extrasystoly nemala, ale určite v tom zohralo rolu aj to že som sa ukľudnila. Psychika je veľmi silná, dokáže človeku pomôcť ale aj veľmi pohoršiť.

66simonka66
19. júl 2021

@lucka_ke mne zistili veľa intolerancií, nemôžem nič mliečne (ani bezlaktozové, jogurty, mlieka, maslo proste nič), ďalej nemôžem vaječné bielko, sóju, zemiaky, kvasnice, čierne korenie, hrách, kukuricu, reďkovku, špenát a ešte pár vecí. 😭😭😭😭

66simonka66
19. júl 2021

Ak ti kardiológ povedal že je to v poriadku tak sa musíš naozaj už len naučiť s tým žiť, ono to raz určite prejde. Aj mne dal kardiológ lieky aby som dokázala fungovať, ale naozaj tie nežiadúce účinky a potom nízky tlak to bolo tiež o ničom. A ani som veľmi nechcela jesť lieky keď som vedela že to nie je nebezpečné. Dala som si ich naozaj len pár krát. Ty nemáš tych extrasystol až tak veľa, na tvojom mieste by som šla ešte na kontrolu ku kardiologovi, nech ti dajú holter a urobia Echo srdca a ak je všetko v poriadku tak sa s tým nauč fungovať, proste sa na to nesústreď, nič iné ti neporadím. 😭😭😭😭

autor
19. júl 2021

@66simonka66 mala som 3 dňový holter a potom ešte 24 hodinový aj echo som mala robené tsm zostil tu minimálnu nedomyksvost kontrolu mám v auguste

lucka_ke
19. júl 2021

@66simonka66 ja viem o laktóze a histamíne, navyše mám aj zníženú činnosť štítnej žľazy, ale ako píšeš, keď jem čo môžem mám ich menej... je to zaujímavé

irusa
19. júl 2021

@66simonka66 ak sa smiem spýtať , aký lekár robí testy, čo sa týka potravín ?

luccija
19. júl 2021

@irusa alergoimunolog

66simonka66
19. júl 2021

@irusa mne robila kožná lekárka, aj testy na alergiu, aj testy na intoleranciu ale tie som si musela platiť sama.

irusa
19. júl 2021
luciar260
19. júl 2021

@66simonka66 mozem sa opytat na kt potraviny ti zistili intoleranciu?

66simonka66
19. júl 2021

@luciar260 nemôžem nič mliečne (ani bezlaktozové, jogurty, mlieka, maslo proste nič), ďalej nemôžem vaječné bielko, sóju, zemiaky, kvasnice, čierne korenie, biele korenie, hrách, kukuricu, reďkovku, špenát, slivky, kola orechy, kakao, kari korenie, fazuľu bielu, lieskové orechy, jačmeň, tekvicu, ocot.

annamivo
20. júl 2021

@dollyzv jej povedali, že ♥️ jej robí akoby výboj navyše a vtedy jej začne bušit, a oni jej ho vyvolali a urobili proti výboj. Bola 2 dní v nemocke a potom sa doluecila doma.

Strana
z2