Falošné pozitívne výsledky boreliózy: Je to možné?
Ahojte potrebujem poradiť. Bola mi zistená borelioza. Dr tvrdí že je to čerstvá infekcia ale ja mam príznaky už viac ako dva roky. Moja otázka znie. Stalo sa niekomu ze mal falošné pozitívne výsledky a nakoniec mal iné ochorenie? Stretla som sa s názorom ze je to možné. Mam IGM 170 ale IGG negatívne. Budem vďačná za každú odpoveď
Daj si urobit test western blot, falosne pozitivne neviem neviem. Ak by si mala dlhodobu boreliozu, mozes mat aj aktualnu infekciu podla mna. Nie som dr, ja mam chronicku, nepreliecenu, ale som zvedava na dalsie odpovede. Klieste aj bodavy hmyz prenasa aj ine choroby, hovoria tomu koinfekcie ci ako. Podobne priznaky ako borelioza ma kadeco. Ake mas priznaky? Ja som sa skor stretla, ze testy boli falosne negativne. Ako moje napr…
@anonym_78d06f ten western blot mi spraví aj obvodná? Alebo u koho to žiadať. Kliešťa som nemala ale každé leto ma stipu tie čierne mušky. Mam bolestivé kĺby trpnutie prstov veľká únava zla pamäť 🥴skúšala si aj niečo prírodné na liečenie? Ako sa u teba prejavuje borelioza?
ja som dostala boreliozu od ovada. Znasilnil ma hovado, vlete mi pod suknu a 5x si pichol...
Ja som mala pozitivne IgA dost vysoke, aj IgM....ale IgG ani po 2rokoch sa nezacali tvorit. Bola som aj na infekcnom, tam mi robilki to westernbloot ako boli hranicne, resp mierne zvysene - ale bolo to po 3m po asi 4, antibiotikach. Ale moze byt falosna pozizivita napr pri reumatoidnej artritide...

Daj si urobit test western blot, falosne pozitivne neviem neviem. Ak by si mala dlhodobu boreliozu, mozes mat aj aktualnu infekciu podla mna. Nie som dr, ja mam chronicku, nepreliecenu, ale som zvedava na dalsie odpovede. Klieste aj bodavy hmyz prenasa aj ine choroby, hovoria tomu koinfekcie ci ako. Podobne priznaky ako borelioza ma kadeco. Ake mas priznaky? Ja som sa skor stretla, ze testy boli falosne negativne. Ako moje napr…